Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Σάλος για την παρέμβασή τους στις αμερικανικές εκλογές

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Σάλος για την παρέμβασή τους στις αμερικανικές εκλογές

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ κάλεσαν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους «να καταψηφίσουν την ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση» - Παραδοσιακά η βασίλισσα και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι πολιτικά ουδέτεροι - Ποιον υποψήφιο πρόεδρο στις ΗΠΑ στηρίζει το λαμπερό ζευγάρι;

markly-harry
Το βασιλικό πρωτόκολλο έσπασαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, που σε βίντεο για το περιοδικό Time κάλεσαν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους «να καταψηφίσουν την ρητορική του μίσους και την παραπληροφόρηση» ενώ παράλληλα, έγιναν αντικείμενο αρνητικής κριτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η βασίλισσα αλλά και όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν ψηφίζουν και παραμένουν πολιτικά ουδέτεροι.

Η βρετανική Telegraph αναφέρει πως ο δούκας του Σάσεξ παρακινεί τους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ να απορρίψουν την ρητορική μίσους και ρισκάρει μια διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου με την ανάμιξή του στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η εφημερίδα γράφει: «Ο δούκας, που ως εγγονός της βασίλισσας έχει μέχρι σήμερα αισθανθεί την υποχρέωση να παραμείνει πολιτικά ουδέτερος, εμφανίστηκε στο πλευρό της συζύγου του σε βίντεο στο οποίο η Μέγκαν Μαρκλ, Αμερικανίδα πολίτης, εμφανίστηκε να λέει: "Κάθε τέσσερα χρόνια μας λένε αυτή είναι η πιο σημαντική εκλογική αναμέτρηση. Αλλά αυτή είναι".

Ο πρίγκιπας Χάρι τόνισε πως δεν έχει ψηφίσει ποτέ στη ζωή του

Ο έκτος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας πήρε τον λόγο στο βίντεο για το περιοδικό Time, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 100 πρόσωπα που άσκησαν την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως το 2020 (Time 100) και δήλωσε: «Σε αυτές τις εκλογές δεν θα έχω τη δυνατότητα να ψηφίσω εδώ στις ΗΠΑ, αλλά αρκετοί από εσάς ίσως να μην γνωρίζετε πως δεν είχα την δυνατότητα να ψηφίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο για όλη μου τη ζωή. Καθώς πλησιάζουμε στον Νοέμβριο, είναι ζωτικής σημασίας να απορρίψουμε τη ρητορική του μίσους, την παραπληροφόρηση και την διαδικτυακή αρνητικότητα».

Harry and Meghan call on Americans to register to vote ahead of US election


Κλείσιμο
Πηγές κοντά στο παλάτι που μίλησαν στον βρετανικό Τύπο δήλωσαν πως Χάρι και Μέγκαν πέρασαν την «κόκκινη γραμμή» καλώντας τους Αμερικανούς να προσέλθουν για να ψηφίσουν στις εκλογές του Νοεμβρίου ενώ, αν και δεν το είπαν ξεκάθαρα, είναι προφανές πως το λαμπερό ζευγάρι στηρίζει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, αφού στο παρελθόν η πρώην ηθοποιός είχε ταχθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Στις εκλογές του 2016 η Μέγκαν Μαρκλ τάχθηκε υπέρ της Χίλαρι Κλίντον και χαρακτήρισε «μισογύνη» τον Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή της σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ειδήμονες για το Στέμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν στη Daily Mail πως ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και η Αμερικανίδα σύζυγός του θα έπρεπε να παραιτηθούν από τους τίτλους τους και να κόψουν κάθε δεσμό με την μοναρχία, αν επιθυμούν να κάνουν σχόλια για την αμερικανική πολιτική. Πηγές από το παλάτι δήλωσαν στους Times πως οι αξιωματούχοι του παλατιού ανησυχούν για την ανάμειξη του Χάρι και της Μέγκαν στις αμερικανικές εκλογές.

Ο καυστικός αρχισυντάκτης της Daily Mail Πιρς Μόργκαν έγραψε στο Twitter: « Το ότι ο πρίγκιπας Χάρι χώνει τη μύτη του στις αμερικανικές εκλογές και ουσιαστικά λέει στους Αμερικανούς να ψηφίσουν εναντίον του προέδρου Τραμπ είναι εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η πρώην πρωταγωνίστρια του δικαστικού δράματος Suits μίλησαν στο βίντεο από τον καταπράσινο κήπο της νέας τους κατοικίας στη Σάντα Μπάρμπαρα, την οποία αγόρασαν τον Ιούλιο για 14,7 εκατ. δολάρια. Το ζευγάρι μετά την ολοκλήρωση του Megxit στα τέλη Μαρτίου αναχώρησε για τον Καναδά μαζί με τον μικρό γιο του, Άρτσι και τελικά, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, εγκαταστάθηκε μόνιμα στις ΗΠΑ.


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 358 τα νέα κρούσματα, τα 194 στην Αττική - 73 διασωληνωμένοι - 5 θάνατοι

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: «Δεν περίμενα να με πάνε φυλακή με το καροτσάκι»

Deutsche Welle: Η Γερμανία απορρίπτει κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης