Θεσσαλονίκη: Έξι κορίτσια έβαλαν στη μέση την 15χρονη και την έδειραν - Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η μαθήτρια

Θεσσαλονίκη: Έξι κορίτσια έβαλαν στη μέση την 15χρονη και την έδειραν - Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η μαθήτρια

Δικογραφία για πέντε ανήλικες και τους γονείς τους - Αφού οδηγήθηκαν στο τμήμα, αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα

thess-anhlikh-arthrou_2
Σοκ έχει προκληθεί από την υπόθεση ξυλοδαρμού της 15χρονης μαθήτριας από πέντε συνομίληκές της στην περιοχή της Τούμπας στην Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας. Χθες η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις ανηλίκων για την επίθεση.

Οι ανήλικες, μαζί με μία ακόμη συνομήλική τους που συμμετείχε στην επίθεση εις βάρος της μαθήτριας και αναζητείται για να συλληφθεί, στο πλαίσιο το αυτοφώρου, κατηγορούνται για εξύβριση και σωματικές βλάβες. Επιπλέον, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε επτά συλλήψεις γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ τρεις γονείς αναζητούνται για να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Παράλληλα, στον ΑΝΤ1 μίλησε την Τετάρτη η μητέρα της 15χρονης από την Θεσσαλονίκη, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα ανήλικων κοριτσιών, ένα εκ των οποίων τραβούσε και βίντεο με την επίθεση, το οποίο δημοσίευσε στα social media. Η ψυχολογικά της νεαρής μαθήτριας δεν είναι σε καλή κατάσταση καθώς οποία δηλώνει ότι δεν θέλει να επιστρέψει στο σχολείο της και αρνείται να βγει από το σπίτι.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η μητέρα της 15χρονης περιέγραψε τα γεγονότα ως εξής:

«Στις 8:30 η ώρα ήταν η μικρή σε ένα ίντερνετ καφέ, 150 μέτρα από το σπίτι, σε κεντρικότατο δρόμο, στην Άνω Τούμπα. Εκεί την επισκέφθηκαν έξι κορίτσια και της ζήτησαν να βγει έξω να μιλήσουν. Της ζήτησαν το λόγο γιατί η φίλη της, της είπε κάποια λόγια για αυτές και λέει η μικρή η δική μου “εγώ δεν άκουσα κάτι τέτοιο”.

Επειδή αρνήθηκε τα δικά τους τα λόγια, την περικύκλωσαν ανάμεσα στα αυτοκίνητα και άρχισαν να την φτύνουν. Και η μικρή αντιστάθηκε. Και όπως μιλούσανε σηκώθηκε η μία και της δίνει μια γροθιά στο μάτι και έπεσε. Και πέφτοντας χτυπάει το κεφάλι της στο πεζοδρόμιο.

Αυτοί μόλις είδαν που έπεσε η μικρή σηκώθηκαν και έφυγαν. Περνώντας ένας πιτσιρικάς την είδε την μικρή πεσμένη ανάμεσα στα αυτοκίνητα και πήγε και την σήκωσε και κατευθείαν πήρε τηλέφωνο. Και λέει “έλα μπαμπά, με χτυπήσανε, με δείρανε, να πάμε στην αστυνομία”.

Συνελήφθησαν και οι γονείς των παιδιών, Κρατήσανε τα παιδιά με τους γονείς εκεί, δεν ξέρω για ποιον λόγο. Δεν μπόρεσαν να συλλάβουν μόνο το κορίτσι που την χτύπησε. Αυτή την στιγμή η κόρη μου είναι ψυχολογικά χάλια, δεν θέλει να πάει σχολείο, δεν θέλει να βγει από το σπίτι. Προέχει η ψυχολογία του παιδιού, να μπορέσει να επανέλθει».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cysoga5s92tt)

Δείτε το βίντεο από τον ξυλοδαρμό:

Κλείσιμο

Η επίθεση και το βίντεο που δημοσίευσαν στο Ιnstagram

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας όταν η 15χρονη αποχώρησε από ένα ίντερνετ καφέ, μαζί με ακόμη επτά ανήλικες και φέρεται να την οδήγησαν σε σημείο πίσω από το κατάστημα. Τότε, μία εκ των ανηλίκων, την χτύπησε με γροθιά στο αριστερό της μάτι με αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσαν αργότερα στο Ιnstagram, να χάσει τις αισθήσεις και πέφτοντας στο έδαφος, να χτυπήσει στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού της.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η μία εκ των δύο κατηγορουμένων στον λογαριασμό της στο ιnstagram και το έβαλε στους «στενούς φίλους», ακούγεται τραπ μουσική και φαίνεται η κοπέλα να βρίσκεται ανάμεσα από άλλες ανήλικες. Τότε η μία την φτύνει στο πρόσωπο και η δεύτερη της ρίχνει δυνατή γροθιά στο μάτι και ύστερα την κοιτούν που πέφτει στο έδαφος.

Τη χτύπησαν γιατί υπερασπίστηκε μια φίλη της, λέει ο πατέρας της 15χρονης

«Την έφτυσαν και τη χτύπησαν επειδή υπερασπίστηκε μια φίλη της» είπε ο πατέρας της 15χρονης η οποία έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στη Θεσσαλονίκη και οι ανήλικες που τη χτύπησαν δημοσίευσαν το βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο πατέρας του κοριτσιού περιέγραψε στο protothema.gr πώς έγινε όλο το περιστατικό το βράδυ της Δευτέρας και εξηγεί ότι η κόρη του δεν γνώριζε την παρέα τον επτά κοριτσιών, μόνη τη μια από αυτές με την οποία είχαν φιλικές σχέσεις. Όπως λέει, ήταν 9 το βράδυ όταν η παρέα των κοριτσιών έβγαλαν από το ίντερνετ καφέ την 15χρονη κόρη του και την οδήγησαν έξω από μια πυλωτή στην πίσω μεριά.

«Εκεί την έφτυσαν και την χτύπησαν. Το παιδί έπεσε κάτω και αυτές σηκώθηκαν και έφυγαν. Εμένα με ειδοποίησαν όταν ένα άλλο παιδί τη βρήκε πεσμένη κάτω» αναφέρει ο πατέρας της. «Έξι κορίτσια την έβαλαν στη μέση στα καλά καθούμενα» σημείωσε.

Η ανακοίνωση της αστυνομία για την υπόθεση:

Άμεση εξιχνίαση περίπτωσης επίθεσης σε βάρος ανήλικης στην περιοχή της Τούμπας

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε από τις έξι συνομήλικές της που εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έπειτα από καταγγελία ανήλικης κοπέλας στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, για επίθεση που έλαβε χώρα σε βάρος της, οδήγησαν στην ταυτοποίηση έξι (6) εμπλεκόμενων ατόμων.

Πρόκειται για συνομήλικες της παθούσας, οι οποίες βραδινές ώρες της (29-01-2024), στην περιοχή της Τούμπας, την προσέγγισαν και αφού την οδήγησαν, παρά τη θέλησή της, σε πυλωτή οικοδομής, μία εξ’ αυτών της επιτέθηκε ασκώντας σωματική βία, άλλη την έφτυσε και οι υπόλοιπες κατέγραφαν τις προαναφερόμενες πράξεις με τα κινητά τους τηλέφωνα, αναρτώντας το υλικό σε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης.

Συνελήφθησαν, έπειτα από σχετική ενημέρωση των κ.κ. Εισαγγελέων Ανηλίκων και Ποινικής Δίωξης, πέντε εκ των ανήλικων κοριτσιών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της έκτης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σωματικές βλάβες, παραβίαση της νομοθεσίας περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παράβαση του νόμου περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν επτά (7) εκ των γονέων των προαναφερόμενων κοριτσιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει ο χιονιάς τις επόμενες ώρες και πότε θα υποχωρήσει - Ποια σχολεία θα είναι κλειστά

Πόλεμος τιμών στα νέα μπλε τιμολόγια ρεύματος - Κάτω και από τα 11 λεπτά η κιλοβατώρα

Κέιτ Μίντλετον: Ποια είναι η Νατάσα Άρτσερ και γιατί είναι συνεχώς στο πλευρό της εδώ και μία δεκαετία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης