Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν σχολείο και οικοτροφείο στο Τσερνίχιβ, 3 νεκροί και 12 τραυματίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν σχολείο και οικοτροφείο στο Τσερνίχιβ, 3 νεκροί και 12 τραυματίες

Την είδηση κοινοποίησε η Ολένα Ζελένσκα -  «Οι Ρώσοι, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι επιτίθενται μόνο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, διεξάγουν πόλεμο εναντίον των παιδιών μας», είπε - Πάνω από 120 εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν καταστραφεί στην Ουκρανία

cernihiv_bomb
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν από ρωσική αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με στόχο ένα σχολείο και ένα οικοτροφείο στο Νόβχοροντ-Σίβερσκι της περιοχής του Τσερνίχιβ, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου, Ολένα, στο Telegram.

«Απόψε, ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος εκτόξευσε πυραύλους εναντίον σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οικοτροφείου στο Νόβχοροντ-Σίβερσκι, στην περιοχή του Τσερνίχιβ. Οι διασώστες εργάζονται επί του παρόντος στο σημείο, αλλά έχουν ήδη επιβεβαιωθεί τρία θύματα και 12 τραυματίες. Πρόκειται για σκόπιμο βομβαρδισμό. Οι Ρώσοι, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι επιτίθενται μόνο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, διεξάγουν πόλεμο εναντίον των παιδιών μας. Στην πραγματικότητα, διεξάγουν πόλεμο εναντίον του μέλλοντός μας», δήλωσε η Ολένα Ζελένσκα.



Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας υπενθύμισε ότι, στις αρχές Μαΐου, οι Ρώσοι εισβολείς έκαψαν ένα ιστορικό γυμνάσιο στο Λισιτσάνσκ της περιφέρειας του Λουχάνσκ, το οποίο είχε κατασκευαστεί από τους Βέλγους πριν από εκατό και πλέον χρόνια. Ανέφερε επίσης μια αεροπορική επιδρομή σε σχολείο στην Μπιλοχορίβκα του Λουχάνσκ, η οποία φέρεται να στοίχισε τη ζωή σε 60 αμάχους. Το υπόγειο του σχολείου χρησίμευε ως το μοναδικό εναπομείναν καταφύγιο για τους ντόπιους.



Κλείσιμο
Η Ζελένσκα πρόσθεσε ότι 1.635 εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία επλήγησαν από βομβαρδισμούς, με 126 ιδρύματα να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Παιδείας.

«Το αν οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελούν γενοκτονία συζητείται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Αντί να απαντάτε, κοιτάξτε αυτόν τον χάρτη. Κάθε μέρα εμφανίζεται εδώ ένα νέο σχολείο ή νηπιαγωγείο, το οποίο καταστράφηκε σκόπιμα από τους Ρώσους με πρωτοφανή κυνισμό, που δεν είχε ακουστεί ποτέ», τόνισε η Ζελένσκα, παρουσιάζοντας χάρτη του ουκρανικού υπουργείου Παιδείας με τα κατεστραμμένα σχολεία.


Ειδήσεις σήμερα:

Η ΔΕΗ διαγράφει χρέη στους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου σε Αττική, Ρόδο και Εύβοια - Πώς θα κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά

Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα συνιστούσε σίγουρα απειλή για τη Ρωσία, λέει το Κρεμλίνο - Το σχόλιο του Ζελένσκι

Ουκρανός εγκλωβισμένος στο Αζοφστάλ ζητά από τον Έλον Μασκ να βοηθήσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης