Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ - Τι θα συζητηθεί

Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ - Τι θα συζητηθεί

Οι πρέσβεις της ΕΕ θα συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν τον τελευταίο γύρο κυρώσεων που προτείνει η Επιτροπή αυτή την εβδομάδα

000_32BL86F
Χωρίς σημαντικές εξελίξεις αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα η κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ.

Αντίθετα, οι χώρες διαμαρτύρονται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμη παρουσιάσει λεπτομερές σχέδιο για το ανώτατο όριο της τιμής του φυσικού αερίου — παρά το γεγονός ότι της είχε ζητηθεί πριν από τρεις εβδομάδες στο τελευταίο έκτακτο συμβούλιο.

Επισημαίνεται ότι 15 από τους 27 υπουργούς ενέργειας προέτρεψαν την Επιτροπή να προετοιμάσει ένα λεπτομερές σχέδιο επιλογών ανώτατου ορίου για το φυσικό αέριο πριν τη σημερινή συνάντηση, «ακολουθούμενο από νομοθετική πρόταση το συντομότερο δυνατό». Αντίθετα, το πολυαναμενόμενο έγγραφο πολιτικής των Βρυξελλών για τη σημερινή συζήτηση αποτελείται κυρίως από προειδοποιήσεις κατά του ανώτατου ορίου όλων των εισαγωγών φυσικού αερίου και ενθαρρύνει τις χώρες να καταναλώνουν λιγότερη και να επαναδιαπραγματεύονται καλύτερα συμβόλαια προμήθειας με «αξιόπιστους» προμηθευτές όπως η Νορβηγία και η Αλγερία.

Επίσης οι πρέσβεις της ΕΕ θα συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν τον τελευταίο γύρο κυρώσεων που προτείνει η Επιτροπή αυτή την εβδομάδα. Αναμένεται λεπτομερής τεχνική συζήτηση για το πώς θα λειτουργούσε το προτεινόμενο ανώτατο όριο της τιμής του πετρελαίου.

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Ελλάδα και την Κύπρο για οποιαδήποτε αντίδραση στα σχέδια απαγόρευσης των ναυτιλιακών και ασφαλιστικών εταιρειών να μεταφέρουν ή να ασφαλίσουν ρωσικό πετρέλαιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουλάχιστον 12 νεκρούς και εικόνες «Αποκάλυψης» άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ίαν στη Φλόριντα

Εντυπωσιακά βίντεο: Έλληνες και Γάλλοι κομάντο έκαναν «απόβαση» για την άσκηση «Αργώ 2022»

Τον Δεκέμβριο τα νέα νομίσματα με το πορτραίτο του βασιλιά Καρόλου - Δείτε πώς θα είναι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης