Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν χαλιέμαι από αυτά, συνεχίζω» έλεγε στη μητέρα του πριν το άλμα στα 8,41 μ.

Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν χαλιέμαι από αυτά, συνεχίζω» έλεγε στη μητέρα του πριν το άλμα στα 8,41 μ.

«Μπορούσε να το κάνει, ήθελε να το κάνει και το έκανε» δήλωσε η μητέρα του Μίλτου Τεντόγλου - Θέμα στην Τουρκία η δημοπρασία των «παράνομων» παπουτσιών

tentoglou-new2
Για την «απάντηση» που έδωσε ο Μίλτος Τεντόγλου στα στελέχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου που ακύρωσαν το άλμα του στα 8,40 μ. λόγω του... χρώματος των παπουτσιών του, μίλησε η μητέρα του Έλληνα Ολυμπιονίκη το πρωί της Παρασκευής (17/2).

«Μπορούσε να το κάνει, ήθελε να το κάνει και το έκανε. Είχε στόχους και προσπαθεί να πετύχει αυτά που ο ίδιος θεωρεί σημαντικά. Του εύχομαι καλή επιτυχία, μιλάμε πάντα πριν από κάθε αγώνα. Του έχω εμπιστοσύνη. Δεν επηρεάζεται από όλα αυτά» είπε αρχικά στον ΑΝΤ1 η μητέρα του Μίλτου Τεντόγλου.

Αφου, δε, σημείωσε ότι «εμένα το πρόβλημα μου ήταν πως νιώθει, αν τσαντίστηκε, αν στενοχωρήθηκε, αν αποδιοργανώθηκε από όλα αυτά ενόψει του απογευματινού αγώνα (σ.σ. του αγώνα στον οποίο έκανε το άλμα στα 8,41 μ.)» αποκάλυψε ότι «του μίλησα και μου είπε “εγώ δεν χαλιέμαι από όλα αυτά, συνεχίζω”».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqkn3uoqlpb5)
Κλείσιμο


Από την πλευρά του ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, με αφορμή την απόφασή του αθλητή του να τεθούν σε δημοπρασία τα «απαγορευμένα» παπούτσια, σχολίασε στο OPEN ότι ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ένα ιδιαίτερο παιδί, ενώ πρόσθεσε ότι «με τη σιωπή του λέει πολλά». Όπως επισήμανε, μάλιστα, για τον Μίλτο Τεντόγλου «αποφεύγει να μιλάει πολύ, εάν μιλάς πολύ κάνεις πιο πολλά λάθη».

Ειδικά, δε, για την ακύρωση του άλματος στα 8,40 μ. ο Γιώργος Πομάσκι είπε ότι «υπάρχουν τέτοιοι κανονισμοί και εμείς πρέπει να τους σεβόμαστε, όμως αυτό το παπούτσι χωρίς μια φτερνούλα είναι κανονικό παπούτσι και αγωνίζονται τα παιδιά σε πάρα πολλά αγωνίσματα. Δεν έχει ελατήρια, απλώς είναι πιο βολικό στο πόδι του Μίλτου».

Σύμφωνα με τον ίδιο ακόμα και το παπούτσι που φορούσε ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα των 8,41 μ. αναμένεται να απαγορευτεί σύντομα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου: «Αυτές οι αλλαγές δεν ξέρω για ποιο λόγο γίνονται, δεν είναι κάτι που προσθέτει στην επίδοση για να το απαγορεύσουν. Δεν το φτιάχνουμε στο σπίτι, το φτιάχνουν μεγάλες εταιρείες».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqkmjfhh6nft)


Θέμα στην Τουρκία η απόφαση Τεντόγλου για τα «απαγορευμένα» παπούτσια

Την ίδια ώρα η απόφαση του Μίλτου Τεντόγλου μετά από πρόταση του προπονητή του να θέσουν σε δημοπρασία τα παπούτσια τα οποία προκάλεσαν την ακύρωση του άλματος στα 8,40 μ. και τα έσοδα να δοθούν σε παιδιά που επλήγησαν από τον σεισμό στην Τουρκία έγινε θέμα και στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.



H ανακοίνωση του Μίλτου Τεντόγλου για την πρωτοβουλία του αυτή έγινε κατά την άφιξή του στην Ελλάδα από τη Γαλλία το απόγευμα της Πέμπτης. «Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πομάσκι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqklnwar40v5)


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τεντόγλου τους... έδωσε τα παπούτσια στο χέρι και τώρα τα δημοπρατεί για τα παιδιά στην Τουρκία

Δεν έπεισε ούτε με το νέο δικηγόρο της η Καϊλή - Οι επόμενες κινήσεις της

Τρόμος για 24χρονη σε γυμναστήριο στις ΗΠΑ - Της επιτέθηκε νεαρός για να τη βιάσει (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης