Λάμπρος Φισφής: Daddy cool

Λάμπρος Φισφής: Daddy cool

Ο ηθοποιός μιλάει για τη γυναίκα του, Σάρα, που γνώρισε στην Ολλανδία, τη δύο μηνών κόρη του και τον ρόλο του ως παρουσιαστή

Λάμπρος Φισφής: Daddy cool
Από μικρό παιδί ο Λάμπρος Φισφής θυμάται τον εαυτό του να γράφει κείμενα και να παίζει ρόλους. Η απόφασή του να ασχοληθεί με την τέχνη ήταν μονόδρομος για τον ίδιο. Οι γονείς του επιθυμούσαν να ολοκληρώσει τις σπουδές του, όμως το πτυχίο που πήρε στο Marketing τελικά απλώς εμπλούτισε το βιογραφικό του.

Από νεαρή ηλικία είχε γνωρίσει και αγαπήσει το stand up comedy και ήθελε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο είδος, παρόλο που ποτέ δεν έκανε θεατρικές σπουδές. «Ξεκίνησα να γράφω κείμενα, να ανεβαίνω στη σκηνή και να παίζω. Δεν ξέρω αν έχω μετανιώσει που δεν πήγα σε δραματική σχολή. Το stand up είναι ένας κωμικός μονόλογος που για να πετύχει και να διασκεδάσει το κοινό χρειάζεται να το έχεις δουλέψει πολύ και με μεγάλη πειθαρχία. Οι δικές μου παραστάσεις έχουν ένα μεγάλο ποσοστό αυτοσχεδιασμού. Η πρόθεσή μου είναι να ενώσω τον κόσμο και να του δώσω να δει πως έχουμε κοινά βιώματα» αναφέρει.

Ένας κωμικός ηθοποιός επιστρατεύει το χιούμορ του για να λύσει μια προσωπική παρεξήγηση; «Πολλές φορές νομίζουμε πως το χιούμορ είναι μια υπερδύναμη. Για μένα είναι απλώς μια άμυνα που κάποιες φορές σε βοηθάει. Οι κωμικοί ηθοποιοί είναι κανονικοί άνθρωποι και βιώνουν τα ίδια πράγματα με τους άλλους. Αν εμπλακείς σε έναν καβγά με τη γυναίκα σου, ό,τι επάγγελμα και να κάνεις, θα καταλήξεις να ζητήσεις συγνώμη» εξηγεί.

Το ευρύ κοινό γνώρισε τον Λάμπρο μέσα από το «Κάψε το σενάριο», μια δική του ιδέα που προβαλλόταν για δύο σεζόν στο Mega. Παρόλο που η εκπομπή σημείωνε υψηλά νούμερα τηλεθέασης, ο ίδιος αποφάσισε να την ολοκληρώσει. Αν γυρνούσε το χρόνο πίσω, θα έπαιρνε την ίδια απόφαση; «Είναι μια ερώτηση που απασχολεί κι εμένα… Όμως, τις αποφάσεις τις παίρνεις με βάση το τι συμβαίνει τη συγκεκριμένη στιγμή. Τώρα, που έχει περάσει ο χρόνος, έχουν ξεχαστεί κάποια πράγματα και κρατώντας μόνο τις καλές στιγμές, θα σου απαντούσα “όχι”. Οι λόγοι που αποφάσισα να μην το συνεχίσω ήταν σαφείς: Yπήρχαν οικονομικά προβλήματα και είχα πειστεί πως δεν είχα να δώσω κάτι παραπάνω. Η τρίτη σεζόν είναι πάντα πιο ριψοκίνδυνη καθώς πρέπει να γίνεις ακόμα καλύτερος, και εκείνη την περίοδο δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Δεν το έχω μετανιώσει. Ήταν μια ψύχραιμη απόφαση. Πάντως, χαίρομαι που γνωρίζεις ότι η εκπομπή ήταν να συνεχίσει, γιατί οι περισσότεροι νομίζουν πως σταμάτησε γιατί δεν πήγαινε καλά. Μάλιστα, ήθελε πολύ θάρρος από το κανάλι να δώσει χώρο σε μια τόσο διαφορετική εκπομπή» λέει με χαμόγελο.

Τη φετινή σεζόν παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι Quizdom στον Alpha. «Για μένα είναι μια ωραία εμπειρία καθώς το παιχνίδι είναι ευχάριστο, γρήγορο και εμπνευσμένο από μια ελληνική εφαρμογή. Ως παρουσιαστής, προσπαθώ να φτιάξω ένα κλίμα παρέας όπου οι παίκτες θα νιώθουν άνετα. Δεν θα παρουσίαζα ένα οποιοδήποτε παιχνίδι». Όσο για το αν παρακολουθεί τα νούμερα τηλεθέασης; «Πάντα έχω άγχος για την τηλεθέαση, από την εποχή που είχα γράψει το σενάριο «Η Γενιά των 590 Ευρώ». Δεν τα αγνοώ, ούτε μπορώ να μην ανοίξω το mail μου για να τα δω» επισημαίνει.
Κλείσιμο

«Η αγάπη ήρθε από μακριά»
Ήταν το 2006, όταν ο Λάμπρος αποφάσισε να φύγει για την Ολλανδία για να εκπαιδευτεί στην τεχνική του stand up comedy, αλλά και για να ζήσει σε μια ξένη χώρα. «Επειδή δεν έτυχε να σπουδάσω στο εξωτερικό, ήθελα πολύ να ζήσω σε μια άλλη χώρα και να δω νέα πράγματα. Αυτή η εμπειρία μου με βοήθησε πάρα πολύ. Δεν πιστεύω, πάντως, πως όλα στο εξωτερικό είναι καλύτερα. Έμεινα τέσσερα χρόνια και έκανα πολλές δουλειές για να επιβιώσω. Ξέρεις, το κλασικό κλισέ του καλλιτέχνη που κάνει οτιδήποτε για να ζήσει: Δούλεψα από βοηθός μάγειρα και σερβιτόρος, μέχρι μεταφραστής σε γκέι σάιτ γνωριμιών, υπεύθυνος tour στο Άμστερνταμ με βάρκες και επισκευαστής ποδηλάτων. Όλα αυτά για να μπορώ να συντηρώ τον εαυτό μου όσο μάθαινα stand up comedy καθώς τον πρώτο καιρό δεν πληρώνεσαι από την τέχνη σου. Έπειτα ξεκίνησα να γράφω τη σειρά και γύρισα στην Αθήνα» αναφέρει.

Στην Ολλανδία γνώρισε και τη γυναίκα που του άλλαξε τη ζωή, τη Σάρα. «Γνωριστήκαμε την εποχή που έμενα στο Άμστερνταμ και παντρευτήκαμε στην Πορτογαλία, τόπο καταγωγής της Σάρα. Αρχικά, σχεδιάζαμε να κάνουμε το γάμο στην Αθήνα, αλλά κάνοντας μια πρώτη λίστα καλεσμένων φτάσαμε στα 300 περίπου άτομα και έτσι αποφασίσαμε να παντρευτούμε στη χώρα της . Έτσι, τουλάχιστον, μας έμειναν κάποια λεφτά στην άκρη» εξομολογείται ο Λάμπρος.

Ήταν δύσκολο για τη γυναίκα του να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα; «Ψυχολογικά είναι δύσκολο να αποχωριστείς τη χώρα σου, ωστόσο επειδή η Σάρα είναι χορεύτρια σε επαγγελματικό επίπεδο, εδώ για εκείνη τελικά είναι καλύτερα τα πράγματα» λέει.

Εδώ και δύο μήνες ο Λάμπρος είναι μπαμπάς μιας πανέμορφης κορούλας. Πώς νιώθει στο νέο του ρόλο; «Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία! Οι πρώτοι μήνες είναι πολύ δύσκολοι, αν δεν έχεις παιδί, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Υπάρχει μια τεράστια αλλαγή στη ζωή σου κι ένα συνεχές άγχος. Αν δεν κοιμάται αναρωτιέσαι το γιατί, αν κοιμάται κάθεσαι από πάνω του να δεις αν αναπνέει. Πάντως, με τη γυναίκα μου είχαμε πάντα κατανόηση μεταξύ μας και το ίδιο προσπαθούμε και τώρα. Βοηθάμε πολύ ο ένας τον άλλον» ομολογεί.

Και πριν χωριστούμε μου μιλά για ένα περιστατικό που συνέβη στο γάμο των φίλων του Δημήτρη Μακαλιά και Αντιγόνης Ψυχράμη, όπου είχαν πάει μαζί με τη σύζυγό του, Σάρα. «Μόλις έφτασα με τη γυναίκα μου στην εκκλησία όπου παντρευόταν ο Δημήτρης και η Αντιγόνη, ήρθε ένας φωτογράφος κι υπέθεσα πως ήταν ο φωτογράφος του γάμου. Στηθήκαμε για να βγάλουμε φωτογραφία και ξαφνικά ήρθαν άλλοι δέκα. Τότε κατάλαβα πως ήταν paparazzi. Μου έκανε εντύπωση πόσο χαζός είμαι… Φυσικά, για κάποιον που δεν με ξέρει θα νομίζει πως στήθηκα για να το πουλήσω» λέει γελώντας.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης