Εμπρησμός στο όρος Αιγάλεω: Πώς συνέλαβαν τον Τούρκο Γκιουλενιστή - Βρέθηκε με δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι

Εμπρησμός στο όρος Αιγάλεω: Πώς συνέλαβαν τον Τούρκο Γκιουλενιστή - Βρέθηκε με δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι

Ο 33χρονος είχε απασχολήσει και πριν από λίγες εβδομάδες τις ελληνικές Αρχές - Μπήκε στην Ελλάδα από τον Έβρο τον Απρίλιο

arthrou-pirosvestis
Λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο συνελήφθη ο εμπρηστής, Τούρκος οπαδός του Γκιουλέν για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως γίνεται γνωστό, ομάδα της ΔΙΑΣ καθώς κινείτο στον περιφερειακό είδε πυκνό καπνό, πλησίασε στο σημείο, όπου βρισκόταν ήδη η ΟΠΚΕ. Σε αυτήν την ομάδα μάρτυρας έδινε περιγραφή του Τούρκου που είχε βάλει φωτιά.

Εκείνο που προκαλεί τρόμο είναι πως εάν η φωτιά ξέφευγε και δεν αντιμετωπιζόταν στην αρχή της, θα έφτανε στο δάσος Χαϊδαρίου, κάτι που θα προκαλούσε σοβαρές οικολογικές επιπτώσεις. 

Η σύλληψη από την ομάδα ΔΙΑΣ έγινε ύστερα από διευρυμένες αναζητήσεις, σε απόσταση τουλάχιστον ενάμισι χιλιομέτρου από το σημείο της πρόκλησης πυρκαγιάς, όπου ο εμπρηστής εντοπίστηκε με δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι που χρησιμοποιείται για προσάναμμα.


Στην ανακοίνωσή τους οι Αρχές αναφέρουν τα εξής για τη σύλληψη: 

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με κωδικό κλήσης Δ 513-1/Α΄ Αλλαγής, η οποία εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου κατά το ωράριο 07:00-13:00, εντόπισε τον (Α) ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα, η οποία επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανεμών. Στην κατοχή του (Α) ανευρέθησαν δύο (2) αναπτήρες και (1) σφουγγάρι, τα οποία κατασχέθηκαν. Στο σημείο προσήλθαν δέκα (10) οχήματα της Π.Υ καθώς και εναέρια μέσα τα οποία βρίσκονται επί το έργον.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Ο ανωτέρω (Α) προσήχθη στο Τ.Α ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, όπου επιλήφθηκε ο Αξιωματικός Υπηρεσίας.

Η ταυτότητα του εμπρηστή και το βεβαρημένο παρελθόν 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 33χρονος είχε προσαχθεί πριν από λίγες εβδομάδες γιατί είχε εντοπιστεί να κινείται ύποπτα γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Πηγές αναφέρουν πως ο δράστης είναι 33 ετών και διαθέτει κάρτα Ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος μπήκε στην Ελλάδα στις 4 Απριλίου, συγκεκριμένα από τον Έβρο. Δηλώνει καθηγητής ανώτατης εκπαίδευσης και με ιστορικό περιοδείας σε ευρωπαϊκες χώρες και κυρίως στη Φινλανδία.

Δεν προέκυψε από το Eurodac αίτημα ασύλου σε άλλη ευρωπαϊκή χωρα και επιπλέον δεν έχει εκδοθεί απόφαση ασύλου.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι που μπαίνουν από Έβρο λαμβάνουν για ένα έτος δελτίο ασύλου.

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιες στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι» τόνισε νωρίτερα στην ανάρτησή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Οριοθετήθηκε σε 20 λεπτά η σημερινή φωτιά στον Ασπρόπυργο

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι τη Κυριακής σε δασική έκταση, στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία περιορίστηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 43 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και ένα ελικόπτερο, που έκανε ρίψεις από αέρος.

Πηγές αναφέρουν πως η φωτά, που κατευθυνόταν προς το βουνό χωρίς να απειλεί κάποιον οικισμό, οριοθετήθηκε μέσα σε 20 λεπτά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Παναθηναϊκός αντιμέτωπος με την ιστορία - Παίζει για το 7ο αστέρι με την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague

Ο Παπαργυρόπουλος δικαιολογεί Κασσελάκη για τις κωλοτούμπες με το πόθεν έσχες: Πού να τα προλάβει όλα;


Επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς στο Βερολίνο: Έλληνες στους τραυματίες, Σέρβοι οι περισσότεροι προσαχθέντες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης