Μαρκ Γουόλμπεργκ: «Δεν είμαι φτιαγμένος για κωμωδία»

Μαρκ Γουόλμπεργκ: «Δεν είμαι φτιαγμένος για κωμωδία»

Ο ηθοποιός ταινιών δράσης, που έχει μάλιστα υποψηφιότητες για σημαντικά βραβεία (μεταξύ αυτών και Οσκαρ), δηλώνει καλός οικογενειάρχης και δείχνει πρόθυμος να σατιρίσει την αλλοτινή ανωριμότητά του, που του χάρισε τον τίτλο του κακού παιδιού του Χόλιγουντ.

Μαρκ Γουόλμπεργκ: «Δεν είμαι  φτιαγμένος για  κωμωδία»
Τον γνωρίσαμε ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη των New Kids On The Block και λίγο αργότερα ως το «κακό παιδί» Marky Mark, που με τη μέτρια φωνή του και την όμορφη εμφάνισή του κατάφερε να κάνει βραχυχρόνια καριέρα ως τραγουδιστής. Ναρκωτικά, ακραίες ρατσιστικές συμπεριφορές, φραστικές επιθέσεις ήταν οι μόνοι λόγοι που απασχολούσε τα media πριν μπει για τα καλά στην κινηματογραφική βιομηχανία και αλλάξει το όνομά του σε Μαρκ Γουόλμπεργκ.

Σήμερα ο ηθοποιός ταινιών δράσης, που έχει μάλιστα υποψηφιότητες για σημαντικά βραβεία (μεταξύ αυτών και Οσκαρ), δηλώνει καλός οικογενειάρχης και δείχνει πρόθυμος να σατιρίσει την αλλοτινή ανωριμότητά του που του χάρισε τον τίτλο του κακού παιδιού του Χόλιγουντ. Επιστρέφοντας στον ρόλο του καλύτερου φίλου μιας λούτρινης αρκούδας, του Ted, ο Γουόλμπεργκ αφηγείται τις νέες περιπέτειες των κολλητών φίλων που αντιστέκονται με κάφρικο τρόπο στο δήθεν και τον καθωσπρεπισμό.

Ο ίδιος δεν είχε σκοπό να παίξει ποτέ σε κωμωδία: «Πιστεύω ότι δεν ήμουν φτιαγμένος για κάτι τέτοιο», είπε στη συνέντευξη Τύπου του «Ted». Ωστόσο ο δημιουργός της ταινίας, Σεθ ΜακΦάρλαν, είχε ανακαλύψει σε εκείνον τη σκοτεινή παιδικότητα που μέσα από το σκληρό του attitude κατάφερνε για χρόνια να κρύβει τόσο επιδέξια.

Κλείσιμο
Ο Μαρκ θαύμαζε την τόλμη του Σεθ πριν γνωριστούν, αφού ήταν λάτρης της τηλεοπτικής σειράς του που συνεχίζεται για περισσότερο από 14 χρόνια στην Αμερική  του «Family Guy». Από εκεί ξεκινήσαμε λοιπόν και την κουβέντα μας.

- Σου αρέσει το «Family Guy»; Φυσικά. Εσένα σου αρέσει;  
- Τι ρωτάς; Κάθε βράδυ πρέπει να δω δύο επεισόδια για να στανιάρω. Τότε πώς θα σου φαινόταν να παρατάγαμε τη συνέντευξη και να πηγαίναμε να βλέπαμε δύο επεισόδια του «Family Guy»;

Eχεις μιλήσει γι’ αυτή σου την εμμονή με τον Σεθ ΜακΦάρλαν;
- Ναι, πριν από λίγο. Και για ακόμα μία φορά δεν πρόλαβα να τον ρωτήσω ούτε τα μισά από αυτά που είχα στο μυαλό μου.
Συμβαίνει αυτό με τους ανθρώπους που θαυμάζουμε.

- Συνεργάζεσαι για δεύτερη φορά με τον Σεθ αλλά και με τον χαρακτήρα που δημιούργησε, τον Ted. Σε δυσκολεύει που για τις ανάγκες του ρόλου οφείλεις να είσαι σοβαρός ακόμα και όταν λες τα πιο σοκαριστικά αστεία;  Τα πετυχημένα αστεία είναι αυτά που λες πάντα με σοβαρό ύφος. Εμείς γελάγαμε πολύ στήνοντας τη σκηνή. Πάνω στις πρόβες σχεδόν «καίγαμε» το αστείο, οπότε στο γύρισμα δεν είχαμε ανάγκη να ξεσπάμε σε νευρικό γέλιο.

- Υπήρξε κάποιο παιχνίδι στην παιδική σου ηλικία με το οποίο είχες πολύ στενό δέσιμο; Δεν θυμάμαι να είχα κανένα παιχνίδι. Θυμάμαι απλώς να με κακοποιούν ως παιδί και να μπλέκω σε παράνομες καταστάσεις.

- Να αποκαλύψω ότι για τις ανάγκες της ταινίας σε περιλούζουν με χιλιάδες τεστ σπέρματος σε όλο σου το σώμα; Τη μισώ αυτή τη σκηνή. Ηταν απλά σιχαμένη. Εσύ μπορεί να την απόλαυσες ως θεατής, αλλά εγώ σε καμία περίπτωση δεν την απόλαυσα όταν τη γύρισα. Τη θεωρώ τη χειρότερη σκηνή που με ανάγκασαν να γυρίσω.

- Υπάρχει μια ξεκαρδιστική σκηνή στην ταινία όπου ο Ted βλέπει το ιστορικό του υπολογιστή σου. Εκεί ανακαλύπτει ότι έχεις επισκεφτεί σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου ακόμα και με τραβεστί. Μάλιστα...

- Σου δίδαξε η συγκεκριμένη σκηνή να διαγράφεις το ιστορικό του υπολογιστή σου μετά από κάθε χρήση; Να σου πω την αλήθεια, δεν μου αρέσει και δεν επισκέπτομαι ανάλογες σελίδες. Ισως γι’ αυτό δεν έχω αισθανθεί ακόμα την ανάγκη να μάθω να διαγράφω το ιστορικό του υπολογιστή μου.

- Ο χαρακτήρας σου παθαίνει απανωτά δύο κρίσεις πανικού μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών. Εχεις βιώσει κάποιο ανάλογο περιστατικό; Οχι, έχω καπνίσει χόρτο, αλλά ποτέ μου δεν έπαθα κρίση πανικού.

- Στηρίζεις ανοιχτά τους Δημοκρατικούς. Πιστεύεις ότι έχουμε δημοκρατία σήμερα;  Φυσικά και υπάρχει δημοκρατία. Δεν μπορώ να αγνοήσω βέβαια ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε και καλύτερα, αλλά νομίζω πως με την προεδρία του Ομπάμα τα πράγματα έχουν βρει τον δρόμο τους. Ισως αυτή την περίοδο να υπάρχει μια ελάχιστη επιβράδυνση αλλά είμαστε σε σωστό δρόμο. Πολλά από τα μηνύματα που έλαβα από την ταινία περιλάμβαναν τη σημασία τού  να συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον επί ίσοις όροις. Δεν πρέπει όλοι να έχουμε τα ίδια δικαιώματα αλλά και τις ίδιες ευκαιρίες;

- Υπάρχει κάποιος στον κόσμο που θα ήθελες να του πετάξεις μήλα (ή και ντομάτες); Αναφέρεσαι στη σκηνή που πετάμε μήλα από μια ταράτσα. Ξέρεις, αυτή ήταν μια πραγματικά ξεκαρδιστική σκηνή και μου δίνεις την ευκαιρία να σου αφηγηθώ και ένα αστείο περιστατικό. Ο τύπος που του πετάμε μήλα είναι στην πραγματικότητα το παιδί που έκανε τον κασκαντέρ μου. Με είχε εξαντλήσει στις πρόβες σε τέτοιον βαθμό που την ημέρα που έπρεπε απλά να τρέχει στον δρόμο και να του πετάω μήλα το έκανα με τόση χαρά που τον τσάκισα. Τον πέτυχα στο πρόσωπο, στον ώμο και στο χέρι του. Σε κάποια λήψη φόρεσε μάλιστα ένα κράνος και τότε άρχισα να του πετάω όλα τα μήλα στο κεφάλι. Μετά από αυτό ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να πετάξω μπάλα του μπέιζμπολ με 75 μίλια την ώρα. Δεν τον άφησα στιγμή σε χλωρό κλαδί. Πραγματικά το καταευχαριστήθηκα. Και το πιο αστείο είναι ότι πληρώθηκα για να είμαι ένας απόλυτος μαλάκας σε στενό μου συνεργάτη.

- Δεν ένιωσες ότι το παράκανες; Οχι, είναι δυνατός, ψηλός και αθλητικός τύπος. Νομίζω ότι δεν άργησε να το ξεπεράσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης