Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν γιορτάζουν την αποχώρηση των Αμερικανών - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν γιορτάζουν την αποχώρηση των Αμερικανών - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Ξεκίνησαν να πυροβολούν στον αέρα αμέσως μόλις αποχώρησε το τελευταίο αεροπλάνο με Αμερικανούς στρατιώτες

Taliban_2
Οι ηγέτες των Ταλιμπάν διέσχισαν τις προηγούμενες ώρες συμβολικά τον διάδρομο απογείωσης/προσγείωσης του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, ως έκφραση πανηγυρισμού για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεως από τη χώρα, που σηματοδοτεί τη νίκη τους.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλά Μουτζαχίντ, εμφανίστηκε σε livestream που πόσταρε ένας άλλος μαχητής από το αεροδρόμιο να λέει ότι η ήττα των ΗΠΑ, ο στρατός των οποίων εγκατέλειψε το Αφγανιστάν χθες Τρίτη το βράδυ έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια πολέμου, αποτελεί «μάθημα» για άλλους εισβολείς και για όλο τον κόσμο. «Αυτό είναι μεγάλο μάθημα για άλλους εισβολείς για τις μελλοντικές γενιές μας. Αποτελεί επίσης μάθημα για τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Η επικράτηση των Ταλιμπάν ανήκει σε «όλους» τους Αφγανούς, δήλωσε σήμερα ο Ζαμπιουλά Μουτζάχιντ, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι το ισλαμιστικό κίνημα θέλει να διατηρήσει «καλές διπλωματικές σχέσεις» με τις ΗΠΑ. 
Σύμφωνα με το Associated Press, όταν έφυγαν εχθές και οι τελευταίες στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, μαχητές των Ταλιμπάν «γιόρτασαν» την αποχώρηση πυροβολώντας θριαμβευτικά στον αέρα.



«Μετά από 20 χρόνια νικήσαμε τους Αμερικανούς, είπε ο Μοχάμαντ Ισλάμ, ένας φρουρός των Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο κρατώντας στην αγκαλιά του ένα καλάσνικοφ: «Έφυγαν και τώρα η χώρα μας είναι ελεύθερη».

«Είναι ξεκάθαρο τι θέλουμε: Θέλουμε Σαρία (την επιβολή δηλ του ισλαμικού νόμου), ειρήνη και σταθερότητα», πρόσθεσε ο ίδιος

Κλείσιμο




Ειδήσεις σήμερα:

Σε πίεση το ΕΣΥ: Βγαίνουν εκτός «μάχης» οι ανεμβολίαστοι - Το σχέδιο του υπουργείου 

Αφγανιστάν: Αποχώρησαν οι ΗΠΑ - Ατιμωτικό φινάλε στον 20ετη πόλεμο

Καιρός: Ηλιοφάνεια με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες - Δείτε που θα βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης