Ρώσος γυμναστής ανέβηκε στο βάθρο με το «Ζ» στην φόρμα του δίπλα στον Ουκρανό νικητή

Ρώσος γυμναστής ανέβηκε στο βάθρο με το «Ζ» στην φόρμα του δίπλα στον Ουκρανό νικητή

Ο Ιβάν Κούλιακ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυμναστικής της Ντόχα και ανέβηκε στο βάθρο με το «Ζ» στην εμφάνιση του - Το χρυσό μετάλλιο στον ίδιο αγώνα πήρε Ουκρανός αθλητής

z
Η παγκόσμια ομοσπονδία γυμναστικής επέτρεψε κατ' εξαίρεση στους Ρώσους γυμναστές να συμμετάσχουν στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ντόχα αλλά δεν περίμενε ότι αυτή η απόφαση της θα την φέρει σε δύσκολη θέση.



Ο Ρώσος γυμναστής, Ιβάν Κούλιακ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους παράλληλους ζυγούς και ανέβηκε στο βάθρο έχοντας στη φόρμα του το γράμμα "Ζ", το οποίο φέρουν και τα στρατιωτικά οχήματα των Ρώσων που συμμετέχουν στην εισβολή στην Ουκρανία.

FNGrq0LXMAAT2by
Κλείσιμο


Το "Ζ" προέρχεται από το "za podebu" που σημαίνει "με τη νίκη" και ο Ρώσος ήθελε να δείξει την υποστήριξη του στην ενέργεια της πατρίδας του. Σ' αυτή την κίνηση του δεν τον εμπόδισε και το γεγονός ότι ο γυμναστής που πήρε το χρυσό στο συγκεκριμένο αγώνισμα είναι Ουκρανός.

Είναι ο Ίλια Κοβτούν και ο Ρώσος πόζαρε με καμάρι δίπλα του στο βάθρο αλλά δεν του μίλησε.  Ο Κούλιακ δέχτηκε επίθεση στα social media για αυτή την ενέργεια του και δύσκολα δεν θα κληθεί σε απολογία από την FIG.

Ο Ρώσος είναι μόλις 20 ετών, είναι "αστέρι" στη χώρα του και μόλις το 2021 ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και δείχνει με αναρτήσεις του στα social media μια ιδιαίτερη αδυναμία στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό αστυνομική επιτήρηση το μνημόσυνο των τριών παιδιών στην Πάτρα - Ξεκινούν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Πόσο «ευάλωτες» είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας απέναντι σε ενδεχόμενο χτύπημα των Ρώσων;


Η Βασίλισσα Ελισάβετ «αφήνει» το Μπάκιγχαμ - Θα ζήσει μόνιμα στο Κάστρο του Ουίνσδορ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης