Ουκρανία - Σι Τζινπίνγκ: Η παράταση του πολέμου δεν είναι προς το συμφέρον κανενός
Σε συνομιλία του με τον Γερμανό πρόεδρο, ο Σι Τζινπίνγκ εμφανίστηκε έτοιμος να συνεργαστεί με τη Γερμανία για την επισιτιστική και ενεργειακή κρίση
Η παράταση και η περιπλοκή της ουκρανικής κρίσηςδεν είναι προς το συμφέρον κανενός, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ την Τρίτη, δείχνοντας ξανά τη διάθεσή του να κρατήσει αποστάσεις από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία.
«Η Κίνα είναι σταθερά προσηλωμένη στη θέση της προώθησης της συμφιλίωσης και των διαπραγματεύσεων και πιστεύει ότι η παράταση και η επιπλοκή της κρίσης δεν είναι προς το συμφέρον καμίας πλευράς», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος, όπως αναφέρει η Κρατική Τηλεόραση της Κίνας.
Ο Σι Τζινπίνγκτόνισε επίσης ότι η κινεζική πλευρά «υποστηρίζει την Ευρώπη στην επίδειξη της στρατηγικής της ανεξαρτησίας» και ελπίζει «να οικοδομηθεί μια ισορροπημένη, αποτελεσματική και βιώσιμη ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας».
Επιπλέον, τόνισε στον Γερμανό ομόλογό του πως η Κίνα είναι έτοιμη να εμβαθύνει τη συνεργασία με τη Γερμανία για την επίλυση της ενεργειακής και της επισιτιστικής κρίσης.
«Η Κίνα είναι έτοιμη για ευρύτερη και βαθύτερη συνεργασία με τη Γερμανία για την επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων, όπως η υποτονική οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία, η κλιματική αλλαγή, η επισιτιστική και η ενεργειακή κρίση», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ.
Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερής και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης των σχέσεων Κίνας-ΕΕ.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα
Με 862 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε για το 2026 το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της ΔΕΗ, που για τέταρτη συνεχή χρονιά μετέτρεψε κεντρικά σημεία πόλεων σε ζωντανά γήπεδα, γεμάτα παλμό, ενέργεια και αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας χώρο στην ενέργεια του αθλητισμού και στη δυναμική του 3x3