Τατιάνα Μπλάτνικ: «Χωρίζει» και από τον τίτλο της πριγκίπισσας μετά το διαζύγιο από τον Νικόλαο

Τατιάνα Μπλάτνικ: «Χωρίζει» και από τον τίτλο της πριγκίπισσας μετά το διαζύγιο από τον Νικόλαο

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος από τριετίας διαζυγίου - Κρατούσαν κρυφή την κρίση στον γάμο τους για να μην το πληροφορηθεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Η ιστορία της σχέσης τους μέχρι τον χωρισμό

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
nikolaos-blatnik-arthrou
Είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2024 και δεκάδες καλεσμένοι συρρέουν στην κατοικία μεγαλοαστικής οικογένειας της Αθήνας για να υποδεχτούν τη νέα χρονιά.

Κυριαρχούν τα ζευγάρια και οι οικογένειες στο εορταστικό γκαλά, όταν κάποια στιγμή εμφανίζεται μόνος του ο Νικόλαος, χωρίς τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ να τον συνοδεύει, και αρχίζει να χαιρετάει γνωστούς και φίλους. Η μοναχική εμφάνιση προκαλεί σχόλια, ενώ η απάντηση που φέρεται να δίνει ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι ότι η γυναίκα του ταξίδεψε για να περάσει το συγκεκριμένο βράδυ μαζί με τη μητέρα της στο εξωτερικό.

nikolaos-blatnik-gamos
Στιγμιότυπο από τον γάμο τους στις Σπέτσες


Κλείσιμο
Σχεδόν τρεις μήνες μετά έρχεται η ανακοίνωση για το διαζύγιο του ζευγαριού, η οποία μάλλον δεν εξέπληξε όσους -και ήταν πολλοί- γνώριζαν ότι το ζευγάρι ακολουθούσε ουσιαστικά χωριστούς δρόμους τα τελευταία τρία χρόνια. Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τατιάνα Μπλάτνικ φέρεται έτοιμη να αποποιηθεί τον τίτλο της πριγκίπισσας, με τον οποίο άλλωστε ποτέ δεν ήρθε κοντά, ούσα μια δυναμική γυναίκα που λάτρευε το fine living και τη δουλειά της στον χώρο των δημοσίων σχέσεων.

Το είχε πει άλλωστε και το 2010, λίγους μήνες μετά τον γάμο της, όταν φόρεσε μια εντυπωσιακή τιάρα που της έδωσε η πεθερά της, σε συνέντευξη που παραχώρησε, επισημαίνοντας: «Δεν νιώθω πριγκίπισσα. Δεν νιώθω ότι παντρεύτηκα έναν πρίγκιπα με τίτλο. Στην πραγματικότητα, ναι, είναι ο πρίγκιπάς μου, αλλά τίποτε περισσότερο».

nikolaos-tatiana-t
O Νικόλαος με την Τατιάνα σε παλιές ευτυχισμένες στιγμές


Είθισται άλλωστε οι σύζυγοι που είναι κοινοί θνητοί και ουχί γαλαζοαίματης καταγωγής να μη διατηρούν τους τίτλους τους έπειτα από έναν χωρισμό, όπως έπραξε η Τέσι Αντονι Ντε Νασάου, πρώην πριγκίπισσα Τέσι του Λουξεμβούργου, μετά τον χωρισμό της το 2019 από τον πρίγκιπα Λουί. Σε διαφορετική περίπτωση -αν αποφασίσει το αντίθετο- θα μιλάμε για μια μεγάλη έκπληξη, την οποία κανείς δεν περιμένει με βάση τον χαρακτήρα της Τάτι, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της.

nikolaos-xoris-vera
O Nικόλαος στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά το διαζύγιο χωρίς να φοράει τη βέρα του


Λίγα 24ωρα πριν από την ανακοίνωση που έριξε τους τίτλους τέλους σε 14 χρόνια γάμου, η Τατιάνα Μπλάτνικ εμφανίστηκε σε ιδιωτικό κάλεσμα μαζί με τη μητέρα της. Αντίθετα ο Νικόλαος εμφανίστηκε solo σε εκδήλωση της Axion Hellas, στην οποία είναι χρόνια εθελοντής και ειδικός σύμβουλος του Δ.Σ., φορώντας τη βέρα του. Λίγες ημέρες αργότερα το συγκεκριμένο κόσμημα δεν είχε θέση πλέον στο δάχτυλό του, κάτι που διαπίστωσαν όσοι τον είδαν στη Σίφνο, στη Σχοινούσα και στην Αστυπάλαια, όπου βρέθηκε για τον διάπλου της Axion Hellas σε μια δύσκολη στιγμή της προσωπικής του ζωής.

Το ήξεραν όλοι εκτός από τον τέως

Για τους ανθρώπους που διατηρούν στενούς δεσμούς με την τέως βασιλική οικογένεια, η διάσταση στον γάμο του Νικόλαου και της Τατιάνας ήταν γνωστή τα τελευταία τρία χρόνια. Το ζευγάρι μπορεί να εμφανιζόταν σε κοινωνικά events και σε γαλαζοαίματες συναθροίσεις, όμως ήταν κάτι σαν κοινό μυστικό το ότι ο γάμος τους δεν πήγαινε καλά.
Οι πληροφορίες λένε ότι τη διάσταση που είχε επέλθει στο ζεύγος γνώριζαν όλα τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, δηλαδή η Αννα-Μαρία, η Αλεξία, ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ, η Θεοδώρα και ο Φίλιππος, καθώς και τα ενήλικα παιδιά του αδερφού του Νικόλαου. Ο μόνος που δεν το έμαθε ποτέ ήταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, που αγαπούσε πολύ την εξωστρεφή Τατιάνα Μπλάτνικ από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισε και την περιέβαλλε πάντα με στοργή.

tatiana-nikolaos-oik
Ολη η οικογένεια γνώριζε για τα προβλήματα στη σχέση τους εκτός από τον τέως βασιλιά λόγω της κατάστασης της υγείας του


Οι πληροφορίες γύρω από το παρασκήνιο του χωρισμού αναφέρουν ότι Νικόλαος και Τατιάνα δεν ήθελαν επ’ ουδενί να στενοχωρήσουν τον τέως μονάρχη, η υγεία του οποίου είχε επιβαρυνθεί πολύ τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν ήθελαν να ανακοινώσουν τον χωρισμό τους, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια είδηση θα επιβάρυνε ψυχολογικά -και όχι μόνο- την εύθραυστη υγεία του τελευταίου Ελληνα βασιλιά.

Μετά τον θάνατό του, την κηδεία και τα ετήσια μνημόσυνα, που έλαβαν χώρα τον περασμένο Ιανουάριο σε Ελλάδα και Αγγλία, ο δρόμος για τη λύση του γάμου που είχε τελειώσει ήταν πλέον ανοιχτός. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, Νικόλαος και Τατιάνα είχαν θεαθεί μόνοι τους σε εξόδους ουκ ολίγες φορές, γεγονός που έδινε αφορμές για ποικίλα σχόλια και τη λέξη «χωρισμός» να ακούγεται όλο και πιο συχνά.

Πώς διέλυαν τις φήμες

Πέντε χρόνια πριν είδαν το φως της δημοσιότητας τα πρώτα δημοσιεύματα που μίλαγαν για σύννεφα στον γάμο του Νικόλαου και της Τατιάνας. Τις φήμες για επικείμενο χωρισμό τροφοδότησαν οι ξεχωριστές μοναχικές εμφανίσεις του Νικόλαου στην Πάρο και της Τατιάνας σε εστιατόρια της Αθήνας με φίλους της, άγνωστους στο ευρύ κοινό.
Λάδι στη φωτιά έριξε επίσης η απουσία της Μπλάτνικ από την εκδήλωση για τα 30 χρόνια του σωματείου «Ελπίδα» στο Ζάππειο Μέγαρο. Ακολούθησε η μη παρουσία του Νικόλαου στο φιλανθρωπικό γκαλά του Hellenic Initiative στο Λονδίνο, όπου κεντρική ομιλήτρια ήταν γυναίκα του, κάτι που επίσης σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

nikolaos-blatnik-eksormiseis
Οι εξορμήσεις ήταν μία από τις αγαπημένες συνήθειες του ζευγαριού


Την ίδια χρονιά το ζευγάρι εμφανίστηκε στο dinner party της βασίλισσας της Δανίας Μαργκρέτε, αλλά και στη δεξίωση που παρέθεσε ο τότε Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ, στον κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας στην Αθήνα, για την επέτειο της Ανεξαρτησίας. Αυτομάτως τα στόματα που μίλαγαν για επικείμενο χωρισμό έκλεισαν, όμως υπήρχαν και αυτοί που γνώριζαν ότι ο γάμος τους δεν πέρναγε και τις πιο ανέφελες μέρες.

nikolaos-tatiana


Η λέξη «διαζύγιο», πάντως, δεν είχε ακουστεί ακόμη. Ακούστηκε από το 2021 και μετά μαζί με διάφορες φήμες ακόμη και για εξωσυζυγικές σχέσεις, οι οποίες φυσικά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν, απλώς έμειναν να αιωρούνται, όπως τα σωματίδια της αφρικανικής σκόνης που ταλαιπώρησαν τη χώρα τις τελευταίες μέρς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χωρισμός του Νικόλαου και της Τατιάνας ήταν κάτι δεδομένο εδώ και καιρό στους καλά γνωρίζοντες το ζευγάρι κι αυτό που απέμενε ήταν το κατάλληλο timing για την ανακοίνωση.

Η επόμενη μέρα

Η οποίο έγινε αργά το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου ξαφνιάζοντας τον πολύ κόσμο. Οσο για την επόμενη μέρα; Αυτή βρίσκει την Τατιάνα και τον Νικόλαο σε αχαρτογράφητες νέες διαδρομές, μετά την επισημοποίηση του χωρισμού τους και το restart που απαιτείται στις ζωές και των δύο.

tatiana-blatnik-diakopes
H Τατιάνα σε καλοκαιρινές διακοπές
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πρώην σύζυγος θα εξακολουθήσει να μένει στην κατοικία που διατηρεί το ζεύγος στο Καστρί, ενώ ο Νικόλαος φέρεται να έχει ήδη αποχωρήσει από αυτήν και να αναζητά, αν δεν έχει ήδη βρει, νέα κατοικία. Το φετινό Πάσχα αναμένεται να είναι το πρώτο που θα περάσουν χωριστά οι δύο πρώην σύζυγοι, χωρίς να είναι γνωστό ακόμη αν θα είναι εντός ή εκτός Ελλάδας, ιδίως σε ό,τι αφορά την Τατιάνα.
tatiana-blatnik-pateras-aderfos
Με τον πατέρα και τον αδελφό της
Αμφότεροι δεν συζητάνε καθόλου εκτός του πολύ στενού κύκλου τους τα του χωρισμού, ενώ οι μεταξύ τους σχέσεις παραμένουν πολύ καλές, κάτι αναμενόμενο έπειτα από 14 χρόνια κοινής ζωής. Οπως έλεγε γνωστός του Νικόλαου, ο γιος του τελευταίου μονάρχη της Ελλάδας θα ενδιαφέρεται πάντα για τη γυναίκα που άλλαξε τη ζωή του όταν γνωρίστηκαν το 2001 στο Γκστάαντ. Μέχρι τότε αυτός ήταν ένας φανατικός όσο και γοητευτικός εργένης που ποτέ, όπως έχει πει ο ίδιος, δεν αισθάνθηκε πρίγκιπας, ούτε και ζήτησε να τον αποκαλούν έτσι.

Η γνωριμία του με την πανέμορφη Τατιάνα αποτέλεσε την αρχή ενός μεγάλου έρωτα που επισημοποιήθηκε το 2010 στις Σπέτσες με έναν ονειρικό γάμο, ο οποίος άντεξε πολύ στη φθορά του χρόνου προτού ολοκληρώσει τον κύκλο του με ένα ήσυχο και πολιτισμένο διαζύγιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους - Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές

Γεωργιάδης: Ο Γιάννης Καλλιάνος με πήρε 50 τηλέφωνα, αλλά ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης