Τουρκία: Αυξάνει κατά 10 δισ. δολάρια την εμπορική συμφωνία με την Ιταλία

Τουρκία: Αυξάνει κατά 10 δισ. δολάρια την εμπορική συμφωνία με την Ιταλία

Την ημερα της συνόδου Κορυφής για διεύρυνση των κυρώσεων στην Τουρκία, η υπουργός Εμπορίου του Ερντογάν μιλούσε για «στρατηγική σχέση» με τη Ρώμη

Pekan
Στη σκιά της συνόδου Κορυφής, η Τουρκία αναβαθμίζει τις οικονομικές της σχέσεις με την Ιταλία: κατά τη διάρκεια κοινής υπουργικής επιτροπής – που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, λόγω κορωνοϊού - η Ρουχσάρ Πεκάν, υπουργός Εμπορίου του Ερντογάν, ανέφερε ότι η Άγκυρα σκοπεύει να αυξήσει κατά 50% την τρέχουσα εμπορική συμφωνία με την Ρώμη.

Η ισχύουσα εμπορική συμφωνία είναι στα 20 δισ. δολάρια - και η Τουρκία σκοπεύει να την αυξήσει στα 30 δισ., «όσο πιο σύντομα γίνεται», όπως είπε χαρακτηριστικά η Πεκάν, που έκανε λόγο για «στρατηγική σχέση» των δύο χωρών, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Την ιταλική πλευρά εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάγιο, μαζί με αρκετούς εκπροσώπους ιταλικών επιχειρήσεων.
Η υπουργός του Ερντογάν σημείωσε ότι το ισοζύγιο στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών είναι «ισορροπημένο» - υπογραμμίζοντας ότι για την χώρα της, η Ιταλία είναι ο τρίτος εξαγωγικός προορισμός, ενώ οι Ιταλοί έχουν τρίτη θέση στις τουρκικές εισαγωγές,με 1500 ιταλικές εταιρείες να δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

Από την πλευρά του, ο Ντι Μάγιο μίλησε για πλήθος ευκαιριών οικονομικής συνεργασίας, που θα αναβαθμίσουν την εταιρική σχέση των δύο πλευρών – σημειώνοντας ότι η ενδυνάμωσή της είναι «εξαιρετικά σημαντική» για την ανάπτυξη των οικονομιών τους.

Ειδήσεις σήμερα

Λοιμωξιολόγοι: Χριστούγεννα με ανοιχτά μόνο τα κομμωτήρια, συνοικιακά βιβλιοπωλεία και click away

Σύνοδος Κορυφής - Μήνυμα Μητσοτάκη σε Μέρκελ: «Pacta sunt servanda»

Κορωνοϊός: Από ένα γλέντι βρέθηκε στην καραντίνα το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης