Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία στέλνει εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών M270

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία στέλνει εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών M270

Η στρατιωτική υποστήριξη της Βρετανίας στην Ουκρανία έχει αξία μεγαλύτερη από 874 εκατομμύρια ευρώ

M270_MLRS
Η Βρετανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών που έχουν βεληνεκές 80 χιλιομέτρων για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τη ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ.

Τα συστήματα M270 MLRS θα επιτρέψουν «να αυξηθούν σημαντικά οι δυνατότητες των ουκρανικών δυνάμεων», διαβεβαίωσε το υπουργείο σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η απόφαση ελήφθη σε «στενό συντονισμό» με τις ΗΠΑ, που ανακοίνωσαν ότι στέλνουν πιο προηγμένα συστήματα του είδους, τύπου HIMARS, με βεληνεκές επίσης 80 χιλιομέτρων.

Οι Ουκρανοί ζητούσαν εδώ και κάποιο καιρό να τους σταλούν εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών που θα τους επιτρέπουν να πλήττουν σε μεγαλύτερο βάθος ρωσικές θέσεις κρατώντας τις συστοιχίες τους πιο μακριά από τα μέτωπα.

Για να αποτραπεί το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να θεωρηθούν πως εμπλέκονται πλέον στη σύρραξη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απέκλεισε πάντως την παράδοση στην Ουκρανία εκτοξευτήρες ρουκετών με μεγαλύτερη εμβέλεια, που θα μπορούσαν να πλήξουν τη Ρωσία, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Κιέβου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε χθες Κυριακή ότι η Μόσχα θα πλήξει νέους στόχους εάν οι Δυτικοί στείλουν πυραύλους μεγάλης εμβέλειας, κρίνοντας ότι σκοπός των τρεχουσών προμηθειών όπλων, που τόνισε πως δεν περιλαμβάνουν «κάτι καινούργιο», είναι να «παραταθεί ο πόλεμος».

Κλείσιμο
«Αν η διεθνής κοινότητα συνεχίσει την υποστήριξή της η Ουκρανία μπορεί να νικήσει» στον πόλεμο, έκρινε από την πλευρά του ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας.

«Η τακτική της Ρωσίας αλλάζει και η υποστήριξή μας πρέπει να αλλάξει επίσης», πρόσθεσε, τονίζοντας πως τα όπλα που θα σταλούν θα επιτρέψουν στους Ουκρανούς να «προστατεύονται καλύτερα από τη βάρβαρη καταφυγή σε πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας που οι δυνάμεις του Πούτιν χρησιμοποιούν χωρίς διάκριση για να ισοπεδώνουν πόλεις».

Η στρατιωτική υποστήριξη της Βρετανίας στην Ουκρανία, με βάση όσα είναι γνωστά ως αυτό το στάδιο, έχει αξία μεγαλύτερη από 750 εκατ. λίρες στερλίνες (874 εκατ. ευρώ).


Ειδήσεις σήμερα:

Η «κατάρα των στρατηγών»: Κι άλλος υψηλόβαθμος του Ρωσικού στρατού σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Ποιοι βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Οικονομικού Εισαγγελέα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα

Survivor: Οι νέες ομάδες και η... βίλα στην Γλυφάδα – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης