Έρευνα: Προστατευτείτε από την κατάθλιψη κάνοντας 15 λεπτά τζόκινγκ την ημέρα

jogging

Οι άνθρωποι που ασκούνται έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι καταθλιπτικοί, συμπέραναν οι ερευνητές του Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης – Το 2016, περίπου 16,2 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ εμφάνισαν τουλάχιστον ένα καταθλιπτικό επεισόδιο

Κάνοντας 15 λεπτά τζόκινγκ την ημέρα, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο της κατάθλιψης.

Πρόσφατη έρευνα του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, που διεξήχθη σε περισσότερους από 600.000 ενήλικες αξιολογώντας το γενετικό και ιατρικό τους υπόβαθρο όπως και τη σωματική τους δραστηριότητα, έδειξε ότι, οι άνθρωποι που αθλούνται, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη.

«Οι προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει μια σχέση. Οι άνθρωποι που ασκούνται έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι καταθλιπτικοί», δήλωσε ο καθηγητής Ντέιβιντ Άγκους στην τηλεοπτική εκπομπή του "CBS» , This Morning».

«Δεκαπέντε λεπτά τρέξιμο, μια ώρα κηπουρικής, βγείτε έξω και κάντε κάτι. Η κίνηση είναι σημαντική», πρόσθεσε.

Το 2016, περίπου 16,2 εκατομμύρια ενήλικες στις Η.Π.Α. εμφάνισαν τουλάχιστον ένα σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας.

Ο Αμερικανός επιστήμονας θεωρεί ότι η τελευταία έρευνα θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη.

«Οι ασθενείς μου, όταν έρχονται και μου λένε, «αρχίζω να μην αισθάνομαι καλά», το πρώτο μου πράγμα που κάνω δεν είναι να συνταγογραφήσω ένα φάρμακο, αλλά να τους δώσω την ακόλουθη συμβουλή «Βγείτε έξω και κάντε κάτι».

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

metr01

Στη ρομποτική αρθροπλαστική του γόνατος και του ισχίου, το Metropolitan Ηospital είναι πρώτο στην Ελλάδα, με το πιο εξελιγμένο σύστημα Μako στα χέρια μιας ομάδας κορυφαίων ιατρών. Η πρωτοποριακή θεραπεία προσφέρει ελάχιστη επεμβατικότητα και εξαιρετικά, μακροχρόνια αποτελέσματα.

humans

Ο τωρινός τυπικός ορισμός της ενηλικίωσης ουσιαστικά δεν έχει βιολογικό νόημα - «Το εκπαιδευτικό, της υγείας και το δικαστικό σύστημα βολεύονται με τους ορισμούς», επισημαίνει καθηγητής νευροεπιστήμης 

MAGNITIKO_PEDIO

Για ορισμένα πλάσματα, όπως τα μεταναστευτικά πουλιά, οι θαλάσσιες χελώνες, τα σαλιγκάρια, οι μύγες, οι μέλισσες, οι βάτραχοι, τα σκουλήκια, ακόμη και ορισμένα βακτήρια, το γήινο μαγνητικό πεδίο λειτουργεί ως πυξίδα