Μεντιλίμπαρ: Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό γι' αυτά που ζω - Θα παλέψουμε για τον τίτλο

Μεντιλίμπαρ: Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό γι' αυτά που ζω - Θα παλέψουμε για τον τίτλο

Ο Ισπανός τεχνικός λίγο μετά την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference League, παρέμεινε ως συνήθως ταπεινός, εντυπωσιάζοντας και πάλι με τις δηλώσεις του

Mendilibar
Ο αναμορφωτής του Ολυμπιακού, ο άνθρωπος που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τον μεταμόρφωσε σε ένα τρομερό σύνολο, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι πέρα από ένας μαέστρος των πάγκων είναι κι ένας σπάνιος χαρακτήρας.

«Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό που μου έδωσε την ευκαιρία για να ζήσω αυτές τις στιγμές...», είπε ο Βάσκος, ο οποίος πριν από 12 μήνες είχε κατακτήσει ως προπονητής της Σεβίλλης το Europa League.

«Όταν έληξε η τιμωρία κι ο κόσμος άρχισε να έρχεται στο γήπεδο και φώναζε το όνομα του αισθανόμουν αμήχανα και ντρεπόμουν... Φοβόμουν ότι κάποιοι θα σκεφτούν το έβγαινα στον αγωνιστικό χώρο για να με αποθεώσουν», είπε λίγο αργότερα, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Φιορεντίνα, αντίπαλο του Ολυμπιακού στον τελικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ:

Ποια είναι τα συναισθήματα σας;
Κλείσιμο
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Ακόμη και μετά το 2-0 είχαμε την ηρεμία μας, αλλά και την αγωνία μη τυχόν συμβεί κάτι. Όσο περνούσε η ώρα όμως το χαιρόμασταν... Τόσο για εμάς όσο και για τον κόσμο που μας στήριξε σ' όλη αυτήν την πορεία».

Αποκλείσατε την 4η ομάδα της Αγγλίας πετυχαίνονας 6 γκολ. Πως τα καταφέρατε;
«Πραγματικά το πίστευα. Ήξερα τις δυνατότητες μας και ότι ήμασταν ικανοί να τους δημιουργήσουμε προβλήματα πριν γίνει το πρώτο παιχνίδι. Ήξερα την Αστον βίλα και φρόντισα να βρω τον τρόπο να το κάνουμε»

Το φανταζόσασταν όταν ερχόσασταν στην Ελλάδα ότι θα ζούσατε μια τέτοια βραδιά;
«Η αλήθεια είναι πως όχι γιατί δεν ήξερα πολλά πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα κι έπρεπε να μάθω πολλά. Είδα αμέσως όμως ότι έχω καλούς παίκτες και πίστεψα πολύ γρήγορα ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Με Φερεντσβάρος ήμασταν καλοί, με τη Μακάμπι ήμασταν και τυχεροί, γιατί δεν είναι εύκολο όταν χάνει 4-1 στην έδρα σου να ανατρέψεις το σκορ. Στη συνέχεια κάναμε μεγάλα ματς με τη Φενέρ και την Άστον Βίλα,. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω αυτές τις στιγμές»

Αντιλαμβάνεστε την αγάπη του κόσμου;
«Έχω μια συνήθεια να κάνω μια βόλτα στον αγωνιστικό χώρο πριν το ματς. Όταν είχα έρθει δεν υπήρχε κόσμος στους αγώνες, αλλά όταν άρχισε να έρχετε άρχισα να νιώθω την αγάπη. Κι έτσι άρχισα να νιώθω λίγο αμήχανα και ντρεπόμουν γιατι κάποιος μπορούσε να πιστέψει ότι έβγαινα στον αγωνιστικό χώρο αποζητώντας κάτι τέτοιο. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο...»

Θα κατακτήσετε και φέτος έναν ευρωπαϊκό τίτλο;
Το ελπίζω και θα το προσπαθήσουμε.. Θέλουμε τώρα χρόνο να την αναλύσουμε την Φιορεντίνα, αλλά είδαμε και κόντρα στη Μπρίζ ότι είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα».

Ειδήσεις σήμερα:

Πρωτοφανείς σκηνές στο κέντρο υγείας από την ομαδική δηλητηρίαση σε πανηγύρι στην Ηλεία - Τι λένε τα θύματα

Νεκρός στην Πανόρμου - Άστεγος πέθανε μόνος στον κεντρικό δρόμο της Αθήνας

Χαμός με τα εισιτήρια του Final-4, τα οποία πωλούνται online με απίστευτο «καπέλο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης