Αμάντα Σέιφριντ: «Νιώθω Ελληνίδα»

Αμάντα Σέιφριντ: «Νιώθω Ελληνίδα»

Η Αμάντα Σέιφριντ, την οποία γνωρίσαμε ως πρωταγωνίστρια του «Mamma Mia», μετά το «Χίλιοι τρόποι να πεθάνεις στην Αγρια Δύση» συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον Σεθ ΜακΦάρλαντ, αυτή τη φορά ως κεντρική ηρωίδα στο «Ted 2». Ναι, τη δεύτερη ταινία με το ομιλούν -και υπεραθυρόστομο- αρκουδάκι, η οποία στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της στην Αμερική ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 33 εκατ. δολάρια

Αμάντα Σέιφριντ: «Νιώθω Ελληνίδα»
Η συνέντευξή μου με την Αμάντα ξεκίνησε κάπως ανορθόδοξα, αφού με ρώτησε αν έχουμε ξανασυναντηθεί και, αν ναι, τι φορούσα την προηγούμενη φορά. Παραδόξως, θυμάμαι την προηγούμενη συνάντησή μας λίγο μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας «Ted» καθώς ήμουν ντυμένος «θεματικά». Φορούσα, δηλαδή, γιλέκο και λευκό μπλουζάκι με τον λούτρινο ήρωα της ταινίας τυπωμένο σε στάμπα. Σε εκείνη τη συνάντηση μου είχε κάνει εντύπωση ότι η Αμάντα είχε βγάλει το κινητό της και με φωτογράφισε, ενώ στη συνέχεια είχε ζήτησε να με μαγνητοσκοπήσει σε ένα μικρό βίντεο στο οποίο θα ανέλυα στον σκηνοθέτη της Σεθ ΜακΦάρλαντ κάποιες σκέψεις μου σχετικά με την ταινία. Αυτό το ιδιόρρυθμο και πανέμορφο κορίτσι εστίασε και πάλι τα τεράστια μάτια του στα ρούχα μου. Φορούσα ένα μπλουζάκι του «Family Guy», σειρά την οποία τυγχάνει να υπογράφει και πάλι ο Σεθ ΜακΦάρλαντ, ο οποίος εκτός από σκηνοθέτης είναι και συμπρωταγωνιστής της σε αυτή την ταινία, ως «φωνή» του Ted. «Μίλησες ήδη στον Σεθ;» με ρωτάει.

Κλείσιμο


Της αναφέρω εν συντομία όσα είπαμε και με απίστευτη παιδικότητα και ειλικρίνεια συμπληρώνει: «Αν είμαι χαρούμενη που έχω διεκδικήσει μια θέση στον φιλικό κύκλο κάποιου ανθρώπου που εκτιμώ, αυτός είναι σίγουρα ο Σεθ». Ο Σεθ ΜακΦάρλαντ, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια παρουσίασε και τα Οσκαρ, βοήθησε την Αμάντα να καταλάβει ότι οι ιδιαιτερότητες της προσωπικότητάς της είναι δώρο και δεν θα έπρεπε να τις αντιμετωπίζει ως ανάθεμα. Ισως αυτή η κοινή αγάπη που έχουμε για τον Σεθ να επέτρεψε στην κουβέντα μας να πάρει μια πιο «προσωπική» διάσταση με πολλές εκμυστηρεύσεις.



- Αληθεύει ότι σχεδόν παρακάλεσες για να πάρεις αυτόν τον ρόλο; Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οταν έκανα μαζί με τον Σεθ ΜακΦάρλαντ το «Χίλιοι τρόποι για να πεθάνεις στην Αγρια Δύση», του έλεγα μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Καλά όλα αυτά, αλλά θα με βάλεις να παίξω στο “Ted 2”;». Μετά από καιρό, ξαφνικά μια μέρα με ρώτησε αν τον Ιούνιο είχα κάποια άλλα πλάνα. Στην αρχή δεν τον πήρα στα σοβαρά, στο τέλος όμως κατέληξα με τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

- Υποδύεσαι μια δικηγορίνα η οποία αποζητά την αγάπη με ανορθόδοξους τρόπους επιστρατεύοντας μια αντρικού τύπου μαγκιά παράλληλα με έναν κοριτσίστικο ρομαντισμό. Θεωρείς ότι μια γυναίκα μπορεί να συνδυάσει με επιτυχία αυτούς τους δύο φαινομενικά αντιφατικούς τρόπους συμπεριφοράς;  Νομίζω πως συνδυάζω πολλές ακραίες πτυχές στον χαρακτήρα μου. Οταν κλήθηκα να υποδυθώ τη Σαμάνθα, αισθανόμουν ότι εξέθετα πτυχές του πραγματικού μου εαυτού. Δεν είμαστε όμοιες, αλλά αναγνωρίζω ότι μου ταιριάζει ο ρομαντισμός, η παράδοση άνευ όρων στα ακραία συναισθήματα και η απόλαυση των όμορφων στιγμών της ζωής όπως μας έρχονται. Αναφορικά με τον ρόλο, βρήκα πολύ διασκεδαστικό το ότι έπρεπε μέσα σε όλα αυτά να παραμένω παράλληλα και λίγο μίζερη. Ευτυχώς, αυτό το κομμάτι του ρόλου -τη μιζέρια- δεν το πήρα ποτέ μαζί μου στο σπίτι.



- Η ηρωίδα σου διασκεδάζει πετώντας μήλα σε αγνώστους. Θα έκανες κάτι ανάλογο για πλάκα;  Ναι, θα πέταγα μήλα σε Ρεπουμπλικάνους.

- Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία οι κοινωνικές αδικίες έχουν γιγαντωθεί. Τελικά η δικαιοσύνη υπάρχει μόνο ως έννοια; Η δικαιοσύνη σίγουρα υπάρχει, είναι όμως δύσκολο να τη βρεις. Για μένα δικαιοσύνη είναι να γνωρίζεις τι είναι σωστό, να το πράττεις και να ζεις ανάλογα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ορίσω την έννοια της λέξης, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζεις τις ελευθερίες σου, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά σου και να ζεις βάσει αυτών.

- Φαίνεται από τα λεγόμενά σου ότι υποστηρίζεις την έννοια της Δημοκρατίας, η οποία, όπως λέει η Ιστορία, γεννήθηκε στην Ελλάδα. Εσύ βρέθηκες στην Ελλάδα για το «Mamma Mia» και έχεις συνεργαστεί με ηθοποιούς με ελληνικές ρίζες όπως η Τίνα Φέι. Ολα αυτά σε κάνουν να αισθάνεσαι έστω και λίγο Ελληνίδα; Φυσικά και αισθάνομαι Ελληνίδα, πλάκα μου κάνεις; Ολα αυτά με κάνουν να αισθάνομαι Ελληνίδα. Επίσης να σου πω ότι η καλύτερή μου φίλη, με την οποία γυρίσαμε μαζί το «Mamma Mia», έχει παντρευτεί Ελληνα.

- Αλήθεια;  Ναι, και τώρα ζούνε μαζί στην Τζόρτζια της Ατλάντα. Το βρίσκω υπέροχο.
(Σε αυτό το σημείο μάς διέκοψε η υπεύθυνη επικοινωνίας της, λέγοντας: «Ξέχασες να πεις ότι και εγώ είμαι Ελληνίδα. Πώς το έκανες αυτό;». Η Αμάντα απολογήθηκε στην επί πολλά χρόνια συνεργάτιδά της, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να αντιγράψει την προφορά μας σε διάφορες λέξεις στα ελληνικά.)



- Τι σου άρεσε στην Ελλάδα; Τα πάντα: ο ήλιος, τα φαγητά, οι άνθρωποι, το τοπίο. Δεν θυμάμαι να είχα βρει κάτι άσχημο στη χώρα σας...

- Αληθεύει ότι -αν και είσαι τόσο καλή στα μιούζικαλ- σιχαίνεσαι να τραγουδάς; Ακούς εκ των υστέρων, π.χ. στο αμάξι σου, τα τραγούδια που ηχογραφείς; Δεν θεωρώ ότι είμαι τραγουδίστρια. Πολλές φορές, μάλιστα, αισθάνομαι ανασφάλεια όταν μου ζητάνε να τραγουδώ στις ταινίες. Αισθάνομαι άβολα ακόμα και όταν ξέρω ότι τα έχω εκτελέσει σωστά, οπότε αποφεύγω να τα ακούω.

- Στο «Ted 2» τραγουδάς μια υπέροχη μπαλάντα. Αισθάνεσαι άβολα και μ’ αυτό; Από τη στιγμή που με εμπιστεύτηκε ο Σεθ και ήταν χαρούμενος με το αποτέλεσμα, είμαι κι εγώ ικανοποιημένη.

- Πώς θα αντιδρούσες αν γκούγκλαρες το όνομά σου και ως αποτέλεσμα έβγαινε το «γιγαντιαίοι μαύροι φαλλοί» (της δείχνω ένα ψεύτικο print screen); Το βρίσκω υπέροχο. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ενθουσιαζόμουν. Πραγματικά, θα πίστευα ότι ο κόσμος με θεωρεί γαμάτη! Η Αμάντα που τον έχει 11 ίντσες. Υπέροχο! Πολύ cool.

- Αληθεύει ότι ο Μαρκ Γουόλμπεργκ σου είχε κάνει μια φάρσα κρύβοντας τον σκύλο σου κάποια μέρα που τον είχες φέρει στο πλατό;  Ναι.

- Τον συγχώρεσες; Με είχε τρομάξει πολύ όταν το έκανε. Τώρα όμως όλα είναι καλά μεταξύ μας.


 
- Δεδομένου του πόσο φιλόζωη είσαι, πώς και διατηρείς μια τόσο μεγάλη συλλογή από ταριχευμένα ζώα; Μοιάζει κάπως αντιφατικό. Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί τόσο πολύ τον κόσμο. Τα ζώα που έχω στη συλλογή μου πέθαναν όλα από φυσικά αίτια και πιστεύω πως η ενέργειά τους δεν χάνεται. Αγαπώ τα ζώα που ζουν ανάμεσά μας και -με τον δικό μου τρόπο- υμνώ τη αγάπη μου γι’ αυτά ακόμα και όταν έχουν φύγει από τη ζωή. Τα ζώα συχνά έχουν καλύτερη ενέργεια από τους ανθρώπους και ο καθένας μας μπορεί να αναγνωρίσει σε αυτά την ομορφιά, την καλοσύνη, την αγάπη.

- Αν μπορούσες να είχες τον Ted ή έστω κάποιο άλλο παιχνίδι από τα λούτρινα που είχες παιδί για μια μέρα ζωντανό... Να ήταν ζωντανό μόνο για μία μέρα; Αυτό θα με τρομοκρατούσε.

- Αν ήταν και για το υπόλοιπο της ζωής σου; Πραγματικά δεν ξέρω. Δεν θα ήθελα να ζωντανέψει κανένα λούτρινο. Αν μπορούσα να επιλέξω να φέρω κάτι -ή κάποιον- στη ζωή, θα προτιμούσα να ήταν ο νεκρός μου παππούς. Σοβαρολογώ... Αυτή η ιδέα -το να ζωντανέψει ένα λούτρινο- με φρικάρει και μόνο ως σκέψη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης