Χρήστος Βολικάκης: Νέες απαντήσεις για το θετικό δείγμα μετά από 8 χρόνια - «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά»

Χρήστος Βολικάκης: Νέες απαντήσεις για το θετικό δείγμα μετά από 8 χρόνια - «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά»

Μέχρι και στον Άγιο Δομίνικο είχαν έρθει να μου πάρουν αίμα και ούρα - Εγώ είμαι εδώ και θα είμαι πάντα με ψηλά το κεφάλι

volikakis-podilasia
Νέες απαντήσεις για την ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδηλασίας ότι εντοπίστηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία δείγμα που είχε ληφθεί πριν από οχτώ χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έδωσε ο Έλληνας πρωταθλητής, Χρήστος Βολικάκης.

Εκτός από τη φράση «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά» και την «υπομονή» που ζήτησε με νέα του ανάρτηση στο instagram, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας δημοσίευσε και όλους τους αρνητικούς ελέγχους στους οποίους έχει υποβληθεί στην καριέρα του.

volikakis-story__2_
volikakis-story__1_


Εξηγώντας την ανάρτησή του ο Χρήστος Βολικάκης αναφέρει ότι αυτοί είναι «μερικοί από τους ελέγχους που έχω περάσει, όπως και το αρνητικό τεστ τον Αύγουστο του 2016, με βιολογικό διαβατήριο όλα αυτά τα χρόνια και με αιφνίδιους ελέγχους σε όλα τα μέρη του κόσμου».

Όπως προσθέτει, μάλιστα, «μέχρι και στον Άγιο Δομίνικο είχαν έρθει να μου πάρουν αίμα και ούρα».

«Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν και ουδέποτα χρησιμοποίησα στην αθλητική μου καριέρας κάτι απαγορευμένο. Δεν ξέρω πόσοι αθλητές έχουν περάσει τόσους ελέγχους στη ζωή τους και αν κάποιος είχε βιολογικό διαβατήριο τόσα συνεχιζόμενα χρόνια. Εγώ είμαι εδώ και θα είμαι πάντα με ψηλά το κεφάλι».

volikakis-story__3_


Νωρίτέρα σήμερα σε άλλη του ανάρτηση ο Χρήστος Βολικάκης σχολίσαε εμμέσως την είδηση ότι βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία οχτώ χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.
 
Παραθέτοντας ένα απόφθεγμα του Άγιου Παΐσιου ο Έλληνας ποδηλάτης με ανάρτησή του στο Instagram σημειώνει: «Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία. Όλες οι αμαρτίες έχουν ελαφρυντικά, η αδικία δεν έχει - μαζεύει οργή Θεού. Φοβερό!».

volikakis-instagram

Τι προηγήθηκε

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας, ο οποίος πρόσφατα συμμετείχε στο ριάλιτι τηλεπαιχνίδι Survivor, ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας της ποδηλασίας ότι, όπως προέκυψε από εκ νέου ανάλυση δείγματος που είχε δώσει πριν από οχτώ χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ήταν θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το δείγμα συλλέχθηκε από τον αθλητή στις 16 Αυγούστου 2016, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, τα δείγματα μπορούν να αποθηκευτούν για δέκα χρόνια μετά τη συλλογή τους (παρατάθηκε από οκτώ σε δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016), διατηρώντας την ίδια νομική συνέπεια στην περίπτωση της εκ νέου ανάλυσης.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας έχει το δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση του δεύτερου δείγματός του.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες (τους κανόνες αντιντόπινγκ της ΔΟΕ – ADR – και τους Κανονισμούς αντιντόπινγκ UCI – ADR), το θέμα θα παραπεμφθεί στην UCI, ώστε να καθορίσει ποιες κυρώσεις θα μπορούσαν να επιβληθούν στον Έλληνα πρωταθλητή.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Βολικάκης φέρεται να έκανε χρήση της ουσίας LGD-4033. Πρόκειται για φάρμακο που επιταχύνει την αύξηση της μυϊκής μάζας και αυξάνει τη δύναμη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι πιο κοντά στη δράση των αναβολικών στεροειδών, αλλά δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη - Νεκρός 15χρονος που έπεσε στο κενό μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Το πρώτο 24ωρο του στρατιώτη Κασσελάκη στη Θήβα - Συμμετείχε στην εκπαίδευση, δεν θα πάρει άδεια για Καθαρά Δευτέρα

Η ιστορία του Κοντιζά για τη γνωριμία με τη σύζυγό του - «Σου έδωσε το τηλέφωνο η Κινέζα;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης