Κουνούπια: Οι πιο επικίνδυνες ζώνες μετάδοσης λοιμώξεων - Νέα διαβάθμιση των περιοχών της χώρας

Κουνούπια: Οι πιο επικίνδυνες ζώνες μετάδοσης λοιμώξεων - Νέα διαβάθμιση των περιοχών της χώρας

Σε τέσσερα επίπεδα θα χωριστεί η χώρα σε ό,τι αφορά στην εκτίμηση κινδύνου για μετάδοση της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου - Ανάλογα με την επικινδυνότητα ορίζονται συγκεκριμένα μέτρα

kounoupi_tigris_dagkeios_711675304
Την αλλαγή του τρόπου επιτήρησης για τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου και την προσαρμογή των μέτρων ανάλογα με τον κίνδυνο ανά περιοχή επιτάσσει η κλιματική κρίση και η αναμενόμενη αύξηση των πληθυσμών των κουνουπιών.

Το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εκπόνησαν ένα Σχέδιο Δράσης για τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου το οποίο βασίζεται σε εκτίμηση κινδύνου, κάτι που έως σήμερα δεν υπήρχε. Με βάση την κατάταξη που λαμβάνει κάθε περιοχή σε σχέση με τον κίνδυνο που διατρέχει για κρούσματα της λοίμωξης θα λαμβάνονται και τα σχετικά μέτρα.

Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που θα ξεκινήσει από εφέτος και είναι στο πλαίσιο ανταπόκρισης της χώρας μας στις υγειονομικές απειλές που μεταδίδονται από τα κουνούπια και οι οποίες αυξάνονται όσο η κλιματική αλλαγή προχωρά και οι θερμοκρασίες στη χώρα μας και γενικά στην Ευρώπη ανεβαίνουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης