Ο Τζόκοβιτς ισχυρίζεται ότι βγήκε θετικός στις 16 Δεκεμβρίου και την ίδια ημέρα παρέστη σε βράβευσή του

Ο Τζόκοβιτς ισχυρίζεται ότι βγήκε θετικός στις 16 Δεκεμβρίου και την ίδια ημέρα παρέστη σε βράβευσή του

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο ίδιος και φωτογραφίες από τις εκδήλωσεις στις οποίες μάλιστα ουδείς φορούσε μάσκα - Μάλλον ετοιμάζει βαλίτσες για να αναχωρήσει από την Αυστραλία ο Σέρβος τενίστας την ώρα που η πρωθυπουργός της Σερβίας δηλώνει αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης

djokovic-taxidromio-arthro
Ένα γεμάτο σαββατοκύριακο αναμένεται γύρω από το θέμα που έχει προκύψει με την παρουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία για την συμμετοχή του στο Australian Open, με τους δικηγόρους του να έχουν έτοιμη έφεση 35 σελίδων κατά της απόφασης της Κυβέρνησης της χώρας σύμφωνα με την οποία ακυρώθηκε η βίζα του νούμερο 1 τενίστα στον πλανήτη.

Σύμφωνα με όσα ετοιμάζεται να καταθέσει η δικηγορική ομάδα, ο Τζόκοβιτς διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου και έως τις 30 του ίδιου μήνα είδε τα συμπτώματα να υποχωρούν, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τι έκανε ο ίδιος εκείνες τις ημέρες.

Βάσει του υλικού που πόσταρε ο ίδιος στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media, βραβεύτηκε από την εθνική ταχυδρομική υπηρεσία της Σερβίας, η οποία έβαλε την φιγούρα του σε γραμματόσημο και του απένειμε τιμητική πλακέτα σε σχετική εκδήλωση.



Τα ποσταρίσματα στους λογαριασμούς του έγιναν στις 17/12, μία ημέρα μετά την εκδήλωση (Πέμπτη 16/12)  που έγινε την ίδια ημέρα  κατά την οποία -όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι του - ανιχνεύτηκε θετικός στον κορωνοϊό με PCR test.  

Η δίκη του έχει μετατεθεί για την ερχόμενη Δευτέρα (10/1) και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εάν θα ερωτηθεί για την παρουσία του στην εκδήλωση, στην οποία... φυσικά δεν τηρήθηκε κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο, όπως η χρήση μάσκας ή οι απαιτούμενες αποστάσεις. Τουναντίον, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, προχώρησε και σε αρκετές χειραψίες.

nolestamp
Το κείμενο της εθνικής ταχυδρομικής υπηρεσίας της Σερβίας στην επίσημη ιστοσελίδα της - Υπογραμμισμένο το κομμάτι στο οποίο τον ευχαριστεί για την παρουσία του «σήμερα 16/12»


nole-taxidromio__2_
nole-taxidromio__3_
nole-taxidromio__4_
nole-taxidromio__1_



Εμφανίστηκε και σε διαφορετικό event, στις 17 του μήνα!

Κλείσιμο
Κι αν υποθέσουμε ότι στις 16 δεν γνώριζε ακόμη, μία ημέρα μετά έδωσε το «παρών» και σε άλλη εκδήλωση.

Αυτή τη φορά ήταν της Ένωσης τένις Βελιγραδίου η οποία βράβευσε νεαρούς τενίστες/-στριες (ηλικίας έως και 18 ετών) στους οποίους ο Τζόκοβιτς δεν χάλασε το χατίρι και φωτογραφήθηκε... σωρηδόν μαζί τους. Βεβαίως, ούτε εκεί τηρήθηκαν τα μέτρα.

Untitled-2




Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι μετά την πρώτη εκδήλωση, τήρησε σιγή ιχθύος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Αυτό που θα πρέπει να αποδείξει πλέον ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το πότε κόλλησε, αν γνώριζε από πριν ότι ήταν θετικός και έσπασε την καραντίνα του, ή αν το όλο επιχείρημα περί θετικού τεστ το οποίο έγινε στην Σερβία είναι απλώς ένα πρόσχημα για να περάσει από το... παραθυράκι του νόμου των Αυστραλών και να αγωνιστεί κανονικά στο αυστραλιανό Open.

Τι περιλαμβάνει η έφεση

Στην έφεση 35 σελίδων οι δικηγόροι του παρουσιάζουν έγγραφα τα οποία του έχει αποστείλει το Υπουργείο Υγείας στις 30 Δεκεμβρίου 2021 δηλώνοντάς του πως του χορηγείται ειδική άδεια για το τουρνουά μιας και είχε νοσήσει προσφάτως από την Covid-19. Βάσει των εγγράφων που είχε δηλώσει νωρίτερα ο Σέρβος τενίστας, διεγνώσθη θετικός στις 16 Δεκεμβρίου καθώς επίσης πως σταμάτησε να έχει συμπτώματα τρεις ημέρες πριν τις 30/12.

«Δεν είναι αλήθεια ότι τσακώθηκα με τον αρμόδιο στο αεροδρόμιο. Του εξήγησα ότι είχα νοσήσει τον Δεκέμβριο του 2021 και βάσει αυτού πήρα την εξαίρεση, η οποία είναι σύμφωνη με τους νόμους και τις οδηγίες της κυβέρνησης της Αυστραλίας», αναφέρει ο ίδιος στο 35σελιδο έγγραφο.

Αισιόδοξη δηλώνει η πρωθυπουργός της Σερβίας

Αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης Τζόκοβιτς δήλωσε σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ  η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς. «Σήμερα το πρωί επικοινώνησα τηλεφωνικά με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας. Υπάρχει ένας θετικός τόνος από την αυστραλιανή πλευρά. Δήλωσα ότι η σερβική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει κάθε εγγύηση για να επιτραπεί στον Νόβακ η είσοδος στην Αυστραλία» δήλωσε σε συνέντευξη της σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό η Άνα Μπρνάμπιτς. Η πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε ότι κατόπιν παρεμβάσεων από το Βελιγράδι παραδόθηκαν στον Τζόκοβιτς τρόφιμα χωρίς γλουτένη, ένας φορητός υπολογιστής και κάρτες δεδομένων για να μπορεί να επικοινωνεί με την οικογένεια του. Η Ανα Μπρναμπιτς ανέφερε επίσης ότι το αίτημα για διαμονή του Τζόκοβιτς σε ιδιωτική κατοικία δεν έγινε αποδεκτό και έτσι ο Σέρβος αντισφαιριστής θα παραμείνει στο ξενοδοχείων παράνομων μεταναστών μέχρι την Δευτέρα που θα εκδικαστεί η έφεση του.

Σε αντίθεση με την πρωθυπουργό της Σερβίας, ο πρόεδρος της Βουλής Ίβιτσα Ντάτσιτς δεν φάνηκε και τόσο αισιόδοξος. «Νομίζω ότι δύσκολα η Αυστραλία θα κάνει σεβαστό οποιοδήποτε αίτημα της Σερβίας. Εδώ πρόκειται για πολιτικοποίηση της υπόθεσης Τζόκοβιτς. Εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι λαμβάνουν καθημερινά ιατρική εξαίρεση για να επισκεφτούν κάποια χώρα. Είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτική εμπλοκή στην υπόθεση. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι αυτό το γεγονός θα έχει αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις μας με την Αυστραλία» επισήμανε ο Ντάτσιτς σε συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας(RTS). Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε επίσης ότι ο Τζόκοβιτς είναι κάτοχος σερβικού διπλωματικού διαβατηρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

O Πλεύρης απαντά στον Πολάκη: Αν θέλει να αντιπαρατεθεί με μένα και να αφήσει απ' έξω τη μητέρα του

Βγήκε από την εντατική αλλά έχει μακρύ δρόμο μπροστά του λένε οι γιατροί για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε

Οκτώ ριζικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ - Από σήμερα σε διαβούλευση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης