Μπάιντεν: Διαδικτυακή «σύνοδος κορυφής για τη Δημοκρατία» με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στις 9-10 Δεκεμβρίου
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον κατάλογο των προσκεκλημένων χωρών της συνόδου, η οποία παρουσιάζεται, χωρίς να αναφέρεται με σαφήνεια, ως εναλλακτική της διάσκεψης της Ομάδας των 20
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συγκαλέσει στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, διαδικτυακά, μια «σύνοδο κορυφής για τη Δημοκρατία», στην οποία θα συμμετάσχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Σχεδιάζει επίσης, ένα χρόνο αργότερα, να συγκαλέσει εκ νέου τους ίδιους συμμετέχοντες, αλλά αυτή τη φορά δια ζώσης, με τρεις στόχους: «μάχη κατά του απολυταρχισμού, πάταξη της διαφθοράς και προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον κατάλογο των προσκεκλημένων χωρών της συνόδου, η οποία παρουσιάζεται, χωρίς να αναφέρεται με σαφήνεια, ως εναλλακτική της διάσκεψης της Ομάδας των 20 (G20). Οι ηγέτες της G20αναμένεται να συνεδριάσουν στα τέλη Οκτωβρίου στην Ιταλία.
«Η πρόκληση των καιρών μας είναι να δείξουμε ότι οι δημοκρατίες μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές των δικών τους πολιτών και να δώσουν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα του κόσμου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι