Σίνζο Άμπε: Πάνω από 1,8 εκατ. δολάρια θα κοστίσει η δημόσια τελετή στη μνήμη του
Ο Άμπε δολοφονήθηκε στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στις 8 Ιουλίου - Η κηδεία έγινε λίγο καιρό μετά αλλά αυτό θα είναι το επίσημο «αντίο» της χώρας
Η Ιαπωνία θα ξοδέψει περίπου 1,83 εκατομμύρια δολάρια για την επίσημη δημόσια τελετή της κηδείας στη μνήμη του δολοφονημένου πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Σουνίτσι Σουζούκι.
Ο Άμπε δολοφονήθηκε στη διάρκεια μιας προεκλογικής ομιλίας του στις 8 Ιουλίου και παρά το γεγονός ότι η κηδεία του έγινε αμέσως μετά, η Ιαπωνία αποφάσισε να πραγματοποιηθεί μία επίσημη δημόσια τελετή στη μνήμη του στις 27 Σεπτεμβρίου, στο στάδιο Nippon Budokan στο Τόκιο.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας