Ιράν - Γυναίκα εξομολογείται το μαρτύριο που έζησε: Φόρεσα καπέλο και με συνέλαβαν

Ιράν - Γυναίκα εξομολογείται το μαρτύριο που έζησε: Φόρεσα καπέλο και με συνέλαβαν

Η Φαρζανέ είναι μία από τις γυναίκες που κατάφεραν να φύγουν από το Ιράν, όμως χιλιάδες ακόμα ζουν εκεί και παλεύουν για την ελευθερία τους

26210980
«Φλέγεται» το Ιράν με τις κοινωνικές αναταραχές και την οργή του λαού να αποδεικνύουν την ανάγκη για εκτόνωση των αισθημάτων θυμού κόντρα σε ένα καθεστώς που πορεύεται με βάση τη βία και την καταπίεση. Κόσμος ξεχύνεται καθημερινά στους δρόμους κρατώντας τη φωτογραφία της 22χρονης Μαχσά Αμινί που βασανίστηκε μέχρι θανάτου επειδή απλά άφησε μια τούφα από τα μαλλιά της έξω από το χιτζάμπ της.

Με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τους 40 και τις πρακτικές της βίαιης καταστολής να προβληματίζουν τη διεθνή κοινότητα, τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας βλέπουν ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες γυναικών που βρέθηκαν στο σκοτάδι του Ιράν.


Η Φαρζανέ είναι 40 ετών και κατάφερε να φύγει από το Ιράν πριν από επτά χρόνια μαζί με τον γιο της. Μιλά στο Μega για τον εφιάλτη που βίωνε.

«Μία φορά φόρεσα ένα καπέλο και με συνέλαβαν, παρά το ότι φορούσα και μαντίλι από πάνω. Πήγα δικαστήριο γιατί το καπέλο δεν ανήκε στο στιλ ντυσίματος που θα έπρεπε να έχουμε στο Ιράν. Φοβήθηκα πάρα πολύ, ήταν πολύ άσχημη εμπειρία» εξομολογείται.

Όταν ζούσε στο Ιράν δούλευε ως ηθοποιός σε παιδικό θέατρο. Σήμερα φιλοξενείται σε δομή Γιατρών του Κόσμου και προσπαθεί να επικοινωνήσει με την οικογένειά της που ζει στο Ιράν.

«Η οικογένειά μου είναι στο Ιράν. Μιλάω μαζί τους μέσω μηνυμάτων και Messenger. Στέλνω το πρωί και απαντάνε το βράδυ, όποτε έχουν διαδίκτυο. Γίνονται πολλές φασαρίες, μου λένε», λέει η γυναίκα.

Η Φαρζανέ είναι μία από τις γυναίκες που κατάφεραν να φύγουν από το Ιράν, όμως χιλιάδες ακόμα ζουν εκεί και παλεύουν για την ελευθερία τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλική παρέμβαση για τις τουρκικές απειλές: Οι χώρες της νότιας Ευρώπης θα στηρίξουμε την Ελλάδα

Nord Stream: Τα δύο σενάρια για τις εκρήξεις - Με δύτες ή drones το σαμποτάζ

Ζωγράφου: Ο «Έσκο» ετοιμαζόταν για μακελειό πριν συλληφθεί - Η «ακτινογραφία» των συμμοριών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης