Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ κοντά στο Τόκιο

Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ κοντά στο Τόκιο

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι σύμφωνα με τους αξιωματούχους

seismos
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στο Τόκιο, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με το Associated Press, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι. Ο σεισμός καταγράφηκε σε βάθος 80 χιλιομέτρων στην επαρχία Τσίμπα, στα ανατολικά της ιαπωνικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δεν σημειώθηκαν ζημιές σε περιουσίες, ωστόσο διακόπηκαν κάποιες σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Παράλληλα, η Tohoku Electric Power ανακοίνωσε πως δεν παρατηρήθηκαν ανωμαλίες στα δυο πυρηνικά της εργοστάσια σε Αομόρι και Μιγιάγκι. 

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TBS μετέδωσε περιστατικά με θραύσεις σε αγωγούς ύδρευσης στο Τόκιο. Η Επιχείρηση Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τόκιο ανέφερε 250 περιστατικά γενικής διακοπής ρεύματος στην πόλη.

"Σας παρακαλώ, πάρτε μέτρα για να προστατευτείτε, και παράλληλα παραμείνετε ενήμεροι με τις τελευταίες πληροφορίες", για τον σεισμό, έγραψε στο Twitter ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα, ο οποίος εξελέγη τη Δευτέρα από το κοινοβούλιο.



Ειδήσεις σήμερα:

Στο αυτόφωρο ο Πασχάλης μετά από μήνυση σε βάρος του

Ο YouTuber αντιεμβολιαστής αστυνομικός, τα... παράνομα πρόστιμα στο lockdown και τα 20 χιλ. ευρώ για το υπηρεσιακό «θηρίο»

H Pfizer ζήτησε από τον FDA άδεια για χορήγηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε παιδιά 5-11 ετών

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης