Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Οι... αρχαίοι Έλληνες την αναδεικνύουν γοητευτικότερη εστεμμένη

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Οι... αρχαίοι Έλληνες την αναδεικνύουν γοητευτικότερη εστεμμένη

Η «Χρυσή Αναλογία», που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, καθορίζει τις τέλειες αναλογίες προσώπου - Η «Lady D» έρχεται πρώτη, μπροστά από την βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας και την Γκρέις Κέλι

princeart2
Στην ερώτηση: «Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποια είναι η ωραιότερη που έχει περάσει μέχρι σήμερα από τα βασιλικά ανάκτορα ανα την υφήλιο;», η απάντηση είναι μία: η «πριγκίπισσα του λαού», Νταϊάνα, μητέρα του Ουίλιαμ και του Χάρι, σύμφωνα με αρχαιοελληνική μαθηματική φόρμουλα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Ποια Κέιτ Μίντλετον και ποια Μέγκαν Μαρκλ; Στην κορυφή της λίστας με τις ομορφότερες πριγκίπισσες και βασίλισσες όλων των εποχών φιγουράρει το όνομα της αδικοχαμένης πριγκίπισσας της Βρετανίας, όπως εξηγεί ο κορυφαίος πλαστικός χειρουργός, καθηγητής Τζούλιαν Ντε Σίλβα.

diana_1


Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου νυν και πρώην εστεμμένων, με βάση έναν περίπλοκο μαθηματικό κανόνα, την «Χρυσή Αναλογία», η Νταϊάνα... βάζει τα γυαλιά σε όλες. Η «Χρυσή Αναλογία» (Golden Ratio) χρησιμοποιείται πιο συχνά στη γεωμετρία, στην τέχνη και στην αρχιτεκτονική για τον υπολογισμό της σχέσης δύο μετρήσεων οποιουδήποτε είδους.

Στη γεωμετρία, η Χρυσή Αναλογία συμβολίζεται με το ελληνικό γράμμα «φ», που ισούται με τον αριθμό 1.618. Για παράδειγμα, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι πιστεύεται ευρέως ότι χρησιμοποίησε τη «Χρυσή Αναλογία», για να ζωγραφίσει τη Μόνα Λίζα.

Κλείσιμο
Η «Χρυσή Αναλογία» υπολογίζει το μέγεθος, την αναλογία και τη συμμετρία του μετώπου, του φρυδιού, του σχήματος του προσώπου, της βάσης της μύτης / του χείλους, του πηγουνιού, των χειλιών, του πλάτους / μήκους της μύτης, της θέσης των ματιών και της περιοχής του φρυδιού -και στη συνέχεια δίνει βαθμολογία 100%.

Η μέθοδος έχει εφαρμοστεί, για να δούμε αν η ομορφιά μπορεί να αποδειχθεί με την βοήθεια των μαθηματικών, μετρώντας εννέα χαρακτηριστικά του προσώπου και την απόσταση που έχει το ένα από το άλλο άλλο. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, η πριγκίπισσα Νταιάνα συγκέντρωσε βαθμολογία 89,05%.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πέτυχε υψηλή βαθμολογία στις αναλογίες, όπως το πλάτος της μύτης / το χείλος της (96,6%), η θέση των ματιών (94%) και το μέτωπο (91%). Όμως, έλαβε χαμηλό σκορ στο πηγούνι και τα χείλη της. «Εκτός από την Νταϊάνα, η Μέγκαν και η Κέιτ είναι πολύ όμορφες γυναίκες» προσέθεσε ο πλαστικός χειρουργός Ντε Σίλβα, με έδρα το Λονδίνο. «Αλλά, με βάση τη «Χρυσή Αναλογία» που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να προσεγγίσουν τη φυσική τελειότητα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα αναδεικνύεται η μεγάλη νικήτρια» επισημαίνει.

«Η Νταϊάνα σημείωσε υψηλή βαθμολογία για το σχήμα του προσώπου της, το πλάτος της μύτης της, τα φρύδια και το μέτωπό της -τα οποία είχαν όλες τις κορυφαίες βαθμολογίες. Η χαμηλότερη βαθμολογία της ήταν για το πηγούνι και τα χείλη της. Τα χείλη της είναι λίγο λεπτά και κακώς καθορισμένα και το πηγούνι της είναι λιγότερο κλασικό από μερικές από τις άλλες γυναίκες» όπως εξηγεί.

rania_of_jordan


Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με βαθμολογία 88,9%, ενώ η καλλονή ηθοποιός, γνωστή και ως πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό, έρχεται τρίτη με 88,8%. Η Μέγκαν Μαρκλ καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με συνολική βαθμολογία 87,4%. Η Δούκισσα του Σάσεξ σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο πλάτος / μήκος της μύτης της (95,5%), καθώς και τη θέση που είναι τοποθετημένα τα μάτιά της (95,6%).

grace_kelly_princess


Ο κορυφαίος καθηγητής Ντε Σίλβα σημείωσε ότι η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι έχει «όμορφη συμμετρία προσώπου» και έλαβε βαθμολογία λίγο μικρότερη από τη νύφη της, 86,8%. Η Κέιτ Μίντλετον έλαβε υψηλή βαθμολογία για τη βάση της μύτης / το πλάτος των χειλιών (91,9 %) και τα χείλη της (90,8%).

«Η Kέιτ ξεχωρίζει για το ότι έχει ένα τέλειο κενό ανάμεσα στη μύτη και τα χείλη της και πολύ ισχυρή απόσταση των ματιών. Έχει όμως «αδύναμο» πηγούνι και «σαγόνι» σε σχέση με την Νταϊάνα» προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δύο στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ για την «Αυγή»: Εύσημα από «προεδρικούς» - Σιωπή από «53+»

Απαγορεύτηκε συγκέντρωση υπερ της Χρυσής Αυγής - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο

Καλαμάτα: «Μπήκαμε για να κλέψουμε» παραδέχτηκαν οι δύο ανήλικοι Ρομά που μπήκαν στο σπίτι του 64χρονου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης