Γαλλία: H τρελή ιδέα κροίσου για να ενισχυθεί οικονομικά ο πολιτισμός

Γαλλία: H τρελή ιδέα κροίσου για να ενισχυθεί οικονομικά ο πολιτισμός

Ο Στεφάν Ντιστανγκάν προτείνει το ποσό των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ και τον υποψήφιο αγοραστή του διάσημου πίνακα  - Μπορεί να είναι ο Τζεφ Μπέζος ή και Σαουδάραβας πρίγκιπας

tdy_kos_monalisa_130809
Η «Μόνα Λίζα», ο πιο διάσημος πίνακας ζωγραφικής στον κόσμο, θα μπορούσε να σώσει την οικονομία και τον Πολιτισμό εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως υποστηρίζει ένας πάμπλουτος Γάλλος επιχειρηματίας. Με ποιο τρόπο;

«Nα πουλήσουμε τον πίνακα στην τιμή των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ», επισημαίνει ο Γάλλος Κροίσος που ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία, Στεφάν Ντιστανγκάν, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» .Η ιδέα του, όπως είναι φυσικό, δεν βρίσκεται σύμφωνους όχι μόνο τους Ιταλούς αλλά και τους Γάλλους.

Με την πώληση του πίνακα, όπως εξηγεί ο Στεφάν, η «Τζοκόντα» του Ιταλού ζωγράφου Λεονάρντο ντα Βίντσι θα μπορούσε να δώσει μία οικονομική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Τέχνης και του Πολιτισμού στη Γαλλία.

«Νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι μία καλή επιχειρηματική κίνηση τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτιστικής άποψης», υποστηρίζει ο Γάλλος επιχειρηματίας στο περιοδικό «Usbek & Rica».

Αν και πιστεύει ότι το ποσό πώλησης είναι υψηλό, θεωρεί ότι είναι λογικό. Ο ίδιος αναφέρεται στο ύψος των χρημάτων που αποφέρει ετησίως η «Μόνα Λίζα» στους Γάλλους.

«Κάθε χρόνο, δύο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται το Λούβρο για να θαυμάσουν από κοντά τη Μόνα Λίζα αφήνοντας στο ταμείο του μουσείου περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ», λέει χαρακτηριστικά.

«Και σε ποιον θα μπορούσε να πουληθεί το αντικείμενο του πόθου;», διερωτάται ο αρθρογράφος της εφημερίδας.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με υποψήφιους αγοραστές», τόνισε ο Ντιστανγκάν καθώς έχει ήδη έναν στο μυαλό του: τον δισεκατομμυριούχο CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με περιουσία που αγγίζει τα 127 δισεκατομμύρια δολάρια, το ποσό αυτό δεν είναι πρόβλημα, όπως ο ίδιος επισημαίνει.

Κλείσιμο
Εάν πάλι ο 56χρονος Μίδας δεν ενδιαφέρεται για τη «Μόνα Λίζα», προτείνει κάποιον Σαουδάραβα πρίγκιπα, τον οποίο όμως δεν κατονομάζει.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας παραδέχεται επίσης ότι δεν του αρέσει πολύ ο διάσημος πίνακας.

«Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα», λέει στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» και προσθέτει:

«Δεν μου αρέσει το εθνικιστικό πάθος που προκαλεί το έργο τέχνης στους Γάλλους».

Το σύνθημά του, λοιπόν,είναι: Πουλήστε τη Μόνα Λίζα και επενδύστε τα χρήματα για το μέλλον της Τέχνης και του Πολιτισμού!

Ειδήσεις σήμερα

Ο κορωνοϊός θα προκαλέσει... καύσωνες, πλημμύρες και καταιγίδες!

Κορωνοϊός: Drive-in σινεμά στην ταράτσα εμπορικού δημιούργησαν στο Ντουμπάι

Πανελλαδικές: Όλη η λίστα με τον αριθμό των εισακτέων ανά σχολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης