Απομάκρυναν άγαλμα του Ντάνι Άλβες από κεντρική πλατεία πόλης της Βραζιλίας

Απομάκρυναν άγαλμα του Ντάνι Άλβες από κεντρική πλατεία πόλης της Βραζιλίας

Ο Δήμος της πόλης Ζουαζέιρο αποφάσισε να απομακρύνει το άγαλμα του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή που είχε παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο του 2020

Danny1
Το Ζουαζέιρο βρίσκεται στην περιφέρεια της Μπαΐα εκεί όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο Ντάνιελ Άλβες.

Ο άλλοτε διεθνής δεξιός οπισθοφύλακας υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μπαΐα και πριν από τέσσερα χρόνια για να τον τιμήσει εγκαινίασε ένα μπρούτζινο άγαλμά του.

Danny2


Κλείσιμο
Ωστόσο οι δικαστικές περιπέτειες του Άλβες (κρατήθηκε προφυλακισμένος 14 μήνες κατηγορούμενος για βιασμό νεαρής κοπέλας σε κλαμπ της Βαρκελώνης) προκάλεσα τις αντιδράσεις των κατοίκων που εδώ και μήνες άρχισαν να ζητούν την απομάκρυνση του μνημείου από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Μάλιστα το άγαλμα βανδαλίστηκε δύο φορές χωρίς όμως ο Δήμος να συναινέσει στο αίτημα των κατοίκων, κάτι που έγινε τελικά με παρέμβαση τη εισαγγελίας της Μπαΐα.



Κι αυτό γιατί όπως αποκαλύφθηκε το άρθρο 21 του Συντάγματος της πολιτείας απαγορεύει την ονομασία δημόσιων ακινήτων κάθε είδους (άρα και τα αγάλματα) προς τιμήν ζώντων προσώπων.

Έτσι λοιπόν το άγαλμα του Βραζιλιάνου απομακρύνθηκε, όπως ακριβώς και ο πίνακας με τη μορφή του από το μουσείο της Μπαΐα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης