Μερικό άνοιγμα της γέφυρας στην Κριμαία, λένε οι Ρώσοι – Στην FSB η ασφάλεια

Μερικό άνοιγμα της γέφυρας στην Κριμαία, λένε οι Ρώσοι – Στην FSB η ασφάλεια

Η οδική και η σιδηροδρομική κυκλοφορία έχουν αποκατασταθεί τονίζουν οι ρωσικές Αρχές – Ενισχύεται η φύλαξη με απόφαση Πούτιν

gefyra
Μια εικόνα κανονικότητας λιγότερες από 24 ώρες από την επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας προσπαθούν να δώσουν οι ρωσικές Αρχές.

Στη γέφυρα ξεκίνησαν και πάλι τα δρομολόγια των τρένων που είχαν διακοπεί λόγω της έκρηξης, ανακοίνωσε η ρωσική διαχειρίστρια εταιρεία στο Telegram. Δύο τρένα αναχώρησαν ήδη από την Κριμαία με προορισμό τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Η γέφυρα έχει δοθεί στην κυκλοφορία και για τα οχήματα.



Ωστόσο φαίνεται ότι η γέφυρα είναι μόνο εν μέρει ανοιχτή, με όγκο κυκλοφορίας πολύ μικρότερο από αυτό που είχε ως σήμερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ουσιαστικά είναι ανοιχτή μόνο στην κατεύθυνση Κριμαία-Ρωσία.

Κλείσιμο
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πάντως ότι η μία πλευρά της γέφυρας λειτουργεί κανονικά ενώ δείχνουν αυτοκίνητα και τρένα να κινούνται κανονικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ένα βίντεο από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών,  με τη γέφυρα ξανά σε λειτουργία νωρίς το βράδυ του Σαββάτου.


Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να ενισχυθεί η ασφάλεια της γέφυρας καθώς και των υποδομών που εφοδιάζουν με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο την Κριμαία.

Σε διάταγμα που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στη γέφυρα, ο Πούτιν αναφέρει ότι η υπηρεσία ασφαλείας FSB (διάδοχος της KGB) θα αναλάβει να ενισχύσει τα μέτρα προστασίας.



Ειδήσεις σήμερα:

Οι Ευρωπαίοι είδαν στην Πράγα το πραγματικό πρόσωπο του Ερντογάν - Καρότο και μαστίγιο από Μητσοτάκη

Αποφυλακίστηκε η απατεώνισσα του Instagram Άννα Σόροκιν και νοίκιασε σπίτι στο Μανχάταν

Η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζει τις δοκιμές πυραύλων μέτρο νόμιμης άμυνας μπροστά στις «στρατιωτικές απειλές» των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης