Βritish Airways: Αποσύρεται η πολιτική «απόλυσης και επαναπρόσληψης» με κουτσουρεμένους μισθούς

Βritish Airways: Αποσύρεται η πολιτική «απόλυσης και επαναπρόσληψης» με κουτσουρεμένους μισθούς

«Δεν θα υπάρχει ανάγκη έκδοσης νέων συμβάσεων» επισήμανε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας ενώπιον  της βρετανικής Επιτροπής Επιλογής Μεταφορών, έπειτα από κατηγορίες συνδικάτων και βουλευτών

ba
Η πολιτική της «British Airways» να απολύει το πλήρωμα της καμπίνας και στη συνέχεια να το επαναπροσλαμβάνει με κουρεμένους μισθούς έως και 50%, είναι πλέον «εκτός συζήτησης», δήλωσε το αφεντικό της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, Άλεξ Κρουθ.

Όπως μεταδίδει το BBC, «τα συνδικάτα και οι βουλευτές είχαν κατηγορήσει την αεροπορική εταιρεία ότι ακολουθούσε μια πολιτική της «απόλυσης και της επαναπρόσληψης», με βάση την οποία, ορισμένοι εργαζόμενοι έβλεπαν στο μισθό τους περικοπές ύψους έως και 50%.

Μιλώντας σε βουλευτές της βρετανικής Επιτροπής Επιλογής Μεταφορών, ο Άλεξ Κρουθ τόνισε ότι «δεν θα υπάρχει ανάγκη έκδοσης νέων συμβάσεων».

Η British Αirways κατέληξε σε συμφωνία με το σωματείο «Unite» σε ότι αφορά τις τις εργασιακές συμβάσεις των αεροσυνοδών την περασμένη εβδομάδα.

Το σχέδιο της British Αirways να απολύει αεροσυνοδούς και εν συνεχεία να τους επαναπροσλάβει με υποδεέστερους όρους, είναι τώρα «εκτός συζήτησης».

Η απόφαση αυτή ανακοινώνεται αφότου είχε προκληθεί η έντονη αντίδραση του σωματείου να μειώσει έως και 13 χιλιάδες θέσεις εργασίας περικόπτοντας τους μισθούς, εν μέσω κατακόρυφης πτώσης της ζήτησης στα αεροπορικά ταξίδια.

Κλείσιμο
Ο Κρουθ τόνισε επίσης ότι ήταν λυπηρό το γεγονός ότι χρειάστηκαν 73 ημέρες για τα σωματεία της «ΒΑ» που αφορούν τις αεροσυνοδούς να καθίσουν και να διαπραγματευτούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Πότε και πώς κλείνουν τα σχολεία λόγω κρουσμάτων - Αναλυτικά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ

Φυλάκιση 14 μηνών στον γονέα για την επίθεση σε εκπαιδευτικό στα Χανιά

Αποδείξεις για δεύτερη Γη στο Σύμπαν: Μετεωρίτης με απολίθωμα βακτηρίου παλαιότερο από το ηλιακό μας σύστημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης