Πόλεμος στην Ουκρανία: To Κρεμλίνο θεωρεί «μάταιες» τις παραδόσεις δυτικών όπλων στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: To Κρεμλίνο θεωρεί «μάταιες» τις παραδόσεις δυτικών όπλων στην Ουκρανία

Οι τοποθετήσεις του Πεσκόφ έγιναν με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι στο Κίεβο - Τι είπε για τη μείωση στις παραδόσεις φυσικού αερίου

Dmitri_Peskov
«Μάταιες» θεωρεί το Κρεμλίνο τις παραδόσεις δυτικών όπλων στην Ουκρανία την ώρα που ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, βρίσκονται στο Κίεβο.

«Θα θέλαμε να ελπίζουμε ότι οι ηγέτες αυτών των τριών χωρών... δεν πρόκειται να επικεντρωθούν μόνο στην υποστήριξη της Ουκρανίας και στα σχέδια να συνεχίσουν να την πλημμυρίζουν με όπλα. Είναι εντελώς μάταιο και θα προκαλέσει μόνο περισσότερο κακό σε αυτή τη χώρα και θα παρατείνει τον πόνο των ανθρώπων. Ας ελπίσουμε ότι θα χρησιμοποιήσουν αυτή την επαφή για να ενθαρρύνουν τον πρόεδρο Ζελένσκι να εξετάσει την πραγματικότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως γράφει η εφημερίδα «Le Figaro».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη πως οι πρόσφατες μειώσεις στην παροχή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη δεν ήταν προσχεδιασμένες, αλλά οφείλονται σε προβλήματα με τη συντήρηση των τουρμπίνων που προκλήθηκαν από τις κυρώσεις.

Η παροχή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκε περαιτέρω σήμερα προκαλώντας ανησυχίες για την αναπλήρωση της αποθήκευσης αερίου για τον χειμώνα και οδηγώντας σε διπλωματική αντιπαράθεση καθώς ο ρωσικός πάροχος Gazprom επέρριψε την ευθύνη στις δυτικές κυρώσεις για την παρεμπόδιση των εργασιών συντήρησης.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν μοιάζει βαλσαμωμένος από τα πολλά μπότοξ, λέει Βρετανός αναλυτής

Στο Ανθρωποκτονιών για να καταθέσει για Μαλένα και Ίριδα ο Δασκαλάκης

Στις 23 Ιουνίου η απόφαση επί των ποινών για Μάνδρα - Ελαφρυντικά ζήτησαν όσοι κρίθηκαν ένοχοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης