Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Αυτοί είναι οι 15 «μάγκες» που χάρισαν το ασημένιο μετάλλιο στην Ελλάδα

Το protothema.gr σας παρουσιάζει την ομάδα που ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου στη Φουκουόκα

ellada_asimenio_xr
Ένα βήμα τη φορά. Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ελλάδας μετά από 3 χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2023 ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου στη Φουκουόκα. 

Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου έχασε στον τελικό με 14-13 από την Ουγγαρία στα πέναλτι και για 3η συνεχόμενη χρονιά είναι στο βάθρο. Το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 2022 και 2023 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuelw5mpw0ip)


Ο Θοδωρής Βλάχος μαζί με τον συνεργάτη του Τάσο Σχίζα χρησιμοποίησαν 15 πολίστες στους 6 αγώνες που έδωσε η Ελλάδα στη Φουκουόκα. Ο μεγάλος απών ήταν ο Άγγελος Βλαχόπουλος αλλά όσοι έπαιξαν έδωσαν το κάτι παραπάνω και για τον διεθνή περιφερειακό ο οποίος έμεινε στην Ελλάδα επειδή είχε σοβαρό τροχαίο η μητέρα του. 

Το protothema.gr παρουσιάζει τους 15 παίκτες που χάρισαν στην Ελλάδα το ασημένιο μετάλλιο στη Φουκουόκα.


Μάνος Ζερδεβάς: Εγγύηση στο τέρμα!

Ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Εδώ και χρόνια παίζει στον Ολυμπιακό ενώ παλαιότερα ήταν μέλος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

Κλείσιμο
Το 2022  στάθηκε άτυχος αφού τραυματίστηκε στην διάρκεια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος αλλά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη Βουδαπέστη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuekqzuur9kx)



Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cucvji4mmjll)


Το 2021 ήταν βασικό μέλος της ομάδας που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Δύο χρόνια μετά είναι 2ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Ψηφίστηκε μάλιστα καλύτερος τερματοφύλακας στο Παγκόσμιο. Είναι γενημμένος το 1997.

27441957


Ντίνος Γενηδουνιάς: Ο Αμερικάνος

Ο "Αμερικανός" της ομάδας. Σπουδαίος περιφερειακός που ξεκίνησε από το Παλαιό Φάληρο έχοντας προπονητή στα πρώτα του βήματα στην Α1 τον Θοδωρή Βλάχο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuekhbjtxqz5)


Σπούδασε για χρόνια στις ΗΠΑ και κατέκτησε το κολεγιακό πρωτάθλημα 3 φορές με τους USC Trojans. Ως πρωταθλητής είχε επισκεφτεί με την ομάδα τον Λευκό Οίκο όταν ήταν πρόεδρος ο Μπάρακ Ομπάμα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cub2lltqifw9)


Επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Γεννήθηκε το 1993.



Έχει κερδίσει εκτός από το ασημένιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 τα χάλκινα το 2015 και το 2022. Το 2021 κρέμαστε στο στήθος του το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΓΕΝΗ


Δημήτρης Σκουμπάκης: Αμυντικός βράχος

Γεννημένος το 1998 στα Χανιά ο Δημήτρης Σκουμπάκης είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο.
Αν και παίζει στην άμυνα λατρεύει το να σκοράρει και στο Παγκόσμιο έγραψε ιστορία με το γκολ του κόντρα στο Μαυροβούνιο το οποίο χάρισε και την πρόκριση στον ημιτελικό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cub28nd821zl)


Με την Ελλάδα έχει κερδίσει ακόμη το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο (2020) και το χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (2022). Έχει παίξει εκτός από τα Χανιά σε Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη και ανήκει στην σερβική Νόβι Μπέογκαρντ.

ΣΚΟΥΜΠΑΞΗΣ


Αλέξανδρος Παπαναστασίου: Ο ψύχραιμος

Ο πατέρας του είναι ο Τάσος Παπαναστασίου ή "πιλότος" που ήταν φουνταριστός της Ελλάδος με 3 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuekxs925ptt)


Ο Αλέξανδρος παίζει από τα 15 του στην Α1 και στην Ελλάδα αγωνίστηκε στο Παλαιό Φάληρο και στην Γλυφάδα.
Συνέχισε στην κροατική Γιουγκ αλλά από το περασμένο καλοκαίρι  είναι στον Ολυμπιακό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuctiar9ced5)


Με την εθνική ανδρών  το 2021 κέρδισε το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο, το 2022 το χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και το 2023 το ασημένιο. Είναι γεννημένος το 1999, παίζει στην περιφέρεια, και διακρίνεται για την ψυχραιμία του.

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΠΥ


Γιάννης Φουντούλης: Ο αρχηγός 

Ο μεγάλος αρχηγός της ομάδας έμεινε στην ιστορία ως αυτός που οδήγησε την Ελλάδα σε Ολυμπιακό μετάλλιο. Με καταγωγή από την Χίο ξεκίνησε στον Ναυτικό Όμιλο Χίου και γρήγορα πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Αργότερα έπαιξε στην ουγγρική Φερεντσβάρος και επέστρεψε στον Ολυμπιακό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuctqgmhecpl)


Είναι ο μοναδικός πατέρας της ομάδας αφού έχει μια κόρη. Ήταν μέλος της ομάδας που κέρδισε το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2020), το ασημένιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2023) και τα χάλκινα στο Παγκόσμιο (2015, 2022).

Είναι ο μόνος από την ομάδα που έχει ξεπεράσει τα 500 γκολ με την εθνική ανδρών. Γεννήθηκε το 1988. Παίζει στην περιφέρεια. 

ΦΙΟΥΝ


Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης: O «all-around»

Γεννήθηκε το 1996. Είναι αμυντικός αλλά παίζει σε όλες τις θέσεις.

Ήταν από τους καλύτερους παίκτες στην πορεία της Εθνικής Ελλάδας προς την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Έχει παίξει στον Ολυμπιακό και στη Γιουγκ (Κροατία) αλλά τώρα είναι μέλος της Φερεντσβάρος (Ουγγαρία).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cucua0irduyp)


Εξαιρετικά απρόβλεπτος στο παιχνίδι του. Το 2022 ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

ΑΡΓΘΡΟ


Γιώργος Δερβίσης: Ο παλιός είναι αλλιώς!

Γεννήθηκε το 1994. Είναι αμυντικός αλλά στα δύσκολα θα παίξει και στα δύο μέτρα και στην περιφέρεια. Ανήκει στον Ολυμπιακό ενώ έχει παίξει στη Βουλιαγμένη και στην Ποζίλιπο (Ιταλία).



Είναι για χρόνια μέλος της ομάδας του Θόδωρου Βλάχου και έχει κερδίσει ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο (2020), δύο χάλκινα σε Παγκόσμιο (2015, 2022) και φυσικά το ασημένιο στη Φουκουόκα. Είναι σε σχέση με την ηθοποιό Ιζαμπέλλα Φούλοπ.

ΔΕΡΒ


Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης: Το κρύο αίμα

Γεννήθηκε το 1999. Είναι περιφερειακός με καταγωγή από τη Χίο. Ξεκίνησε από τον ΝΟΧ, έπαιξε στη Βουλιαγμένη και είναι μέλος του Πανιωνίου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuek2fj1kg2p)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu7lmjxf2alt)


Ήταν μέλος της ομάδας που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Είναι το "κρύο αίμα" της ομάδας και εκτελεί χωρίς περιστροφές. Πέτυχε δύο γκολ στον μεγάλο τελικό με την Ουγγαρία αλλά δεν μπόρεσε να χαρίσει το χρυσό στην Ελλάδα! 

γκι


Κώστας Κάκαρης: Το «θωρηκτό»

Από τους καλύτερους φουνταριστούς της Ευρώπης. Ο πρώτος Έλληνας που μεταγράφηκε στην "Ρεάλ Μαδρίτης" του πόλο, την Προ Ρέκο (Ιταλία), πριν από λίγες εβδομάδες. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuct0w5puvrd)


Ξεκίνησε από το Παλαιό Φάληρο έπαιξε στον Ολυμπιακό και μετέπειτα στη Γιουγκ (Κροατία). Γεννημένος το 1999. 

Το 2022 ήταν βασικός στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.  

kakaris


Δημήτρης Νικολαϊδής: Μαχητής στα  2 μέτρα 

Ο έτερος φουνταριστός της ομάδας.  Γεννημένος το 1999. Ήταν μέλος της Ελλάδας όταν ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu619p16c9cx)


Έχει παίξει στον ΠΑΟΚ, στον Ολυμπιακό, στην Βουλιαγμένη, στην Μπρέσια (Ιταλία), στη Σπαντάου (Γερμανία) και πριν από λίγες εβδομάδες επέστρεψε στην ομάδα του Πειραιά. 

27451162


Παναγιώτης Τζωρτζάτος: Απομηχανής Θεός 

Γεννήθηκε το 1992 και είναι μια... ζωή στη Βουλιαγμένη.

Είναι το alter ego του Μάνου Ζερδεβά, κάτω από το τέρμα της ομάδας. Το 2022 φόρεσε σκουφάκι βασικού μετά τον τραυματισμό του Ζερδεβά και με τις εμφανίσεις του οδήγησε την Ελλάδα στον ημιτελικό και εν συνεχεία στο χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. 

25905149


Στάθης Καλογερόπουλος: Το  εργαλείο 

Περιφερειακός γεννημένος το 2001 από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη στην ηλικία του. Παίζει και στην άμυνα και δίνει λύσεις όποτε τον βάζει στο παιχνίδι ο Θοδωρής Βλάχος. 

Ανήκει στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης. 

27441962


Ζαννής Αλαφραγκής: Το μέλλον της άμυνας

Γεννημένος το 1999 είναι ένας από τους αμυντικούς της Εθνικής Ελλάδας.

Είναι η πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση με τους άνδρες. Πριν από λίγες ημέρες μεταγράφηκε από τη Βουλιαγμένη στον Ολυμπιακό. Έχει παίξει και στο Παλαιό Φάληρο. 

Κατάγεται από την Άνδρο. 

alag


Νίκος Γκίλλας: Η αποκάλυψη 

Ο πιο μικρός της ομάδας. Γεννήθηκε το 2003 στη Χίο και προέρχεται από πολιστική οικογένεια. Θείος του είναι ο πρώην διεθνής άσος Μάκης Μικέδης. Ακόμη η αδελφή του παίζει πόλο στην Γλυφάδα. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuctej4t4ksp)


Ξεκίνησε από τη Χίο και τα τελευταία δύο χρόνια παίζει στον Ολυμπιακό. Έκανε σπουδαίο παιχνίδι στον ημιτελικό με τη Σερβία και είναι από τις "αποκαλύψεις" του τουρνουά. 

Είναι η πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών. 

gillas


Αριστείδης Χαλυβόπουλος: Χρήσιμος «Μπέμπης»

Περιφερειακός γεννημένος το 2002. Είναι η πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών. 

Το 2020 μεταγράφηκε από τον Ολυμπιακό στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.  Πλέον είναι "ασημένιος" παγκόσμιος πρωταθλητής. 


χαλ


Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος στο TikTok: Δείχνουν 2χρονο που δολοφονήθηκε το ‘93 να περιγράφει μέσω ΑΙ τον φόνο του - Εξαλλη η μητέρα

Αδιανόητο να μπαίνει φωτιά μέσα στην αποθήκη πυρομαχικών, λέει πρώην αρχηγός ΓΕΣ

Το μήνυμα Μητσοτάκη προς… ναυτιλλομένους με την παραίτηση Μηταράκη και το «άδειασμα» Πατούλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης