Squid game: πως θα φτιάξετε τα “θανατηφόρα μπισκότα” της σειράς-φαινόμενο

Squid game: πως θα φτιάξετε τα “θανατηφόρα μπισκότα” της σειράς-φαινόμενο

Η συνταγή για το μπισκότο που οι παίκτες καλούνται να «κόψουν» στο συγκεκριμένο σχήμα

Dalgona-696x522
            Ο σειρά του Netflix «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού», αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ ως η online/streaming σειρά με τις περισσότερες προβολές, χωρίς καν να είναι στην αγγλική γλώσσα! Πρόκειται για κορεάτικη mini σειρά 9 επεισοδίων, με θέμα ένα παιχνίδι επιβίωσης όπου οι παίκτες διαγωνίζονται σε παιχνίδια που κατά κύριο λόγο έπαιζαν σε μικρότερες ηλικίες ή παλαιότερες γενιές όπως αγαλματάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα αλλά και πιο παραδοσιακά όπως τους βόλους και την διελκυστίνδα. Η διαφορά σε αυτά τα παιχνίδια είναι πως οι παίκτες που θα χάσουν δεν θα γυρίσουν σπίτι κλαίγοντας, αλλά θα πεθάνουν. Η σειρά κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου και μέσα σε δύο εβδομάδες, έγινε ο πιο δημοφιλής τίτλος του Netflix σε 76 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Νότιας Κορέας με 111 εκατομμύρια προβολές!

            Η σειρά είναι μια μεταφορά για να τονίσει την κοινωνικοοικονομική ανισότητα και την οικονομική κρίση που οδηγεί σε εξαθλίωση και απελπισία. Οι παίκτες είναι απελπισμένοι και υπερχρεωμένοι και συμμετέχουν εθελοντικά σε έξι σαδιστικά και θανατηφόρα παιχνίδια επιβίωσης. Το έπαθλο για τον νικητή είναι 46,5 δισεκατομμύρια γουόν. Στην αρχή, οι 456 συμμετέχοντες αγνοούν ότι μόνο ο ένας είναι ο νικητής και οι υπόλοιποι θα πεθάνουν στην πορεία. Γιατί όμως οι παίκτες να επιλέξουν να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο; Money makes the world go round, και έτσι για κάθε παίκτη που χάνει (και πεθαίνει) συγκεντρώνονται σε έναν κουμπαρά 100.000.000 won = 72.391,65 ευρώ. Στο σύνολο διαγωνίζονται 456 παίκτες σε 6 παιχνίδια, με το τελικό ποσό που θα κερδίσει ο ένας και μοναδικός νικητής να αγγίζει τα 33 εκατομμύρια ευρώ.

            Ένα από τα παιχνίδια που διαγωνίζονται, είναι να διαχωρίσουν ένα στρογγυλό μπισκότο καραμέλας, κόβοντας το στο σχήμα που τους έχει ανατεθεί: κύκλο, τρίγωνο, αστέρι ή ομπρέλα, που είναι και το πιο δύσκολο, χρησιμοποιώντας μία καρφίτσα! Η περίμετρος του μπισκότου είχε χαραχθεί ελαφρώς, ώστε να ορίζει το σχήμα και το μέγεθος. Έτσι οι παίκτες καλούνται να «κόψουν» το μπισκότο στο συγκεκριμένο σχήμα, χωρίς φυσικά να τους σπάσει κάτι εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένης της σκληρότητας του μπισκότου, αφού σπάει ακανόνιστα, σαν την καραμέλα. Και όποιος δεν το κάνει σωστά και το μπισκότο σπάσει στο λάθος σημείο εκτελείται επί τόπου! Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης