Τόνια Φουσέκη-Μιχάλης Ζαμπίδης:Ο Iron Mike και η μοιραία μάνατζερ

Τόνια Φουσέκη-Μιχάλης Ζαμπίδης:Ο Iron Mike και η μοιραία μάνατζερ

Εκείνος έχει κατακτήσει όλα τα ρεκόρ: διαθέτει τη σελίδα αθλητή στο Facebook με τους
περισσότερους (534.360) φαν, έχει πετύχει τα περισσότερα νοκ άουτ στους αντιπάλους του
από όλους τους επαγγελματίες μποξέρ και μόλις πρόσφατα στέφθηκε για 15η φορά παγκόσμιος
πρωταθλητής. Εκείνη ξεκίνησε ως μοντέλο, κατέκτησε τον χώρο της επικοινωνίας
και σήμερα είναι η σκληρή μάνατζερ του Iron Mike - και η μόνη γυναίκα που καταφέρνει
να τον βγάζει νοκ άουτ, ισορροπώντας σε 12ποντες γόβες-στιλέτο    

Τόνια Φουσέκη-Μιχάλης Ζαμπίδης:Ο Iron Mike και η μοιραία μάνατζερ
Βρίσκεται συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι, ταξιδεύοντας σε διάφορες γωνιές του πλανήτη και μαζεύοντας τίτλους. Κι όμως, ο «King of the ring», όπως αποκαλούν τον Μιχάλη Ζαμπίδη, δεν κάνει βήμα χωρίς τον άνθρωπο που διαπραγματεύεται για λογαριασμό του υψηλά συμβόλαια, του κλείνει συμφωνίες και του εξασφαλίζει τα υψηλά στάνταρντ που προϋποθέτει η ζωή ενός πρωταθλητή: η μάνατζέρ του, Τόνια Φουσέκη, είναι μια εντυπωσιακή γυναίκα με γαλανά μάτια και, παρά το γεγονός ότι φροντίζει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια να ενισχύει τη θηλυκή της υπόσταση, όσοι τη γνωρίζουν λένε ότι είναι τόσο δυνατή στα διαπραγματευτικά χτυπήματα όσο και ο Ιron Mike.



Κλείσιμο
Θα τους συναντήσω στο γυμναστήριο που διαθέτει ο Μιχάλης Ζαμπίδης, το «Zambidis Club», στην Αγία Παρασκευή. Εκείνη θα φτάσει φουριόζα, σπινιάροντας με το τζιπ της, ενώ την ίδια στιγμή εκείνος θα παρκάρει ατάραχος το μικρό αυτοκίνητo πόλης με το οποίο κυκλοφορεί.



- Πότε πρωτoγνωριστήκατε, αλήθεια;
Τόνια Φουσέκη: Η γνωριμία μας έγινε πριν από έξι χρόνια, όταν ο Κώστας Σόμμερ, τον οποίο είχα αναλάβει σε επίπεδο επικοινωνίας, μου πρότεινε να γνωριστώ με τον Μιχάλη, που εκείνη την εποχή ήθελε να διευρύνει την ομάδα του. Ηταν φίλος με τον Ζαμπίδη και μου είχε πει τα καλύτερα για εκείνον, αλλά εγώ παρέμενα διστακτική γιατί μου φαινόταν αδιανόητο να ασχοληθώ με το kick boxing. Μέχρι που γνωριστήκαμε και τα δεδομένα άλλαξαν.

- Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις εντέλει «ΟΚ, σε αναλαμβάνω»;
Τ.Φ.: O ίδιος ο Μιχάλης. Στο ραντεβού που κάναμε είδα έναν αθλητή που το μάτι του γυάλιζε για επιτυχία. Διέκρινα το όραμα, τη δίψα για νίκη, τη δύναμη της θέλησης. Το θετικό πρότυπο ανθρώπου. Εβαζε τον πήχη ψηλά κι αυτό μου άρεσε.

Μιχάλης Ζαμπίδης: Εκείνη την εποχή ήθελα να αλλάξω συνεργάτες επιλέγοντας ανθρώπους που θα μπορούσαν να πάνε τα πράγματα σε επίπεδο καριέρας λίγο πιο μπροστά. Είχα ακούσει για την Τόνια από πολύ κόσμο και θέλησα να συναντηθούμε. Δεν έπεσα έξω, καθώς φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι είχαμε χημεία.



- Η άκρως εντυπωσιακή και σαφώς σέξι εμφάνιση της Τόνιας, όμως, δεν σας προβλημάτισε για το πώς ένα θηλυκό μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους σκληροπυρηνικούς του χώρου;
Μ.Ζ.: Ούτε στιγμή. Η Τόνια δεν είναι ο αδύναμος κρίκος. Πολλές φορές λέω ότι χαίρομαι που με τη μάνατζέρ μου είμαστε από την ίδια πλευρά, επιτυγχάνοντας δυνατά χτυπήματα στους αντιπάλους. Η Τόνια είναι σκληρή διαπραγματεύτρια γι’ αυτό και λυπάμαι όσους έχουν την ατυχία να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων απέναντί της.

Τ.Φ.: Μια φορά, πριν από έναν κρίσιμο αγώνα, ο μάνατζερ του αντιπάλου με αποκάλεσε «darling», θέλοντας να μου υπενθυμίσει με υποτιμητικό τρόπο τη γυναικεία μου υπόσταση. Οταν, έπειτα από ένα δίωρο, σηκώθηκε από το τραπέζι της συζήτησης, ήταν φανερά ζαλισμένος και είχε σαφώς διαφορετική άποψη για μένα. Ισως και να σκεφτόταν ότι ήμουν περισσότερο bitch παρά darling.

- Διαφωνίες υπάρχουν μεταξύ σας;
Μ.Z.: Σαφώς και διαφωνούμε, εκνευριζόμαστε και ενίοτε μαλώνουμε, όπως συμβαίνει με όλες τις υγιείς συνεργασίες. Στο τέλος, όμως, επικρατεί πάντα η λογική. Δεν έχω τη νοοτροπία ότι η Γη κινείται γύρω από εμένα, ότι είμαι το κύριο πρόσωπο και επομένως μόνο εγώ έχω δίκιο. Ακούω τους συνεργάτες μου και θέλω μόνο να μου προβάλλουν την άποψή τους με επιχειρήματα.

- Η μάνατζερ παθιάζεται στο γήπεδο;

Τ.Φ.: Προσπαθώ να δω τον αγώνα ψυχρά ως θεατής, αλλά συχνά δεν το καταφέρνω και εμπλέκομαι συναισθηματικά.

Μ.Ζ.: Παθιάζεται και φωνάζει. Θυμάμαι ότι τις πρώτες φορές που είχε καθίσει σε κερκίδα γηπέδου kick boxing είχε και η ίδια ξαφνιαστεί με τον εαυτό της και τις αντιδράσεις της. Θεωρούσε ότι έχει ξεφύγει. Είναι κάτι φυσιολογικό, όμως, όταν υπάρχει ένα κρίσιμο ματς ανάμεσα σε δύο πρωταθλητές με παρόντες 40.000 θεατές.

- Δύσκολες στιγμές έχετε ζήσει;
Τ.Φ.: Η πιο δύσκολη στιγμή της κοινής μας πορείας συνέβη σε κάποιον αγώνα στη Ρωσία. Ενα δυνατό χτύπημα του αντιπάλου επέβαλλε τάιμ άουτ. Για λίγα δευτερόλεπτα δεν ξέραμε τι ακριβώς είχε συμβεί και υπήρξε κενό. Ηταν από τις σπάνιες φορές που είδα τον Μιχάλη να αναπνέει με δυσκολία από τον πόνο. Δεν ήξερα τι να σκεφτώ και με είχε πιάσει τρέλα.
 
Μ.Ζ.: Είναι από αυτά τα χτυπήματα που σου διαπερνούν το κορμί σαν ηλεκτρικό ρεύμα. Νιώθεις τον πόνο και στο τελευταίο σου κύτταρο. Δεν ήξερα αν αυτό που ένιωθα το ζούσα ή ήταν ένα κακό όνειρο. Οταν λίγες ώρες μετά οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχα σπάσει το σαγόνι μου, πήραμε το αεροπλάνο και επιστρέψαμε στην Ελλάδα. Η Τόνια μού βρήκε τον κατάλληλο γναθοχειρουργό και έναν ολόκληρο μήνα ήμουν με δεμένο το σαγόνι για να κολλήσει χωρίς να μπορώ να μιλήσω ούτε και να φάω.

Τ.Φ.: Και να φανταστείς ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιος αθλητής του kick boxing γίνεται καλά έπειτα από κάτι τέτοιο. Οποιος σπάει σαγόνι, πολύ δύσκολα επανέρχεται και ενδεχομένως να μην επιστρέψει ποτέ στα ρινγκ. Ο επαναληπτικός αγώνας με τον συγκεκριμένο Ρώσο αθλητή, τον οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχρισε τιμητικά βουλευτή του, δίνεται στις 7 Δεκεμβρίου και είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε τη μεγάλη ρεβάνς.

- Ως μάνατζερ επεμβαίνεις στη ζωή του Μιχάλη για να δεις αν τηρεί τους όρους της συντηρητικής ζωής που οφείλει να ακολουθεί ένας πρωταθλητής;

Στην αρχή της γνωριμίας μας, όταν δεν τον ήξερα καλά, τσέκαρα τα πάντα. (γέλια) Mε τον καιρό κατάλαβα ότι δεν είχε νόημα, αφού ο Μιχάλης είναι πολύ επικεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Δεν ξεγελά τον εαυτό του και επομένως δεν ξεγελά και τους άλλους. Οταν βάζει στόχο έναν τίτλο, είναι μόνο εκεί.

- Την πρόταση για τη συμμετοχή στο «Dancing with the stars» την πήρατε από κοινού;
Μ.Ζ.: Μας είχαν πλησιάσει και τους δύο από διαφορετικές πλευρές. Κλείσαμε ένα ραντεβού με την παραγωγή για να πάμε να τους δούμε. Αφού μιλήσαμε, καθίσαμε στο αυτοκίνητο για κάποια ώρα μουδιασμένοι, καθώς δεν ξέραμε τι να κάνουμε.

Τ.Φ.: Με φόβιζε το πώς μπορεί να θεωρήσει μια τέτοια συμμετοχή το hard rock κοινό που ασχολείται με το άθλημα του Μιχάλη. Με ενδιέφερε μήπως οι χορευτικές φιγούρες είχαν κακό αντίκτυπο σε κάποιους φαν του, αλλά τελικά καταλήξαμε ότι το παιχνίδι αυτό ήταν μια ωραία πρόκληση. Εκ των υστέρων, κρίνουμε ότι άξιζε τον κόπο, καθώς το κοινό είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει καλύτερα ως άνθρωπο.

- Οσοι σας βλέπουν μαζί σε αγώνες αλλά και στην κοινωνική σας ζωή αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι περισσότερο μεταξύ σας. Αν έχετε δηλαδή και ερωτική σχέση...

Τ.Φ.: Ξέρω ότι γυναίκα μάνατζερ σε άνδρα αθλητή δεν είναι σύνηθες φαινόμενο. Για την ακρίβεια, συμβαίνει μόνο στις ταινίες γι’ αυτό και είναι λογικό να γίνονται κάποιοι συνειρμοί. Η σχέση μας, όμως, είναι μόνο επαγγελματική.

Μ.Ζ.: Με ενοχλούν τα δημοσιεύματα και τα τηλεοπτικά αφιερώματα που μας παρουσιάζουν ζευγάρι. Με πειράζει ότι κάποιοι θέλουν να δώσουν, σώνει και καλά, στη μεταξύ μας σχέση μια τέτοια διάσταση αλλοιώνοντας την πραγματικότητα. Δεν έχουμε δώσει δικαιώματα, άσε που είναι εξαιρετικά άκομψο και για τους συντρόφους μας.

- Ωστόσο, αισθάνεσαι γοητευμένος από το γεγονός ότι μπαίνοντας στο γήπεδο την κοιτούν όλοι;
Μ.Z.: Η Τόνια είναι ένας στενός συνεργάτης μου που αισθάνομαι ότι με εκπροσωπεί σωστά δίνοντας σκληρό αγώνα για μένα κι αυτό με ικανοποιεί. Με ευχαριστεί εξάλλου ότι προκαλεί θετικές αντιδράσεις. Κακά τα ψέματα, η καλή εμφάνιση είναι κι αυτή μέρος της σωστής εκπροσώπησης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης