Κριμαία: Παγιδευμένο όχημα προκάλεσε την πυρκαγιά στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς, λέει η Ρωσία

Κριμαία: Παγιδευμένο όχημα προκάλεσε την πυρκαγιά στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς, λέει η Ρωσία

O σύμβουλος του Ζελένσκι Μιχαήλ Ποντόλιακ δημοσίευσε ότι η γέφυρα «ήταν μόνο η αρχή» - Η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή ανακοίνωσε ότι από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου

krimea_gefyra_new_xr
Στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά αποδίδει η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή την πυρκαγιά στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς. «Η γέφυρα ήταν μόνον η αρχή» έγραψε στο twitter ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι Μιχαήλ Ποντόλιακ, που δημοσίευσε και φωτογραφία με τμήμα του οδικού άξονα της γέφυρας να έχει βυθιστεί. 




Η γέφυρα έχει τόσο συμβολική όσο και στρατηγική σημασία, καθώς συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας. Η κατασκευή της ήταν κοστοβόρα και έγινε κατ’ εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν που έκανε και προσωπικά τα εγκαίνια το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της Κριμαίας. Στην παρούσα φάση διευκολύνει τη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού υλικού στις δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία.

«Η Κριμαία, η γέφυρα, η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, οτιδήποτε έχει καταληφθεί από τη Ρωσία πρέπει να ανακαταληφθεί» έγραψε ο Ποντόλιακ στο twitter. 

Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, το το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί ζημιά.

Huge Explosion, Destroys Crimean Bridge!
Κλείσιμο


«Στις 06:07 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας (...) σημειώθηκε έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, που προκάλεσε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου που κατευθυνόταν προς την Κριμαία», ανέφερε η επιτροπή.



Η Ρωσία έχει απειλήσει με αντίποινα την Ουκρανία

Νωρίτερα, οι ρωσικές αρχές έκαναν λόγο για πυρκαγιά πάνω στην τεράστια γέφυρα αυτή, στο Στενό του Κερτς, που προκάλεσε διακοπή της κυκλοφορίας.

«Δεξαμενή καυσίμων σιδηροδρομικού συρμού έπιασε φωτιά», ανέφερε ο οργανισμός σιδηροδρόμων της Κριμαίας.

Μέσω αυτής διέρχονται τόσο τρένα όσο και οχήματα και έχει καίριο ρόλο ως προς τη μεταφορά προσώπων και αγαθών στη χερσόνησο. Από την άλλη, για το Κίεβο αποτελεί μισητό σύμβολο της προσάρτησης της Κριμαίας.

Η Ρωσία διαβεβαίωνε πρόσφατα πως η γέφυρα είναι ασφαλής, παρά τον πόλεμο, αλλά ταυτόχρονα είχε απειλήσει με αντίποινα την Ουκρανία αν οι δυνάμεις της αποπειραθούν να την καταστρέψουν.

Στην Κριμαία έχουν καταγραφεί αρκετές εκρήξεις τους τελευταίους μήνες, πιθανόν εξαιτίας ουκρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, όπως η έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη στρατιωτική βάση Τζάνκοϊ τον Αύγουστο, που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές.



Ειδήσεις σήμερα:

«Πρωταθλητής» στο κόστος στέγασης η Ελλάδα, «εφιάλτης» η ανανέωση της μίσθωσης

Οι Ευρωπαίοι είδαν στην Πράγα το πραγματικό πρόσωπο του Ερντογάν - Καρότο και μαστίγιο από Μητσοτάκη

Breaking Bad στη Λάρισα: Σχολείο έγινε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης