Ουκρανία - Σι Τζινπίνγκ: Η παράταση του πολέμου δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

Ουκρανία - Σι Τζινπίνγκ: Η παράταση του πολέμου δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

Σε συνομιλία του με τον Γερμανό πρόεδρο, ο Σι Τζινπίνγκ εμφανίστηκε έτοιμος να συνεργαστεί με τη Γερμανία για την επισιτιστική και ενεργειακή κρίση

jinping_neos
Η παράταση και η περιπλοκή της ουκρανικής κρίσης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ την Τρίτη, δείχνοντας ξανά τη διάθεσή του να κρατήσει αποστάσεις από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η Κίνα είναι σταθερά προσηλωμένη στη θέση της προώθησης της συμφιλίωσης και των διαπραγματεύσεων και πιστεύει ότι η παράταση και η επιπλοκή της κρίσης δεν είναι προς το συμφέρον καμίας πλευράς», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος, όπως αναφέρει η Κρατική Τηλεόραση της Κίνας.

Ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε επίσης ότι η κινεζική πλευρά «υποστηρίζει την Ευρώπη στην επίδειξη της στρατηγικής της ανεξαρτησίας» και ελπίζει «να οικοδομηθεί μια ισορροπημένη, αποτελεσματική και βιώσιμη ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας».

Επιπλέον, τόνισε στον Γερμανό ομόλογό του πως η Κίνα είναι έτοιμη να εμβαθύνει τη συνεργασία με τη Γερμανία για την επίλυση της ενεργειακής και της επισιτιστικής κρίσης.

«Η Κίνα είναι έτοιμη για ευρύτερη και βαθύτερη συνεργασία με τη Γερμανία για την επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων, όπως η υποτονική οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία, η κλιματική αλλαγή, η επισιτιστική και η ενεργειακή κρίση», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ.

Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερής και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης των σχέσεων Κίνας-ΕΕ.


Ειδήσεις σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή της πρώτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης

Φθηνότερο το «καλάθι του νοικοκυριού» στην Ελλάδα σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό Νότο

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις τον Ιανουάριο - Παραμένει ο Φλώρος στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης