Μίλτος Τεντόγλου: Τους... έδωσε τα παπούτσια στο χέρι και τώρα τα δημοπρατεί για τα παιδιά στην Τουρκία

Μίλτος Τεντόγλου: Τους... έδωσε τα παπούτσια στο χέρι και τώρα τα δημοπρατεί για τα παιδιά στην Τουρκία

Η «απάντηση» του Έλληνα Ολυμπιονίκη στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και το... γλέντι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

tentoglou_miltos
Ήταν να μην τον εκνευρίσουν. Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει τον τρόπο να απαντάει με τις επιδόσεις του σε όσους του... σπάνε τα νεύρα. Το έκανε το 2021 στο Τόκιο με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες με άλμα στα 8.41μ ευχαριστώντας τότε την κοπέλα του που του «σπάει τα νεύρα» πριν τους αγώνες και μετά ο ίδιος κατεβαίνει… τσιτωμένος.

Το έκανε και τώρα όταν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου του ακύρωσε το άλμα στα 8,40 μ. στο μίτινγκ του Τόρουν στην Πολωνία επειδή φορούσε μια limited edition σειρά αγωνιστικών παπουτσιών που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους και τα οποία δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά πέραν από το... χρώμα από αυτά που συνηθίζει να φοράει και να «πετάει».

Tentoglou 🇬🇷 flies to world-leading 8.40m in the men's long jump 👀 | World Indoor Tour 2023


«Δεν με νοιάζει για το άλμα στα 8.40μ. Μπορώ να το πηδήξω ότι διάολο θέλω. Είναι απλώς άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την προσεχή εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια σε διαφορετικό χρώμα οπότε θα «εγκριθούν», είχε πει ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους και το έκανε.

Λίγες ημέρες μετά την ακατανόητη απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου να ακυρώσει το άλμα του στα 8,40 μ., πήγε στο Λιεβέν της Γαλλίας και στο 4ο άλμα του προσγειώθηκε στα 8.41μ., σημειώνοντας ξανά την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqjewcqj77i9)


Αμέσως μετά την επιτυχία του στη Γαλλία, ο Τεντόγλου ανέβασε ένα στόρι στο Instagram, ευχαριστώντας τους Έλληνες για την υποστήριξη που του παρείχαν στην αδικία που υπέστη.

tentoglou-story


Το... τρολάρισμα των social media και των «Ράδιο Αρβύλα»
Τα φώτα στράφηκαν και πάλι πάνω του και το Twitter έπαθε παράκρουση που ο Τεντόγλου τους... έδωσε τα παπούτσια στο χέρι. Οι χρήστες αποθέωσαν τον 24χρονο άλτη από τα Γρεβενά για το ρεκόρ του και το hashtag με το όνομά του έγινε πρώτο trend.

Αρκετοί ήταν αυτοί που εστίασαν στο γεγονός ότι έκανε πράξη αυτό που είχε υποσχεθεί στην οργισμένη ανάρτησή του, ενώ άλλοι τρόλαραν την World Athletics για την ακύρωση του άλματος σε μίτινγκ στο Τορούν επικαλούμενη «παράβαση» στα παπούτσια.

«Αφού δεν σας άρεσε το 8,40 πάρτε 8,41. Είσαι μάγκας!» έγραψε ένας χρήστης του Twitter, «τον Μίλτο τον #Τεντογλου θα τον σέβεστε..Τον ΜΙΛΤΟ!!!!» σχολίασε ένας δεύτερος, «το μόνο που καταφέρατε ήταν να τον πεισμώσετε!! Ιπτάμενος #Τεντογλου για ακόμα μια φορά! 8,41 κ με «κανονικά» παπούτσια».

Ορισμένοι, δε, άρχισαν το τρολάρισμα προς την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ζητώντας της να μεγαλώσει το σκάμα «γιατί αλλιώς θα έχουμε τραυματισμούς» και προειδοποιώντας της να μην ακυρώσει ξανά τον Μίλτο Τεντόγλου γιατί «μετά θα πάει και θα πηδήξει 9 μέτρα...».

Κάποιοι άλλοι ζήτησαν από τον Έλληνα Ολυμπιονίκη να πηδάει με το ένα πόδι γιατί «θα ήταν πιο δίκαιο», άλλοι πρότειναν να δοθεί το όνομά του σε διάδρομο απογείωσης και άλλοι κάλεσαν είτε την παγκόσμια ομοσπονδία είτε την σύντροφό του Τεντόγλου να τον τσαντίζουν ενθυμούμενοι τις σχετικές δηλώσεις του μετά από προηγούμενα άλματά του.

Δείτε ορισμένα από τα tweets για τον Μίλτο Τεντόγλου
































Ο Εμμανουήλ Καραλής έδωσε μια άλλη… διάσταση στο ζήτημα. Ο πρωταθλητής του επί κοντώ με ανάρτηση του στο Twitter αποκάλυψε τον κίνδυνο να ακυρωθεί το νέο ρεκόρ του Τεντόγλου. Και ο λόγος δεν είναι τα παπούτσια, αλλά το… εσώρουχο.

«Έχω πληροφορίες ότι #Tentoglou φορούσε αυτό το απαγορευμένο εσώρουχο οπότε δυστυχώς το WL του ακυρώνεται ξανά», έγραψε μέσω μιας χιουμοριστικής ανάρτησης με ένα εσώρουχο των υπερηρώων της Marvel στη φωτογραφία.



Επικό ήταν και το σχόλιο του Γιάννη Σπαλιάρα κάτω από την ανάρτηση του Μίλτου Τεντόγλου στο Ιnstagram το οποίο αμέσως έγινε… viral. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός και μοντέλο σχολίασε την ανάρτηση του πρωταθλητή σχετικά με την ακύρωσή της επίδοσής του λόγω του παπουτσιού του, γράφοντας: «Στο είχα πει Μίλτο παιδί μου… βγάζουμε ρούχα και παπούτσια πριν πηδήξουμε… πήγαινε τώρα θυμωμένος να τους …».

spaliaras_252863_368421


Το τρολάρισμα συνεχίστηκε και στο παιχνίδι μπήκαν και οι Ράδιο Αρβύλα, οι οποίοι αφού του έδωσαν τα συγχαρητήρια για την επιτυχία του αλλά και την τοποθέτησή του, του αφιέρωσαν τραγούδι και του βρήκαν και το «κατάλληλο» παπούτσια για το άλμα του, που δεν ήταν άλλο από τα τσαρούχια!

ράδιο αρβύλα - Μίλτος Τεντόγλου




«Οι κριτές δεν ήξεραν τι τους γίνεται. Γέλασα πολύ» είπε για τα σχόλια στο Twitter
«Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε, ήταν προσβολή και για άλλους αθλητές και για αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Καλά οι Έλληνες, εντάξει… Γέλασα πολύ, δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους», είπε κατά την άφιξη του ο Μίλτος, έχοντας ξαναβρεί την ηρεμία του μετά την περιπέτεια των τελευταίων ωρών.

Επιστροφή Τεντόγλου


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως ένα παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή και το ξέρουν όλοι αυτό.

Σε άλλη ερώτηση είπε πως προσπάθησε να εξηγήσει ότι είναι αδικία. «Ψάχνονταν, δεν ήξεραν τι τους γίνεται και τελικά είπαν ότι απαγορεύεται αυτό το καρφί στο παπούτσι, αλλά το θεώρησα αδικία, γι' αυτό κι έκανα αυτή την ανάρτηση».


Σε δημοπρασία για τα παιδιά της σεισμόπληκτης Τουρκίας τα «αμφιλεγόμενα» παπούτσια
Φυσικά ο Μίλτος Τεντόγλου εκτός από τεράστιος αθλητής, είναι και φοβερή προσωπικότητα. Έτσι μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια σημαντική πρωτοβουλία.

Κατά την άφιξη τους από την Γαλλία όπου ο Έλληνας Ολυμπιονίκης πήδηξε στα 8,41μ και έκανε φετινό ρεκόρ στον κόσμο στο μήκος ο ομοσπονδιακός προπονητής αποκάλυψε ότι τα επίμαχα παπούτσια θα δοθούν σε δημοπρασία με τα χρήματα να πηγαίνουν στα παιδιά που επλήγησαν από τους σεισμούς της Τουρκίας

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqk6z1fljouh)


«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας» είπε ο Γιώργος Πομάσκι. 

Για την ακύρωση του ρεκόρ λόγω των παπουτσιών σημείωσε: «Αυτά τα έχουμε συνηθίσει. Δεν έγινε σε μεγάλη οργάνωση. Δεν έχασε μετάλλιο. Αύριο συνεχίζουμε».

Ο Μίλτος Τεντόγλου δείχνει για άλλη μια φορά ότι εκτός από μεγάλος αθλητής είναι σπουδαίος άνθρωπος! Τα παπούτσια είναι αυτά που φορούσε στο Τορούν όπου έκανε το ρεκόρ (8,40μ) και ακυρώθηκε από την World Athletics.





O Μίλτος Τεντόγλου αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι στο ΣΕΦ για να αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. 


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Θα είμαστε αυτοδύναμοι στη 2η κάλπη - Ο Τσίπρας θέλει ν' αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα

Τουρκία: 12χρονο αγόρι ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια 260 ώρες μετά τον σεισμό των 7,8R - Δείτε βίντεο

Survivor All Star: Τρίτη και φαρμακερή για τον Κρις Σταμούλη, αποχώρησε από τον Άγιο Δομίνικο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης