Μπινός, Ατζανί, Ιπέρ και άλλες Γαλλίδες σταρ κόβουν μια μπούκλα από τα μαλλιά τους σε αλληλεγγύη με τις Ιρανές

Μπινός, Ατζανί, Ιπέρ και άλλες Γαλλίδες σταρ κόβουν μια μπούκλα από τα μαλλιά τους σε αλληλεγγύη με τις Ιρανές

Δείχνουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των γυναικών στο Ιράν με φόντο το τραγούδι «Μπέλα Τσάο» στα περσικά

french_iran
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ, η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Ιζαμπέλ Ατζανί, η Ζιλιέτ Μπινός... Πολυάριθμες γαλλίδες ηθοποιοί και τραγουδίστριες έκοψαν μια μπούκλα από τα μαλλιά τους σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των γυναικών του Ιράν, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα μέσω του Instagram.

Με φόντο το τραγούδι «Μπέλα Τσάο» στα περσικά, αυτές οι ηθοποιοί και οι τραγουδίστριες, μεταξύ των οποίων είναι επίσης η Βελγίδα Ανζέλ και οι γαλλόφωνες Βρετανίδες Σαρλότ Ράμπλινγκ και Τζέιν Μπίρκιν, κόβουν μια μπούκλα μαλλιών μπροστά στην κάμερα, επαναλαμβάνοντας μία κίνηση η οποία έγινε σύμβολο της εξέγερσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιράν.

«Ο ιρανικός λαός, με πρώτες τις γυναίκες, διαδηλώνει με κίνδυνο για τη ζωή του. Αυτός ο λαός το μόνο που ελπίζει είναι να αποκτήσει πρόσβαση στις πιο θεμελιώδεις ελευθερίες. Αυτές οι γυναίκες, αυτοί οι άνδρες, ζητούν την υποστήριξή μας», λένε σ' ένα γραπτό μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο στο λογαριασμό «soutienfemmesiran» στο Instagram.



«Το θάρρος τους και η αξιοπρέπειά τους μας δεσμεύουν. Είναι αδύνατο να μην συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε αυτή την τρομερή καταπίεση (...) Αποφασίσαμε έτσι να ανταποκριθούμε στην έκκληση που μας έγινε κόβοντας κι εμείς μερικές απ' αυτές τις μπούκλες», προσθέτουν στην έκκληση αυτή, η οποία ξεκίνησε από δικηγόρους.

Χθες, περισσότερες από 1.000 προσωπικότητες της γαλλικής έβδομης τέχνης, μεταξύ των οποίων σταρ όπως η Λεά Σεϊντού, η Ιζαμπέλ Ιπέρ και ο Ντάνι Μπουν, διάσημοι κινηματογραφιστές ή ο επικεφαλής του Φεστιβάλ των Καννών Τιερί Φρεμό, είχαν ήδη ζητήσει «να υποστηριχθεί η εξέγερση των γυναικών στο Ιράν», σε άρθρο τους που διαβιβάσθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Μαχσά Αμινί, μια 22χρονη Κούρδισσα του Ιράν, έχασε τη ζωή της στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της για παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο οποίος υποχρεώνει τις γυναίκες να φορούν μαντίλα. Ο θάνατός της προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων στο Ιράν, οι οποίες κατεστάλησαν βίαια, καθώς και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης με τις Ιρανές σε όλο τον κόσμο.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Η «Μις Κριμαία 2022» τραγούδησε ουκρανικό κομμάτι και καταδικάστηκε για δυσφήμηση του ρωσικού στρατού!

Τραγωδία στην Αχαΐα: 82χρονη αυτοκτόνησε με καραμπίνα - Τη βρήκε νεκρή ο γιος της

Η Μελίντα Γκέιτς για το «επώδυνο» διαζύγιο με τον Μπιλ: «Έχυσα δάκρυα για πολλές μέρες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης