Φλεγμονή και Red Light Therapy: Πώς λειτουργεί για ευεργετικά αποτελέσματα - Ο σημαντικός ρόλος για ισορροπημένο σώμα

Φλεγμονή και Red Light Therapy: Πώς λειτουργεί για ευεργετικά αποτελέσματα - Ο σημαντικός ρόλος για ισορροπημένο σώμα

Πώς η Red Light Therapy προάγει την ισορροπία, αναβαθμίζει,σύμφωνα με μελέτες, την κυτταρική λειτουργία και υποστηρίζει την αντίδραση του σώματός μας στη φλεγμονή και τον πόνο

redlight-osteostrong
'Εντονη συζήτηση γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια για τη φλεγμονή στο ανθρώπινο σώμα. Τι ακριβώς, όμως, είναι η φλεγμονή; Ποιες μορφές έχει, ποια τα συμπτώματά της, ποιες οι αιτίες εμφάνισής και ποιοι οι τρόποι αντιμετώπισής της;

Στο  άρθρο εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο η Red Light Therapy προάγει την ισορροπία, αναβαθμίζει,σύμφωνα με μελέτες, την κυτταρική λειτουργία και υποστηρίζει την αντίδραση του σώματός μας στη φλεγμονή και τον πόνο.

Τι είναι η φλεγμονή;

Πιθανότατα μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη φλεγμονή και με γυμνό μάτι: κάποιο σημείο του σώματός μας κοκκινίζει, πρήζεται, το αισθανόμαστε ζεστό και συχνά πονάει, αντιδρώντας σ’ έναν τραυματισμό ή μια μόλυνση. Η φλεγμονή, ωστόσο, δεν είναι σύμπτωμα, αλλά μια σύνθετη και αναγκαία διαδικασία που εμφανίζεται σε κάθε έμβιο ον. Στην πραγματικότητα, είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού μας, η πρώτη αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος ενάντια στα μικρόβια, τους ερεθισμούς και την καταστροφή των κυττάρων. Όμως, αν η φλεγμονή καταστεί χρόνια, μπορεί να οδηγήσει σε άλλες, πιο σημαντικές, δυσλειτουργίες του οργανισμού.

Τι προκαλεί τη φλεγμονή;

Φλεγμονή μπορεί να προκληθεί απ’ οτιδήποτε μπορεί να στρεσάρει το ανθρώπινο σώμα. Υπάρχουν φυσικές αιτίες πρόκλησης φλεγμονής, όπως τραυματισμοί και πληγές, μελανιές, καψίματα κ.ο.κ. Φλεγμονή προκαλείται, επίσης, από βιολογικά αίτια, όπως μολύνσεις από μικρόβια και άγχος, ή ακόμα και χημικά συστατικά ή αλκοόλ.

Το σώμα μας μπορεί να αποκτήσει φλεγμονές και από περιβαλλοντικά αίτια – κακό ύπνο, φτωχή διατροφή, αφυδάτωση και έκθεση σε τοξίνες. Με τον καιρό, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη χρόνιας φλεγμονής, κάτι που ενδέχεται να έχει μεγαλύτερες συνέπειες στη γενική εικόνα της υγείας μας.

Συμπτώματα της φλεγμονής

Κλείσιμο
Δεν είναι όλες οι φλεγμονές κακές για τον οργανισμό. Η οξεία φλεγμονή μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να ανακάμψει από ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Σε μια φυσιολογική αντίδραση στο άγχος ή τον τραυματισμό, η φλεγμονή εγκαθίσταται στην περιοχή μέσα σε λίγες ώρες και εργάζεται για την αντικατάσταση των ιστών που έπαθαν τη βλάβη και το ξεκίνημα της διαδικασίας επισκευής. Όταν ο τραυματισμός θεραπευτεί, η φλεγμονή σταδιακά υποχωρεί.

Η χρόνια φλεγμονή, από την άλλη, εμφανίζεται από την επαναλαμβανόμενη και επίμονη οξεία φλεγμονή, αλλά και από τις ιώσεις, τις αυτοάνοσες αντιδράσεις, τις επαναλαμβανόμενες βλάβες των ιστών και τα ξένα σώματα που δεν αφαιρούνται. Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να είναι πολύ επίπονη και να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα, η θαμπάδα του δέρματος, η κακή υγεία του στομάχου, ακόμα και η αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Είναι επίσης πολύ συνηθισμένη και ενδεχομένως να συνδέεται και με την εμφάνιση άλλων νόσων, όπως το εγκεφαλικό, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και ο καρκίνος, ασθένειες που προκαλούν περισσότερους από τους μισούς θανάτους στον πλανήτη.

Θεραπείες, ρίσκα και παρενέργειες

Η φλεγμονή συχνά αντιμετωπίζεται με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα χάπια. Κάποια από αυτά, όπως η ιμπουπροφένη και η ασπιρίνη, χορηγούνται δίχως συνταγή και μπορούν να αντιμετωπίσουν τον οξύ πόνο. Για πιο σοβαρές περιπτώσεις χρόνιας φλεγμονής, υπάρχουν και τα συνταγογραφούμενα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, αλλά αυτά αντενδείκνυνται σε ανθρώπους άνω των 60 ετών και στο γενικό πληθυσμό με νεφρικά προβλήματα.

Ωστόσο, αυτού του είδους οι προσεγγίσεις αντιμετωπίζουν το σύμπτωμα της φλεγμονής, το πρήξιμο, τον πόνο, αλλά όχι και τις αιτίες της, όπως την κυτταρική (δυσ)λειτουργία, την αναδόμηση των ιστών και τη βιολογική ανισορροπία.

Με δεδομένη την έντονη συχνότητα των φλεγμονών και τους περιορισμούς των υπαρχουσών θεραπειών, πολλοί άνθρωποι αναζητούν λύσεις πέραν της πεπατημένης των φαρμάκων. Ο τρόπος ζωής (άσκηση, διατροφή, καλός ύπνος) παίζει σημαντικό ρόλο για την ισορροπία του σώματος και την πρόληψη της μη μετατροπής της φλεγμονής από οξεία σε χρόνια. Η έκθεση σε υγιές φως είναι επίσης σημαντική, καθώς επιτρέπει στα κύτταρα να επιδιορθωθούν, να αναγεννηθούν και να παράξουν ενέργεια με τρόπο αποτελεσματικό.

Φλεγμονή και Red Light Therapy

Οι  θεραπείες   με Red Light αποτελούν μέρος ενός υγιεινού lifestyle και μπορούν να βοηθήσουν το ανθρώπινο σώμα να αποκτήσει ισορροπία και ενισχυμένη κυτταρική λειτουργία. Όπως η άσκηση και η σωστή διατροφή, έτσι και η έκθεση σε υγιεινό φως μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στη διαχείριση της φλεγμονής.

Τι είναι η Red Light Therapy και πώς επιδρά στη φλεγμονή;

Η θεραπεία με Red Light, γνωστή και ως PBΜ ή LLT, είναι μια απλή μη επεμβατική θεραπεία που εκθέτει το σώμα, τα κύτταρα και το δέρμα σε ερυθρό και NIR φως.

Υποβοηθάει στην τροφοδοσία των μιτοχονδρίων των κυττάρων με το φως που είναι απαραίτητο για να παράξουν ATP (Τριφοσφωρική αδενοσίνη), ενέργεια δηλαδή που ενδυναμώνει το σώμα. Αυτού του είδους το φως έχει αποδειχθεί πως ενεργοποιεί τα μιτοχόνδρια, τις αποθήκες ενέργειας των κυττάρων, και μπορεί να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία κυτταρικής αναπνοής που μετατρέπει το ATP σε ενέργεια και αυξάνει τη λειτουργικότητα, επιταχύνει την αποθεραπεία και μειώνει τη φλεγμονή και την κούραση, όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές επιστημονικές έρευνες.

Η Red Light Therapy αντιμετωπίζει τη φλεγμονή και την κόπωση βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος στους κατεστραμμένους ιστούς. Όταν τα κύτταρα λαμβάνουν το φως που έχουν ανάγκη, όλο το σώμα αποκτά τη δυνατότητα να δουλέψει αποτελεσματικότερα, με καλύτερη κυκλοφορία αίματος και λιγότερη φλεγμονή.

Συμπέρασμα: η Red Light Therapy υποστηρίζει και προάγει την ισορροπημένη, φυσική διαδικασία αποθεραπείας του σώματος.

H Red Light Therapy προσφέρεται αποκλειστικά από την OsteoStrong Greece στην Ελλάδα και όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να απευθυνθείτε στο μοναδικό κέντρο της OsteoStrong στο Μαρούσι (Σωρού 3-5, τηλ: 2106179265, email: info@osteostrong.gr)


Ειδήσεις σήμερα:

Euro 2020: Η δύσκολη πρόκριση της Αγγλίας κόντρα στη Δανία και ο τελικός στο... σπίτι της με την Ιταλία - Δείτε βίντεο

Νίκος Βέρτης: Το «YTON» αναστέλλει τη λειτουργία του για το ερχόμενο τριήμερο - Σενάρια για επαναλειτουργία μόνο με εμβολιασμένους

Ίος - Βίντεο: Το κορωνοπάρτι των 1.000 ατόμων που άφησε πάνω από 20 κρούσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης