League Cup: Η Νιουκάστλ «πέταξε» εκτός τη Σίτι, στους «16» Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τσέλσι - Δείτε τα γκολ

League Cup: Η Νιουκάστλ «πέταξε» εκτός τη Σίτι, στους «16» Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τσέλσι - Δείτε τα γκολ

Οι «Καρακάξες» τιμώρησαν τους «Πολίτες», με γκολ του Ίσακ τους απέκλεισαν από τον θεσμό - Πρόκρισή για Λιβερπουλ με 3-1 επί τη Λέστερ στο «Άνφιλντ» - Πέρασαν και οι Τσέλσι, Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ

Collage_Maker-28-Sep-2023-12-18-AM-6657
Πέρυσι ήταν ο μοναδικός τίτλος που κατάφερε να... ξεφύγει από την αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Δεδομένα στη Μάντσεστερ Σίτι θα ήθελαν να διορθώσουν αυτή την «ανορθογραφία» τη φετινή σεζόν, αλλά η Νιούκαστλ δεν τους έκανε τη χάρη! Με το γκολ του Ίσακ να υπογράφει την αναμέτρηση, οι Magpies εκμεταλλεύτηκαν το rotation των Citizens και πήραν τη νίκη με 1-0 για να πετάξουν στους «16» του League Cup.

Αφού ο Άλβαρες δεν τιμώρησε τους Magpies σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι έριξαν την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 41΄με τετ-α-τετ του Μέρφι που απέκρουσε ο Ορτέγκα! Οι Citizens ωστόσο δεν άκουσαν τον κώδωνα, επαναπαύτηκαν στην ανάπαυλα και η Νιούκαστλ έκανε τη ζημιά με την επιστροφή τους στο χορτάρι. Στο 53΄ο Ζοέλιντον έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο αμαρκάριστος Ίσακ τιμώρησε τους Πολίτες για να ανοίξει το σκορ σε κενή εστία. Με τον χρόνο να κυλά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την πίεση, έκλεισαν τη Νιούκαστλ στο δικό της μισό και άγγιξαν την ισοφάριση σε μακρινό σουτ του Λιούς που πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία (90΄). Η μπάλα ωστόσο δεν τους έκανε τη χάρη και το τελικό σφύριγμα προκάλεσε κύμα έκρηξης στις εξέδρες του «St James Park».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvtzyjh60scx)


Η Λέστερ έβαλε δύσκολα στη Λίβερπουλ, όμως η ομάδα του Κλοπ έδειξε χαρακτήρα και πήρε τη νίκη 3-1 και ταυτόχρονα την πρόκριση για τη φάση των «16» του αγγλικού League Cup. Βασικός και για 89 λεπτά αγωνίστηκε ο Κώστας Τσιμίκας που ζήτησε φάουλ στη φάση του γκολ των Αλεπούδων. Ο ΜακΑτίρ άνοιξε το σκορ στο 3'. Οι Ρεντς ωστόσο ήταν σαφώς ανώτεροι από τον αντίπαλό τους και αφού σπατάλησαν μπόλικες ευκαιρίες κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Ο Χάκπο ισοφάρισε στο 48', ο Σόμποσλαϊ με ασύλληπτη «οβίδα» γύρισε τούμπα το ματς στο 70' και στο 89' ο Ζότα με όμορφο τακουνάκι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvtzmfn7krcx)


Προκρίσεις στο... γκολ για Άρσεναλ και Τσέλσι

Το εισιτήριο για τους «16» του θεσμού μπόρεσαν να πάρουν και οι Άρσεναλ και Τσέλσι που «λύγισαν» δυο δυνατούς αντιπάλους. Οι Κανονιέρηδες επικράτησαν 1-0 της Μπρέντφορντ εκτός έδρας. Στο 8΄ ο Ενκέτια εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο λάθος του Φλέκεν, σέρβιρε στον Νέλσον κι αυτός πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Οι Μέλισσες πίεσαν στο δεύτερο μέρος, είχαν δοκάρι με τον Γουισά όμως δεν βρήκαν ποτέ την ισοφάριση.

Με το ίδιο σκορ επικράτησε της Μπράιτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και η Τσέλσι. Οι Γλάροι έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με τον Ζοάο Πέδρο και τον Φατί και στην επανάληψη ο Τζάκσον τους τιμώρησε. Ο Σενεγαλέζος στο 51' με κοντινό πλασέ πέτυχε το πρώτο τέρμα των Λονδρέζων από τις... 25 Αυγούστου και χάρισε στους Μπλε την πρόκριση.

Με βασικό Μαυροπάνο στους «16» η Γουέστ Χαμ

Κλείσιμο
Η Γουέστ Χαμ, για την οποία αγωνίστηκε βασικός και για 90 λεπτά ο Ντίνος Μαυροπάνος, τα... βρήκε σκούρα, όμως προχώρησε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τα Σφυριά χάρη στο γκολ του Τόμας Σούτσεκ στο 70' επικράτησαν 1-0 της Λίνκολν εκτός έδρας.

Πρόκριση εξασφάλισε και η Έβερτον που πήρε σημαντική νίκη, υποτάσσοντας 2-1 την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ. Γκάρνερ και Κάλβερτ-Λιούιν οι σκόρερ της ομάδας του Ντάις, μείωσε για τους γηπεδούχους ο Καμαρά.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς (27/09)
Άστον Βίλα - Έβερτον 1-2
Μπλάκμπερν - Κάρντιφ 5-2
Μπόρνμουθ - Στόουκ 2-0
Μπρέντφορντ - Άρσεναλ 0-1
Τσέλσι - Μπράιτον 1-0
Φούλαμ - Νόριτς 2-1
Λίνκολν - Γουέστ Χαμ 0-1
Λίβερπουλ - Λέστερ 3-1
Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0


Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Elias - Βόλος: «Έσπασε» ο Κραυσιδώνας, ορμητικοί χείμαρροι στο κέντρο της πόλης - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία Elias - Σάκης Αρναούτογλου: Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά τέτοιο, 30 φορές πάνω από τον μέσο όρο η βροχή

Παγκόσμιο τρεντ στο Tik Tok: Γιατί οι άνδρες σκέφτονται συνεχώς τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης