Κόμπι Μπράιαντ: Οχτώ μικρές ιστορίες για τον θρύλο του NBA για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατό του - Βίντεο, φωτογραφίες

Κόμπι Μπράιαντ: Οχτώ μικρές ιστορίες για τον θρύλο του NBA για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατό του - Βίντεο, φωτογραφίες

Το διάσημο ιαπωνικό κρέας που του έδωσε το όνομά του, το Όσκαρ, ο Μότσαρτ και η πρώτη του ομάδα στο NBA

kobe
Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ο Κόμπι Μπράιαντ έφυγε από τη ζωή. Το ελικόπτερο που τον μετέφερε μαζί με μια από τις κόρες του συνεντρίβει στο Λος Άντζελες στις 26 Ιανουαρίου 2020 και ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστας όλων των εποχών πέθανε στα 41 του χρόνια.

Τον άσο των Λος Άντζελες Λέικερς και τον άνθρωπο που οδήγησε τις ΗΠΑ στην κατάκτηση 2 χρυσών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον συνέκριναν με τον Μάικλ Τζόρνταν πριν εμφανιστεί ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Ήταν μια μηχανή πόντων και ένας από τους πιο έξυπνους παίκτες που πάτησε στα παρκέ του NBA.


Κλείσιμο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIBA (@fiba)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIBA (@fiba)


Μπορεί να έζησε 41 χρόνια αλλά στον χώρο του μπάσκετ είναι σαν να είχε 40 ζωές. Έχει κάνει τόσα πολλά εντός και εκτός παρκέ και είναι αδύνατο ακόμη και μέσα από κάποιες χιλιάδες λέξεις να σκιαγραφήσει κανείς την πορεία του. 

Ας θυμηθούμε 8 ιστορίες για τον Κόμπι Μπράιαντ 

Νο1: Το όνομά του και η μπριζόλα 

Πριν ακόμη γίνει μόδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη η μπριζόλα "Kobe" ο Μπράιαντ είχε πάρει το όνομα του από αυτό το πανάκριβο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος που συναντά κανείς στην Ιαπωνία. 



Ο πατέρας του, Τζο, που είχε παίξει στο NBA, όταν αποφάσισε να μετακομίσει οικογενειακώς στην Ιταλία για να συνεχίσει το μπάσκετ είδε στον κατάλογο ενός εστιατορίου το όνομα «Kobe Beef» και το επέλεξε για το όνομα του γιου του. 

 Το μεσαίο του όνομα Μπιν προήλθε από το ψευδώνυμο του πατέρα του «Jellybean». 

Νο2: Κερδίζοντας το Όσκαρ 

Το 2018 ο Κόμπι Μπράιαντ κέρδισε βραβείο Όσκαρ. Το πήρε για την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους με τον τίτλο «Dear Basketball». 



Η ταινία βασίστηκε σε μια επιστολή που έγραψε ο Μπράιαντ στο «The Players’ Tribune», ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από το επαγγελματικό μπάσκετ, και συνδυάζει τα κινούμενα σχέδια με την αφήγηση. 

Από τότε έγινε της μόδας παγκοσμίως στον κόσμο των σπορ πολλοί αθλητές να γράφουν γράμμα στον νεότερο εαυτό τους. 

Νο3: H σχέση με τον Μότσαρτ 

Αν και παιδί της ραπ μουσικής του άρεσε να ακούει Μότσαρτ και είχε μάθει και ένα έργο του για να το αφιερώσει στη γυναίκα της ζωής του. Κάποτε είχε χρησιμοποιήσει τον διάσημο συνθέτη για να απαντήσει σε κριτικό που είχε δεχτεί για τον τρόπο παιχνιδιού του:  «Σουτάρω πάρα πολύ από τότε που ήμουν οκτώ ετών. Αλλά το “πάρα πολύ” είναι θέμα προοπτικής. Κάποιοι άνθρωποι πίστευαν ότι ο Μότσαρτ χρησιμοποιούσε πάρα πολλές νότες στις συνθέσεις του. Ας το θέσω έτσι: Διασκεδάζω με τον κόσμο που λέει ότι σουτάρω πάρα πολύ.

Το βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέρον. Για να επιστρέψω στον Μότσαρτ, απάντησε σε αυτές τις κριτικές λέγοντας πως δεν υπάρχουν ούτε πολλές νότες, ούτε λίγες. Υπάρχουν ακριβώς τόσες όσες είναι απαραίτητες».

Για το πώς να είσαι ο εαυτός σου: «Είσαι ο εαυτός σου. Αυτό είναι όλο. Είσαι εσύ. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό κόλπο. Δεν πρέπει να επινοήσεις κάτι. Ποιος είσαι; Πού είσαι σήμερα; Ποια είναι η ιστορία σου; Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις αυτή την ιστορία με τον κόσμο».

Νο4: Η πρώτη του ομάδα 

Ο Κόμπι Μπράιαντ που μεταπήδησε από το γυμνάσιο στον μαγικό κόσμο του NBA είχε από μικρός αγάπη για τους Λος Άντζελες Λέικερς αλλά δεν ήταν αυτή η πρώτη του ομάδα. 

Το 1996 ο 17χρονος επιλέχτηκε από τους Σάρλοτ Χόρνετς στο Νο13 του ντραφτ. Δεν έπαιξε όμως ποτέ στους Χόρνετς αφού είχαν συμφωνήσει να τον ανταλλάξουν με τους Λέικερς και να πάρουν τον Σέρβο σέντερ, Βλάντε Ντίβατς. 




Οι Λος Άντζελες Λέικερς δικαιώθηκαν αφού έγινε ο ηγέτης του και τους οδήγησε στην κατάκτηση 5 πρωταθλημάτων. 

Νο5: Τα δύο νούμερα στις φανέλες 

Ο Μπράιαντ φόρεσε στους Λέικερς τη φανέλα με Νο8 και με το Νο24, οι οποίες αποσύρθηκαν από τους Καλιφορνέζους μετά τον θάνατό του. Ξεκίνησε να παίζει με το Νο8 στην πλάτη και πανηγύρισε 3 πρωταθλήματα NBA. 

3 Theories to Why Kobe Decided to Change His number


To 2006 αποφάσισε να αλλάξει νούμερο. Επέλεξε το Νο24 και κέρδισε άλλα 2 πρωταθλήματα. Το Νο8 το επέλεξε για δύο λόγους. Πρώτον ήταν ο αριθμός που φορούσε όταν έπαιζε στην Ιταλία στα παιδικά του χρόνια ο δεύτερον γιατί όταν συμμετείχε σε ένα τουρνουά, το «Adidas' ABCD Camp» είχε το νούμερο 143 και το άθροισμα των τριών αριθμών έδινε το 8 (1+4+3=8). 

Kobe Bryant ULTIMATE Mix - #8 Lakers Highlights


Για το Νο24 είχε πει: «Ξεκινάω κάτι νέο, κάτι φρέσκο, το οποίο εστιάζεται σε αυτόν τον αριθμό, ο οποίος σημαίνει πολλά για εμένα».Το έκανε πάντως για λόγους μάρκετινγκ. 

«Το 24 έδειξε και τη δική μου εξέλιξη. Μπορεί οι δυνάμεις μου να μην ήταν πλέον ίδιες, όμως η ωριμότητα μου ήταν στο υψηλότερο επίπεδο. Είχα πάρει πλέον το ρόλο του μεγαλύτερου στην ομάδα και δεν ήμουν πια νέος» είχε εξηγήσει στο ESPN. 

No6: Το πρόστιμο στην Adidas 

Ο Κόμπι στα πρώτα χρόνια του στο NBA φορούσε παπούτσια και ρούχα της Adidas και απογείωσε το brand. Το 2003 όμως αποφάισε ν' αλλάξει εταιρεία και υπέγραψε με τη NIKE η οποία είχε και έχει τον Μάικλ Τζόρνταν. 

Με την Adidas όμως είχε υπογράψει εξαετές συμβόλαιο, τον οποίο δεν ολοκλήρωσε και πλήρωσει πρόστιμο 8 εκατομμυρίων δολαρίων. To συμβόλαιο με τη NIKE έληξε ένα χρόνο μετά το θάνατό του. 



Kobe Bryant Rap


Νο7: H μουσική στο αίμα του 

Το 1999, ο Κόμπι ακολούθησε καριέρα στη ραπ μουσική ως μέλος των CHEIZAW. Ήταν ένα ραπ γκρουπ που είχε δισκογραφική συμφωνία με την Urban Music της Sony.

 

Από αυτή τη συνεργασία προήλθε το άλμπουμ του Visions, στο οποίο συμμετέχουν θρύλοι της ραπ όπως οι 50 Cent και Tyra Banks. Μετά τον θάνατό του οι Guns n' Roses του αφιέρωσαν σε συναυλία τους το «Knockin' on Heaven's Door» ενώ πολλοί ράπερ έγραψαν τραγούδι για εκείνον. 



Νο8: Η βραδιά των 81 πόντων 

Στις 22 Ιανουαρίου 2006 ο Κόμπι Μπράιαντ πετυχαίνει 81 πόντους στο παιχνίδι των Λέικερς απέναντι στους Ράπτορς. Οι Λέικερς κέρδισαν με 122-104 την ομάδα από το Τορόντο με τον ηγέτη τους να σταματάει στους 81 πόντους. 

Kobe Bryant 81 Points Game Highlights (HD)


Είχε 21/33 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 18/20 βολές), ενώ είχε και 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκς και 3 λάθη σε 41:56! Οι 55 μπήκαν στο 2ο ημίχρονο. 

«Θα έπρεπε να είχα 90 πόντους τουλάχιστον. Έχασα δύο βολές ενώ είχα 62 σερί. Έχασα και ελεύθερα σουτ. Θα μπορούσα να έχω περισσότερους. Εύκολες ευκαιρίες, που δεν αξιοποίησα. Οι 100 είναι εφικτό κατόρθωμα πιστεύω. Αν δεν είχα κάτσει για 6′ στο πρώτο ημίχρονο, ίσως να το είχα κάνει» είχε πει ο Κόμπι. 






Ειδήσεις σήμερα:

Άγιος Παντελεήμονας: Ασύλληπτος ο δράκος των ασανσέρ - Αλλοδαπό νεαρό που μιλά σπαστά ελληνικά αναζητά η ΕΛΑΣ

Γεωργία: Η απίστευτη ιστορία των διδύμων που χωρίστηκαν στη γέννα και βρέθηκαν μέσω TikTok

Ταϊλάνδη: Viral το βίντεο με Ταϊλανδέζα να βγάζει βόλτα το λιονταράκι της... μέσα σε μια Bentley
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης