Η Σάντος άλλαξε και επίσημα το έμβλημα της τιμώντας τον Πελέ

Η Σάντος άλλαξε και επίσημα το έμβλημα της τιμώντας τον Πελέ

Ο Πελέ παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο και η Σάντος σήμερα ανακοίνωε και επίσημα ότι στο σήμα της προστέθηκε ένα στέμμα προς τιμήν του «Βασιλιά»

Santos2
Η απόφαση είχε παρθεί από τον περασμένο Νοέμβριο (μάλιστα υπήρξε και τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου), πριν προκύψουν τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που τον έχουν κρατήσει στο νοσοκομείο εδώ και ένα μήνα, αλλά πλέον είναι και επίσημη.

Από δω και πέρα οι ποδοσφαιρικές φανέλες της Σάντος (σε άνδρες, γυναίκες και αναπτυξιακές ομάδες) θα έχουν το νέο σήμα του συλλόγου, το οποίο ουσιαστικά θα είναι το παλιό με την προσθήκη ενός στέμματος ανάμεσα από τα δύο αστέρια.



Τα αστέρια παραπέμπουν στα δύο διηπειρωτικά που κατέκτησε ο σύλλογος το 1962 και το 1963 και το στέμμα είναι ο αιώνιος φόρος τιμής του συλλόγου στον Πελέ.

Το νέο έμβλημα παρουσιάστηκε και επίσημα σήμερα, καθώς αυτήν την εβδομάδα ξεκινούν οι υποχρεώσεις της ομάδας Κ20, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και στο παρελθόν υπήρχαν ανάλογες ενέργειες από τη Σάντος προς τιμήν του Πελέ, ωστόσο οι προηγούμενες αφορούσαν μόνο τη φανέλα με το Νο10.

Το 2011 στην στολή που φορούσε το Κόπα Λιμπερταδόρες, ο Πάουλο Ενρίκε Γκάνσο, που αγωνίζονταν με τον Νο10 είχε ένα στέμμα μέσα στο μηδέν, ενώ το 2019 το στέμμα τοποθετήθηκε πάνω από το έμβλημα του συλλόγου και πάλι μόνο στη φανέλα με το Νο10 το οποίο φορούσε ο Βενεζουελάνος, Σοτέλντο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη για βιασμό στον 17χρονο στη Θεσσαλονίκη μετά την καταγγελία 18χρονης

Βυθισμένη στο χάος η Νέα Υόρκη με 28 νεκρούς - Συνεχίζεται η χιονοθύελλα

Μοναδικές εικόνες στον Κηφισό - Λευκό μινκ κολυμπά στα παγωμένα νερά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης