Euroleague Final 4: Παροξυσμός για ένα εισιτήριο - Μόλις 539 έχουν οι ομάδες, οι λύσεις ανάγκης για τον κόσμο

Euroleague Final 4: Παροξυσμός για ένα εισιτήριο - Μόλις 539 έχουν οι ομάδες, οι λύσεις ανάγκης για τον κόσμο

Tο 16% των εισιτηρίων που είχαν διατεθεί πριν μερικούς μήνες πήγε σε ελληνικά χέρια και 20% πήραν οι Ισπανοί - Οι ανακοινώσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τους φιλάθλους

uber-arena
Μια λέξη μπορεί να περιγράψει αυτό που συμβαίνει μεταξύ των φιλάθλων που θέλουν να δουν από κοντά τις τέσσερις καλύτερες μπασκετικές ομάδες που διεκδικούν το κύπελλο της Euroleague, παροξυσμός. Φίλαθλοι του Παναθηναικού, Ολυμπιακού, της Φενέρμπαχτσε και της Ρεάλ προσπαθούν να βρουν ένα από τα 14.500 μαγικά χαρτάκια που θα τους οδηγήσουν στην Uber Arena (πρώην Mercedes-Benz Arena) στο Βερολίνο για το Final Four, που θα διεξαχθεί στις 24 με 26 Μαϊου.

Τα όσα ανέφερε στο λογαριασμό του στο instagram ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος για τα εισιτήρια του Final 4 αποκαλύπτουν την φρενίτιδα που υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ των φιλάθλων. «Όλοι θέλαμε να έχουν έρθει διαφορετικά τα αποτελέσματα μόνο και μόνο για να έχουμε παραπάνω εισιτήρια, με την κάψα του κόσμου να πάει στο Βερολίνο. 434, 454 εισιτήρια παίρνει κάθε ομάδα, τα οποία πρέπει να διατεθούν σε κόσμο που έχει πάρει διαρκείας και έχει παρουσία στο ΟΑΚΑ συνεχόμενη. Anyway, για να έρθουμε στην ουσία. Δυστυχώς εγώ δεν έχω να εξυπηρετήσω καλά-καλά την οικογένειά μου, άρα το να λαμβάνω μηνύματα από τον καθένα όσο και να σας αγαπάω, “θέλω ένα, θέλω δύο, θέλω 302 εισιτήρια’, δυστυχώς παιδιά ούτε ένα. Ούτε ένα για δείγμα. Όποιος θέλει απευθύνεται στην ΚΑΕ ή στα διάφορα σάιτ που τα πουλάνε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης των πρασίνων.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο Παναθηναικός, ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ και η Φενέρμπαχτσε οι τέσσερις φιναλίστ αναμένεται να πάρουν από 539 εισιτήρια. Ωστόσο, ήδη από τον Δεκέμβριο όταν τα μαγικά χαρτάκια διατέθηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα της Euroleaque εξαντλήθηκαν μέσα σε 4 ώρες όπως είχε ανακοίνωση τότε η διοργανώτρια αρχή. Τότε οι τιμές των εισιτηρίων για τους 4 αγώνες (δύο ημιτελικοί, μικρός και μεγάλος τελικός) ξεκινούσαν από τα 229 ευρώ (57.25 ανά αγώνα δηλαδή) και έφταναν μέχρι και τα 709 ευρώ (177.25 ανά αγώνα).
Κλείσιμο
 

Πλέον το να βρει κάποιος ένα εισιτήριο είναι αρκετά δύσκολο εκτός εάν είναι μέλος εκ των χορηγών της διοργανώτριας αρχής, και των ομάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η ζήτηση είναι τέτοια που πολλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού τηλεφωνούν στα γραφεία των μεγάλων χορηγών των δυο ομάδων, με τους υπεύθυνους να απαντούν «δεν υπάρχει ούτε λέπι» χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι προσέγγισαν Έλληνες που ζουν στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να βρουν κάποιο εισιτήριο μέσω της τουρκικής Φενερμπαχτσε αλλά και του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης Turkish Airlines χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με την Euroleaque από τα εισιτήρια που είχαν αγοραστεί από την πρώτη ημέρα διάθεσής τους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργανώτριας αρχής το 16% των εισιτηρίων που είχαν διατεθεί πήγε σε ελληνικά χέρια. Το 20% πήγε σε Ισπανούς. Οι Γερμανοί (που δεν έχουν ομάδα στο Final Four, αλλά είναι οι διοργανωτές) έχουν πάρει το 15%, ενώ το 9% ανήκει σε Τούρκους φιλάθλους και το 5% σε Γάλλους. Τώρα, ο πιο ασφαλής τρόπος για να πάρει κάποιος εισιτήριο είναι μέσω της πλατφόρμας της Euroleaque, «Fan to Fan Marketplace».

Μια πλατφόρμα που θέσπισε πρόσφατα η Euroleague προκειμένου να αποφευχθούν μεταπωλήσεις εισιτηρίων σε πολύ μεγαλύτερες τιμές από την αρχική. Εκεί ένας φίλαθλος που δεν χρειάζεται το εισιτήριό του το δίνει στην αρχική του τιμή. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα είναι ανοικτή μέχρι και σήμερα και μετά θα ανοίξει και πάλι στις 14 Μαϊου όπως έχει ανακοινωθεί. Ωστόσο, μέχρι και χθες αν κάποιος προσπαθούσε να μπει προκειμένου να βρει εισιτήριο δεν θα έβρισκε κάτι.


Οι δυο ελληνικές ΚΑΕ φρόντισαν να ενημερώσουν τους φιλάθλους τους για τον τρόπο χορήγησης των 539 εισιτηρίων που θα λάβουν.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «εν όψει της συμμετοχής της ομάδας μας στο Final 4 της Euroleague στο Βερολίνο, με αίσθημα ευθύνης προς τους φιλάθλους της και κατανοώντας την μεγάλη επιθυμία τους να βρεθούν στο πλευρό της, τους ενημερώνει για τα εξής:

Η διαχείριση των εισιτηρίων του Final 4 γίνεται αποκλειστικά από την Euroleague, η οποία ενημέρωσε τις ομάδες πως θα λάβουν από 539 εισιτήρια έκαστη προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Φυσικά, πρόκειται για έναν αριθμό που σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανός να καλύψει τα αιτήματα των φιλάθλων μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα 539 εισιτήρια θα διατεθούν:

*Σε κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR.

*Σε ανάγκες όλων των χορηγών της ομάδας μας.

*Σε συμβατικές υποχρεώσεις της ΚΑΕ.

*Σε ανάγκες των οικογενειών των αθλητών, του σταφ και του προπονητικού μας επιτελείου.

Γι’ αυτό το λόγο, δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων για το Final 4 μπορούν να έχουν μόνο μερικοί εκ των κατόχων εισιτηρίων διαρκείας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος στο email: finalfour@paobc.gr και εν συνεχεία κλήρωση, όπως έχουν ενημερωθεί αναλυτικά και με σχετικό newsletter. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η πιθανότητα να αποκτήσει κάποιος κάτοχος διαρκείας τη δυνατότητα αγοράς ενός εισιτηρίου για το Final 4 της Euroleague προκύπτει μετά από συγκεκριμένο αλγόριθμο και είναι σχετική και ανάλογη με την τιμή του εισιτηρίου διαρκείας του.

Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό είναι αδύνατο να καλύψουμε τη ζήτηση όλων των φιλάθλων μας που επιθυμούν να βρίσκονται κοντά στην ομάδα μας σε αυτό το σπουδαίο γεγονός, κάτι που μας λυπεί ιδιαίτερα.

Ελπίζουμε πως αρκετοί φίλαθλοί μας είτε έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριό τους για το Final 4 από την επίσημη πλατφόρμα της Euroleague, είτε θα το κάνουν από τυχόν επιστροφές εισιτηρίων οι οποίες θα προκύψουν και θα επαναδιατεθούν από τον επίσημο φορέα πώλησης εισιτηρίων της διοργανώτριας αρχής.

Ραντεβού στο Βερολίνο!».
  

Από την πλευρά της η ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει «Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, εν όψει της συμμετοχής της ομάδας στο Turkish Airlines Euroleague Final Four 2024 στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων της, που επιθυμούν να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες της ομάδας μας, ανακοινώνει τα εξής:

Όπως κάθε ομάδα του Final Four, έτσι και η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, θα παραλάβει περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, περίπου 540 εισιτήρια. Όπως γίνεται αντιληπτό ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός να καλύψει τα αιτήματα των πολλών φίλων της ομάδας μας, εντός και εκτός Ελλάδας, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες. Παρόλα αυτά, γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση και άλλων εισιτηρίων.

Για την εξυπηρέτηση όλων των φίλων της ομάδας, η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όπως σε κάθε Final Four, θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία κατανομής και διανομής των εισιτηρίων, με σκοπό την όσο το δυνατό καλύτερη και δικαιότερη κατανομή και διάθεση των εισιτηρίων στους ενδιαφερόμενους. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνονται τα εξής:

Δυνατότητα για αγορά εισιτηρίου θα έχουν ΜΟΝΟ οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας της φετινής περιόδου 2023 – 2024, για τους οποίους θα ακολουθηθεί η διαδικασία των προηγούμενων Final Fours.

Κάθε ενδιαφερόμενος κάτοχος δικαιούται να προμηθευτεί, μέσω αγοράς, 1 (ένα) εισιτήριο για το Turkish Airlines Euroleague Final Four 2024 στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει μια Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Αγοράς Εισιτηρίου για το Turkish Airlines Euroleague Final Four Την αίτηση μπορεί να την προμηθευτεί μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας της ΚΑΕ – www.olympiacosbc.gr.

Στην αίτηση θα πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά το ΤΜΗΜΑ, η ΣΕΙΡΑ και η ΘΕΣΗ του διαρκείας.

Στην αίτηση επίσης, δηλώνεται η επιθυμητή κατηγορία εισιτηρίου για τον κάθε ενδιαφερόμενο καθώς και η σειρά προτίμησης (1 για την πρώτη επιλογή – 3 για την τελευταία), με βάση την οποία, θα πραγματοποιηθεί η κατανομή του διαθέσιμου εισιτηρίου. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία εισιτηρίου, συμπληρώνει μόνο το αντίστοιχο κουτάκι.

Στην περίπτωση που οι αιτήσεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για αγορά εισιτηρίων ξεπεράσουν τα διαθέσιμα προς τους κατόχους διαρκείας εισιτήρια (αφού εξαιρεθούν οι ανάγκες της ΚΑΕ, Χορηγοί, κ.λπ.) τότε τα διαθέσιμα εισιτήρια θα κατανεμηθούν με βάση τα παρακάτω κριτήρια του κατόχου εισιτηρίου διαρκείας:

Κάθε κάτοχος θέσης Court Seat (Central & Baseline) δικαιούται ένα εισιτήριο.

Κάθε κάτοχος θέσης VIP δικαιούται ένα εισιτήριο.
 

Κάθε κάτοχος θέσης Executive A & B δικαιούται ένα εισιτήριο, με προτεραιότητα των παλαιότερων κατόχων, με την προϋπόθεση φυσικά, να υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια μετά και την κατανομή των ανώτερων κατηγοριών.

Κάθε κάτοχος των υπόλοιπων κατηγοριών εισιτηρίων διαρκείας δικαιούται ένα εισιτήριο, με την προϋπόθεση φυσικά, να υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια μετά και την κατανομή των ανώτερων κατηγοριών.

Προτεραιότητα σε κάθε κατανομή θα έχουν οι παλαιότεροι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας.

Η περίοδος κατάθεσης των αιτήσεων ξεκινάει την Παρασκευή 10/05/2024 και ώρα 12:00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12/05/2024 και ώρα 23:59 για όλες τις αιτήσεις.

Όταν συγκεντρωθούν όλα τα αιτήματα θα αρχίσουν να ενημερώνονται οι δικαιούχοι των εισιτηρίων, ώστε να προγραμματίσουν το ταξίδι τους.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κατανομής των εισιτηρίων του F4, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν μέσω email από την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για τον τρόπο αποπληρωμής τους.

Σημαντική διευκρίνιση, τα συγκεκριμένα εισιτήρια δεν αφορούν έσοδα από υπηρεσίες θεάματος που παρέχει η ΚΑΕ Ολυμπιακός αλλά αφορούν έσοδα της διοργανώτριας αρχής και του σταδίου που θα διεξαχθούν οι τελικοί.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι στους οποίους τελικά θα δοθεί εισιτήριο, είναι υποχρεωμένοι να μας δηλώσουν το ταξιδιωτικό τους πρόγραμμα (ημερομηνίες αναχώρησης και επιστροφής, αριθμούς πτήσεων, ώρες πτήσεων, ξενοδοχεία διαμονής) καθώς, όλα τα εισιτήρια θα είναι ηλεκτρονικά και θα σταλούν στους δικαιούχους μέσω email. Κανένα εισιτήριο δεν θα είναι εφικτό να εκδοθεί αν δεν έχει κατατεθεί στην ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ το ταξιδιωτικό πρόγραμμα του κατόχου του.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να έχει ο φίλαθλος, δικαίωμα αγοράς εισιτηρίου για το Turkish Airlines Euroleague Final Four 2024 θα πρέπει απαραιτήτως να καταθέσει την Αίτηση, σωστά συμπληρωμένη και εντός της προθεσμίας που ανακοινώθηκε στη παρούσα ανακοίνωση. Φίλαθλος που δεν καταθέσει αίτηση σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες, δεν θα έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί στη διαδικασία κατανομής και διάθεσης εισιτηρίων. Επίσης, κάθε Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά εισιτηρίου για το Final Four θεωρείται και είναι δεσμευτική. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί η τάξη στην κατανομή των εισιτηρίων και να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα στη διαδικασία διάθεσης καθώς φέτος, τα χρονικά περιθώρια μέχρι την έναρξη του Final Four είναι πολύ περιορισμένα.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει βασικό στόχο να εφαρμόσει ένα, όσο το δυνατόν, καλύτερο σύστημα διάθεσης των εισιτηρίων για το Turkish Airlines Euroleague Final Four. Έχει επίσης, πρώτιστο στόχο να επιβραβεύσει όλους τους πιστούς φιλάθλους που στηρίζουν την ομάδα φέτος αλλά και τα προηγούμενα έτη. Κατανοούμε πλήρως ότι δεν είναι εφικτό να ικανοποιήσουμε όλους τους φίλους της ομάδας αλλά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η δικαιότερη δυνατή.

Για λόγους ασφαλείας και προστασίας των φιλάθλων στους οποίους θα δοθούν εισιτήρια ή/ και για λόγους καλύτερης οργάνωσης της διαδικασίας διάθεσης των εισιτηρίων, η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή ή/και μετατροπή της διαδικασίας διάθεσης των εισιτηρίων για το Euroleague Final Four στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ.

Για οποιαδήποτε μετατροπή ή αλλαγή στη παραπάνω διαδικασία η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα προβεί σε νέα σχετική ανακοίνωση».



Ειδήσεις σήμερα:

Στον τελικό της Eurovision το Σάββατο το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι - Οι καλύτερες στιγμές στον β' ημιτελικό

Ενέδρα θανάτου δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το φονικό στον Βύρωνα - Γνώριμος των Αρχών το θύμα

«Αν βλέπετε αυτό το βίντεο έχω πεθάνει» - Ραγίζει καρδιές 31χρονη γιατρός TikToker που έφυγε από καρκίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης