Super League 1, ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0: Φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο και επέστρεψε στις νίκες

Super League 1, ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0: Φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο και επέστρεψε στις νίκες

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, άλλαξε στο δεύτερο και με τα γκολ των Άκπομ (δύο), Λάμπρου, Ντούγκλας Αουγκούστο νίκησε 4-0 στον ΟΦΗ, επιστρέφοντας στις νίκες στο πρωτάθλημα της Super League 1 

paokofi
Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε να δώσει ανάσες σε αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές (Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Λημνιό, Σφιντέρσκι) του ΠΑΟΚ κάτι που έφερε πολλές αλλαγές από τη μέση και μπροστά στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου».

Ο Άντερσον Εσίτι ξεκίνησε δίπλα στον Γιόσιπ Μίσιτς, ο Λάζαρος Λάμπρου (πρώτη παρουσία στην αρχική 11δα σε αγώνα της Σούπερ Λιγκ) στο δεξιό άκρο της επίθεσης, αντί του Δημήτρη Λημνιού, ενώ φανέλα βασικού πήραν οι Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Τσούμπα Άκπομ, αλλά και ο Ομάρ Ελ Καντουρί που επέστρεψε μετά από απουσία πολλών ημερών, λόγω τραυματισμού.

Οι Κρητικοί ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και παρατάχθηκαν στην Τούμπα έχοντας πάρα πολλές απουσίες λόγω τιμωριών. Συγκεκριμένα οι Κουτρουμπής, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης και Φιγκεϊρέδο έμειναν εκτός καθώς εκτίουν κάρτες, ενώ νοκ-άουτ είναι και οι τραυματίες Σακόρ, Φερέιρα.

Τα στιγμιότυπα του ΠΑΟΚ-ΟΦΗ - PAOK TV
Κλείσιμο


Κακό θέαμα στο πρώτο μέρος

Το πρώτο μισάωρο πέρασε δίχως να το καταλάβουν οι περίπου 17.000 φίλαθλοι που αποφάσισαν να περάσουν το απόγευμα της Κυριακής στις κερκίδες της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ δεν λειτουργούσε καλά στο χώρο της μεσαίας γραμμής και η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει στην περιοχή του ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να έχουν κλείσει τους χώρους μπροστά από την εστία του Σωτηρίου.

Το πρώτο κόρνερ για τον ΠΑΟΚ ήρθε ενώ το χρονόμετρο έδειχνε, ήδη, το 37ο λεπτό και η πρώτη χαμένη των φιλοξενούμενων δύο λεπτά αργότερα, μετά το λάθος του Μπίσεσβαρ και το σουτ του Σεμέδο, μεγέθυνε την γκρίνια στις εξέδρες. Οι πρωταθλητές παρότι είχαν την κατοχή (70%-30%) και άφησαν στην άκρη τη μονόπατη ανάπτυξη από τα αριστερά, με τον Μάτος από τα δεξιά να πατάει πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή, έκλεισαν το πρώτο 45λεπτο δίχως την κλασική ευκαιρία και μηδέν τελικές στην εστία.

«Καθάρισε» μέσα σε δέκα λεπτά

Ο Φερέιρα είδε το πρόβλημα με το ξεκίνημα του β’ μέρους έριξε στο χορτάρι Λημνιό και Μαουρίσιο, με τον πρώτο να κερδίζει στο 49’ το πέναλτι από τον Μπράουν. Ο Μπίσεσβαρ νικήθηκε από τον Σωτηρίου από τα εννιά μέτρα, ωστόσο στην επαναφορά ο Άκπομ με εντυπωσιακή ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (1-0).

To 1-0 έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ, που μέσα σε δέκα λεπτά έκαναν ότι δεν έκαναν σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Εκτός από το γκολ, ο Άγγλος φορ του «Δικεφάλου» απείλησε εκ νέου στο 53’ με δυνατό σουτ την εστία του Σωτηρίου (με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να χτυπάει στο κάθετο δοκάρι στην προσπάθεια του να αποκρούσει τη βολίδα του Άκπομ), ενώ στο 57’ ο Μάτος με κεφαλιά άγγιξε το 2-0.

Το δεύτερο πέναλτι του ΠΑΟΚ (60’), μετά το κράτημα του Γιαννούλη πάνω στον Λάμπρου, έδωσε την ευκαιρία στον Άκπομ αυτή τη φορά να βρει απευθείας το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 67’ ήταν η σειρά του Λάμπρου να σκοράρει με κεφαλιά από την ενδέκατη ασίστ του Μίσιτς για το 3-0, ενώ στο 83’ ο Ντάγκλας Αουγκούστο με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 4-0. Ήταν το πρώτο γκολ του Βραζιλιάνου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

MVP: Ο Τσούμπα Άκπομ επέστρεψε στις καλές και γεμάτες με δύο γκολ εμφανίσεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λάζαρος Λάμπρου στην πρώτη παρουσία στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έδειξε ότι αξίζει της εμπιστοσύνης του Φερέιρα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ομάρ Ελ Καντουρί επέστρεψε μετά από απουσία πολλών εβδομάδων, ωστόσο ήταν εμφανέστατα ανέτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έπαιξε με τη φωτιά στο 39’ ωστόσο το λάθος του Ολλανδού δεν το πλήρωσε ο ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Φωτιάδης από την Καστοριά ήταν κοντά στις φάσεις και αυτό τον βοήθησε να δει τις παραβάσεις του Μπράουν (πάνω στο Λημνιό) και του Κ. Γιαννούλη (πάνω στον Λάμπρου) στα δύο πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Οι πρωταθλητές μετά από ένα χαλαρό και πολύ μέτριο πρώτο 45λεπτο, έφτασαν τελικά στο «4Χ4» απέναντι στον ΟΦΗ (με συνολικό σκορ 12-1) παραμένοντας στο κυνήγι του Ολυμπιακού.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς (74’ Αουγκούστο), Εσίτι (46’ Μαουρίσιο), Λάμπρου, Καντουρί (46’ Λημνιός), Μπίσεσβαρ, Ακπόμ

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Γιαννούλης (89’ Περδίκης), Βαφέας, Ζοάο, Μπράουν, Νάστος, Στάικος, Σεμέδο, Βαζ (82’ Νοικοκυράκης), Νέιρα (46’ Ναμπί), Μάνος

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης