Πελέ: H αβεβαιότητα για την υγεία του 82χρονου θρύλου του ποδοσφαίρου μεγαλώνει μετά από νέο μήνυμα της κόρης του

Πελέ: H αβεβαιότητα για την υγεία του 82χρονου θρύλου του ποδοσφαίρου μεγαλώνει μετά από νέο μήνυμα της κόρης του

Η κατάσταση της υγείας του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή έχει επιδεινωθεί εξαιτίας του καρκίνου του παχέος εντέρου με τον οποίο διαγνώστηκε το 2021, αλλά και μιας λοίμωξης του αναπνευστικού

Collage_Maker-28-Dec-2022-02_19-AM
Κρίσιμες ώρες βιώνει ο Πελέ, καθώς συνεχίζει να νοσηλεύεται και να δίνει τη μάχη του με τον καρκίνο. O 82χρονος θρύλος του ποδοσφαίρου έχει αρχίσει να αποχαιρετά τα αγαπημένα του πρόσωπα, ενώ ένα νέο μήνυμα της κόρης του Κέλι Κριστίνα ντο Νασιμέντο δείχνει πως η... κλεψύδρα του Βραζιλιάνου τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή έχει αρχίσει να αδειάζει.

«Ο χρόνος κυλά... (αλλά) οι ευτυχισμένες στιγμές είναι αιώνιες», γράφει η κόρη του πρώην ποδοσφαιριστή στο story της στο Instagram σε μια παλιά φωτογραφία στην οποία ο Πελέ εμφανίζεται δίπλα σε τρεις από τις κόρες του σε ένα γκαλά πάρτι στο Ινστιτούτο «Pelé Pequeno Príncipe», ένα ίδρυμα αφιερωμένο στο έρευνα για την υγεία για παιδιά και νέους.

pele1


Κλείσιμο
Αρκετά από τα παιδιά και τα εγγόνια του Βραζιλιάνου θρύλου του ποδοσφαίρου (έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει επτά παιδιά), καθώς και η σύζυγός του, βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν στο Σάο Πάολο, όπου ο 82χρονος πρώην ποδοσφαιριστής νοσηλεύεται από τις 29 Νοεμβρίου.

pele_family


Η κατάσταση της υγείας του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή έχει επιδεινωθεί εξαιτίας του καρκίνου του παχέος εντέρου με τον οποίο διαγνώστηκε το 2021, αλλά και μιας λοίμωξης του αναπνευστικού που, σύμφωνα με τις κόρες του, υπέστη ως αποτέλεσμα μόλυνσης από την Covid-19. Η οικογένεια του «βασιλιά» διαρρέει πως ο 82χρονος έχει αρχίσει να αποχαιρετάει τους φίλους και τους συγγενείς του από το κρεβάτι του νοσοκομείου, καθώς αισθάνεται πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.



Ο Πελέ κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα γκολ καριέρας, 1.279 μεταξύ 7 Σεπτεμβρίου 1956 και 1 Οκτωβρίου 1977 και ο μόνος ποδοσφαιριστής που έχει κερδίσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα. Ανακοίνωσε την επίσημη αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο το 1974, ωστόσο αποφάσισε να συνεχίσει να παίζει και εντάχθηκε στους New York Cosmos της Βόρειας Αμερικής Soccer League πριν αποσυρθεί το 1977.

Η FIFA χορήγησε ένα κοινό βραβείο στον Πελέ και τον Ντιέγκο Μαραντόνα τον Δεκέμβριο του 2000, χαρακτηρίζοντάς τους παίκτες του αιώνα. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τον ανακήρυξε Αθλητή του Αιώνα το 1999.




Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανάλυση του BBC - Πέντε σενάρια για την πορεία των μαχών το 2023

Ο εκτελεστής στην καφετέρια της Νέας Σμύρνης είχε συνεργό - Τον πήγε με μηχανή και τον περίμενε

Άρειος Πάγος: Η ληστεία υπαλλήλου είναι εργατικό ατύχημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης