Ο πρώην πρoπονητής της Τσέλσι Άβρααμ Γκραντ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Ο πρώην πρoπονητής της Τσέλσι Άβρααμ Γκραντ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Ισραηλινός πρώην τεχνικός της Τσέλσι, με πλούσια θητεία σε διάφορους πάγκους, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τη θέση του για να εξαναγκάσει διάφορες γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του - Ο Γκραντ με δήλωση του παραδέχθηκε τις πράξεις του και ζήτησε συγνώμη

Avram_Grant
Ένα ακόμη περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης με αρνητικό πρωταγωνιστή επιφανή μέλος της αθλητικής κοινωνίας ήρθε στην επιφάνεια.

Ο λόγος για τον Άβρααμ Γκραντ, ο οποίος, όπως κατήγγειλαν μεγάλος αριθμός γυναικών, στην εκπομπή Exposure της ισραηλινής τηλεόρασης, τις κακοποίησε σεξουαλικά εκμεταλλευόμενος τις θέσεις που κατείχε στην καριέρα του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γκραντ ήταν επί σειρά ετών προπονητής στην εθνική ομάδα του Ισραήλ για να βρεθεί στην Τσέλσι ως τεχνικός διευθυντής, αναλαμβάνοντας όμως και υπηρεσιακός προπονητής των «Μπλε», οδηγώντας τους στον τελικό του Champions League στη Μόσχα (όπου ηττήθηκαν στα πέναλτι από τη Γιουνάιτεντ - με το περίφημο γλίστρημα του Τζον Τέρι).

Επίσης έχει δουλέψει σε ομάδες της χώρας του αλλά και στις Πόρτσμουθ, Γουέστ Χαμ ενώ το όνομα του είχε ακουστεί και για τον Παναθηναϊκό όταν προέκυψε το ενδιαφέρον του Ταϋλανδού επιχειρηματικό Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ.

Μία από τις γυναίκες που μίλησαν στην εκπομπή ισχυρίστηκε ότι ο Γκραντ την κάλεσε στο διαμέρισμα του με πρόσχημα να τη βοηθήσει να βρει δουλειά, αλλά εκεί της ζήτησε να βγάλει τα ρούχα της!

«Όταν πήγα εκεί μου είπε 'Θέλω να αισθανθείς άνετα, να βολευτείς... Γι' αυτό βγάλε τα ρούχα σου'. Νόμιζα ότι έκανε πλάκα», είπε η γυναίκα που εκείνη την περίοδο ήταν 22 χρονών και συμπλήρωσε: «Μου ζήτησε να πλησιάσω κοντά του και προσπάθησε να με αγκαλιάσει. Με άρπαξε κυριολεκτικά και δεν μ' άφηνε να φύγω. Ένιωσα άβολα, έβαλε το χέρι του στον μηρό μου και θυμάμαι να του κουνούσα αμέσως το χέρι. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα κουβέντας, με έπιασε από το λαιμό, σαν να με έπνιγε, γύρισε το κεφάλι μου προς το μέρος του και προσπάθησε να με φιλήσει με το ζόρι»

Κλείσιμο
Όσον αφορά τη συνέχεια τόνισε ότι δεν είχε το θάρρος να του πει όχι στην πρόταση να περάσει τη νύχτα εκεί, αλλά αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του και την επόμενη μέρα το πρωί ξύπνησε αντικρίζοντας τον διάσημο προπονητή ολόγυμνο μπροστά της!

Μια άλλη γυναίκα, η οποία περιγράφεται ως γνωστό μοντέλο του Ισραήλ, ανέφερε ότι βρέθηκε στην Αγγλία για να τον συναντήσει καθώς προσφέρθηκε να την βοηθήσει στην καριέρα της.

Μετά τη συνάντηση τους σε ξενοδοχείο, ο Γκραντ έβγαλε τα ρούχα του και προσπάθησε να την πείσουν να κάνουν σεξ. «Του είπα όχι ένα εκατομμύριο φορές αλλά όσο του έλεγα όχι τόσο περισσότερο επέμενε. Ένιωθα ότι έπρεπε να υποκύψω αλλιώς δεν θα με άφηνε να φύγω, αν και σε κανένα σημείο δεν ήταν βίαιος».

Η επόμενη μαρτυρία ήταν από ισραηλινή αθλητικογράφο, την οποία επίσης προσφέρθηκε να βοηθήσει στην καριέρα της, αλλά από ένα σημείο και μετά άρχισε να της κάνει απρεπή σχόλια και να της στέλνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακατάλληλα μηνύματα γεμάτα σεξουαλικά υπονοούμενα, ενω καταγγελία για ανάλογη συμπεριφορά υπήρξε και από μία ακόμη κυρία.

Το παραδέχθηκε ο Γκραντ, αλλά...
Απαντώντας στην ίδια εκπομπή ο Άβρααμ Γκραντ δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο όπως τόνισε δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει τις γυναίκες αυτές!

«Στη ζωή μου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, πάντα επιδίωξα, πάνω και πέρα ​​από κάθε επιτυχία ή επιτεύγματα, να δίνω προτεραιότητα στο να παραμένω άνθρωπος και να σέβομαι κάθε γυναίκα ή άνδρα, όποια κι αν είναι», ανέφερε σε επίσημη δήλωση του και συμπλήρωσε:.

«Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει στη φικία και με τα χρόνια έχω διατηρήσει σχέσεις με γυναίκες. Σε όλες αυτές τις σχέσεις προσπάθησα πολύ σκληρά να τους συμπεριφέρομαι με σεβασμό και ποτέ δεν είχα σκοπό να φερθώ άδικα ή με οποιονδήποτε τρόπο να βλάψω κάποια γυναίκα.
Όποια ένιωσε άβολα ή πληγώθηκε από εμένα, το μετανιώνω και ζητώ συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης