Ο YouTuber αντιεμβολιαστής αστυνομικός, τα... παράνομα πρόστιμα στο lockdown και τα 20 χιλ. ευρώ για το υπηρεσιακό «θηρίο»

Ο YouTuber αντιεμβολιαστής αστυνομικός, τα... παράνομα πρόστιμα στο lockdown και τα 20 χιλ. ευρώ για το υπηρεσιακό «θηρίο»

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός «Τηλέμαχος Μπόσσιος», ο οποίος  από τον περασμένο Ιούλιο μέσω του YouTube αναρτά βίντεο με αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο και κατά του κράτους και της αστυνομίας

astynomikos-psek
Μπορεί ο αντιεμβολιαστής αστυνομικός Τηλέμαχος Μπόσσιος ή Γιώργος Βραχνής, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, να τέθηκε σε διαθεσιμότητα εξαιτίας των όσων αναφέρει από τον περασμένο Ιούλιο με βίντεο που αναρτά στο Youtube κατά του κράτους και της αστυνομίας, ωστόσο δεν είναι η πρώτα φορά που απασχολεί με τις απόψεις του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd397zam5yyh-st)


Ο αστυφύλακας πολλές φορές από την αρχή κιόλας της πανδημίας στη χώρα μας την Άνοιξη του 2020 έχει αναφερθεί σε διάφορα θέματα που έχουν προκύψει όπως με τα παράνομα (όπως τα χαρακτηρίζει) πρόστιμα που έκοβαν οι αστυνομικοί την περίοδο των lockdown:

«Μέσα σε ελάχιστες ημέρες έχω γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων, αλλά και παράκλησης για βοήθεια από άτομα τα οποία έχουν λάβει πρόστιμα από συναδέλφους.

Σήμερα πληροφορήθηκα ότι κοπέλα που πήγαινε να βοηθήσει άτομο που χρήζει ανάγκης, έλαβε το (εξοντωτικό και επαχθές για την ίδια) πρόστιμο των 300€, για τον λόγο ότι δεν έφερε μαζί της διαβατήριο.

Στην αρχή δυσκολεύτηκα να το πιστέψω καθώς δεν την εγνώριζα και λόγω του ότι οι παραβάτες δε λένε πάντοτε την πλήρη αλήθεια, ζήτησα να λάβω μια φωτογραφία της παραβάσεως (την οποία τροποποίησα για να προστατευθούν τα αμφοτέρων προσωπικά δεδομένα).

Στις διαδικτυακές viber-ικές ομάδες της αστυνομίας, κυκλοφορεί ένα έγγραφο PDF στο οποίο υπάρχουν εν συντομία οι παραβάσεις και οδηγίες προς το αστυνομικό όργανο για τη βεβαίωσή τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΠΕΣ».

Κλείσιμο
τηλεμαχος2


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά άτομα που είχαν στα χέρια κάποια κλήση να τον αναζητήσουν προκειμένου να δεχτούν τις συμβουλές του:

«Λόγω των προηγουμένων δημοσιεύσεών μου σχετικά με τις παράνομες κλήσεις κόβιντ, έχω δεχθεί αιτήματα από πολλούς Συνέλληνες, ώστε να τους βοηθήσω να συντάξουν μια ένσταση.
Σήμερα όμως, ήρθε στο mail μου κάτι διαφορετικό. Μια απάντηση σε ένσταση (στην οποία δεν είχα συμμετοχή).

Να διευκρινίσουμε λοιπόν καλοί μου συνάδελφοι κάτι:

Όταν ο πολίτης κάνει ένσταση, είναι διότι είτε θεωρεί το πρόστιμο πολύ βαρύ, είτε το θεωρεί άδικο. Το λοιπόν, τέτοιες απαντήσεις (τύπου copy paste) όπως η ακόλουθη, είναι θεωρώ απαράδεκτες για την κατάρτιση και το κύρος του αστυνομικού οργάνου που εκδικάζει την υπόθεση, άδικες και παράνομες».

Από την άλλη ο αστυνομικός υπηρεσίας της Δυτικής Τηλέμαχος Μπόσσιος ως Γιώργος Βραχνής σε ειδική εκδήλωση τον Ιούλιο του 2020 είχε βραβευτεί από Σύλλογο Διατήρηση Ιστορικών Οχημάτων για την άρτια ανακατασκευή και αναβάθμιση ενός υπηρεσιακού Skoda Octavia που σάπιζε στην Αμυγδαλέζα, καθώς επίσης και για την προσήλωση του στην ΕΛ.ΑΣ. και το υπηρεσιακό καθήκον.

τηλεμαχος3


Ο Αστυφύλακας της ΕΛ.ΑΣ με δικά του έξοδα που είχαν αγγίξει τα 20 χιλ ευρώ, τροποποίησε και τοποθέτησε στο περιπολικό tactical προσαρμοσμένες θήκες, ένα μεγάλο σακβουαγιάζ πρώτων βοηθειών στο πορτμπαγκάζ, πυροσβεστήρα και άλλα υπηρεσιακό εξοπλισμό.

τηλεμαχος4


Ανοίγοντας το καπό εντυπωσιάζει ο σφυρήλατος κινητήρας, τρίτης γενιάς τουρμπίνα, με ισχύ 550 ίππων. Για να είναι οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον, έχει προσαρμόσει ρυθμιστής ιπποδύναμης, με το πάτημα κουμπιού.

Σύμφωνα με βιογραφικά του στοιχεία που υπάρχουν στο διαδίκτυο ο Γεώργιος-Τηλέμαχος ξεκίνησε την καριέρα του ως ειδικός φρουρός το 2009. Έχει υπηρετήσει στη ΔΑΕΑ, στο αστυνομικό Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών (όπου βρίσκεται έως σήμερα), στο Μεταγωγών, στο Αλλοδαπών, στην ομάδα Δέλτα και στο ΤΑΕ Αττικής.

Ο Γεώργιος-Τηλέμαχος τιμάει τη στολή του καθημερινά

Σύμφωνα με τον αστυνομικό αξέχαστο του έχει μείνει ένα σκηνικό που δημιουργήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη όταν έναν αγώνα επέλεξε να επιτεθεί μόνος του σε οπαδούς που συμπλέκονταν και προσπαθούσαν να κυκλώσουν έξι άντρες μίας διμοιρίας ΥΑΤ. «Οι Χούλιγκανς ήταν ίσως περισσότεροι από εκατό. Με τη χρήση χημικών οπισθοχώρησαν ενώ στην συνέχεια εκτοξεύτηκαν διάφορα αντικείμενα, μπουκάλια, πέτρες κλπ στο μέρος μου». Κλείνει λέγοντας ότι οπισθοχώρησε, γιατί δεν είχε ούτε κράνος, ούτε ασπίδα, ούτε μάσκα αερίων.

Το τραγικό συμβάν που τον ώθησε στο να γίνει αστυνομικός

Όπως έχει αναφέρει σε συνέντευξη του ο Γεώργιος-Τηλέμαχος δεν έχει επιλέξει τυχαία το συγκεκριμένο επάγγελμα. Ήταν σε μικρή ηλικία και διανυκτέρευε σε ξενοδοχείο, όταν μία γυναίκα σε διπλανό δωμάτιο δεχόταν βραδινές ώρες επίθεση με μαχαίρι. Ο πατέρας του άνοιξε την πόρτα και αυτή εισήλθε αιμορραγώντας στο δικό τους δωμάτιο, ενώ στην συνέχεια ο πατέρας του κατεδίωξε τον δράστη. Στο μυαλό του υπήρχε πάντα σαν σκέψη και ο θεσμός των ειδικών φρουρών του έδωσε την δυνατότητα να το πραγματοποιήσει και να ακολουθήσει τον δρόμο των σωμάτων ασφαλείας.

Συγγραφέας και δίπλα στον πολίτη πάντα

Ο Γεώργιος-Τηλέμαχος όμως τις ώρες που δεν προστατεύει το καλό του πολίτη, ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο του και με άλλες δραστηριότητες. Μία από αυτές είναι να συγγράφει. Έχει εκδώσει τρία βιβλία και ετοιμάζεται ήδη για το τέταρτο. Έχει πάρει πρώτο βραβείο σε λογοτεχνικό διαγωνισμό στην κατηγορία επιστημονικής φαντασίας. Ακόμη, ασχολείται με το youtube και μέσω της πλατφόρμας αυτής επικοινωνεί με τον δικό του τρόπο θέματα τα οποία άπτονται των δικαιωμάτων του πολίτη ενώ ενημερώνεται/συμμετέχει στα συνδικαλιστικά της αστυνομίας.
Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ερντογάν κάλεσε τον Πούτιν για τα γενέθλιά του

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Κίνηση ματ που ξαναφέρνει την ισορροπία στο Αιγαίο

Βασίλης Λεβέντης: Για 12η ημέρα παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης