Κούβα: Στους 45 νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga - Κηρύσσεται εθνικό πένθος

Κούβα: Στους 45 νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga - Κηρύσσεται εθνικό πένθος

Aνασύρθηκε το πτώμα του τελευταίου ανθρώπου που αγνοείτο στα συντρίμμια του ξενοδοχείου 

Στιγμιοτυπο_2022-05-13__2_42_20_πμ
Οι αρχές της Κούβας κήρυξαν εθνικό πένθος μετά την ανάσυρση χθες Πέμπτη του πτώματος του τελευταίου ανθρώπου που αγνοείτο στα συντρίμμια ξενοδοχείου της Αβάνας που καταστράφηκε από έκρηξη εξαιτίας διαρροής αερίου, γεγονός που αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων στους 45 νεκρούς.

«Εξαιτίας του δυστυχήματος στο ξενοδοχείο Saratoga την 6η Μαΐου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 44 συμπατριώτες μας και μια ισπανίδα υπήκοος, και μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων διάσωσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας (Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ) κήρυξε εθνικό πένθος», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών της προεδρίας που αναγνώστηκε στο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης.

Το εθνικό πένθος, διάρκειας 42 ωρών, θα ισχύει από την ανατολή του ηλίου και θα τερματιστεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

Νωρίτερα, ο Πύραρχος Λουίς Κάρλος Γκουσμάν, ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος, ανακοίνωσε στον Τύπο ότι ανασύρθηκε το πτώμα του τελευταίου ανθρώπου που αγνοείτο στα συντρίμμια του ξενοδοχείου, οι τέσσερις πρώτοι όροφοι του οποίου καταστράφηκαν όταν έγινε η έκρηξη εξαιτίας διαρροής την ώρα που το ξενοδοχείο ανεφοδιαζόταν από βυτιοφόρο με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Στα 45 θύματα συγκαταλέγονται τέσσερις παιδιά και έφηβοι, μια έγκυος και 29χρονη ισπανίδα τουρίστρια.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κούβας, το δυστύχημα είχε επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν 54 άνθρωποι, οι 16 εκ των οποίων συνέχιζαν χθες Πέμπτη να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Τέσσερις είναι ανήλικοι. Δύο εξ αυτών βρίσκονται σε κατάσταση που χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Κλείσιμο
Το Saratoga, νεοκλασικό κτίριο στην παλιά πόλη, παρέμενε κλειστό δύο χρόνια λόγω της πανδημίας και ανακαινιζόταν ενόψει της επαναλειτουργίας του, που θα γινόταν την Τρίτη 10η Μαΐου, όταν έγινε η καταστροφή.
Ήταν γνωστό ιδίως επειδή φιλοξένησε τα προηγούμενα χρόνια διάφορες διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα.

Το κτίριο ανεγέρθηκε το 1880 για να στεγάσει εμπορικά καταστήματα. Μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1993. Έγινε πέντε αστέρων το 2005.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης