Κικίλιας για κάπνισμα: Βάζουμε κανόνες με δικαιώματα και υποχρεώσεις

4907717

«Σε μια παιδική χαρά θα απαγορεύεται να καπνίζεις και ναι σε ένα αυτοκίνητο δε θα μπορείς να φυσάς το καπνό, όταν έχεις ένα παιδάκι μέσα», τόνισε ο υπουργός Υγείας

«Βάζουμε κανόνες με δικαιώματα και υποχρεώσεις», είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για τις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου κατά την συζητηση του σχετικού νομοσχεδιου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλης. «Σε μια παιδική χαρά θα απαγορεύεται να καπνίζεις και ναι σε ένα αυτοκίνητο δε θα μπορείς να φυσάς το καπνό, όταν έχεις ένα παιδάκι μέσα», τόνισε ο υπουργός ενώ εξήγησε πως η εμπλοκή της Αστυνομίας για την επιβολή των αντικαπνιστικών κανόνων ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Μετατρέπουμε τον ΕΟΔΥ σε έναν οργανισμό ευέλικτο για να αντιμετωπίζει το έκτακτο γεγονός και να παρεμβαίνει σε κρίσεις όπως το μεταναστευτικό», σημείωσε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι ‘γίνεται ένα κέντρο που πραγματικά θα παρεμβαίνει εκεί που υπάρχει ανάγκη για τους συμπολίτες μας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, ως ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων, ενώ τόνισε πως θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.

Ο κ. Κικίλιας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις διατάξεις που αφορούν το επενδυτικό Clawback, που για πρώτη φορά εισάγεται στη φαρμακευτική πολιτική.

«Στηρίζουμε την έρευνα και την ανάπτυξη στη χώρα και παρέχουμε κινήτρων για παραγωγικές επενδύσεις και κλινικές δοκιμές ώστε τα ποσά αυτά να συμψηφίζονται με το clawback», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Παρουσίασα την πραγματικότητα που παραλάβαμε με στοιχεία που μας έδωσαν γραπτώς οι διοικήσεις και οι διοικητές των ΥΠΕ που είχε διορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση», είπε στο τέλος της τοποθέτησής του, τονίζοντας ότι “η αντιμετώπιση των θεμάτων δημόσιας υγείας είναι πέρα και πάνω από κόμματα”

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Δημήτρης

Το κάπνισα είναι δικαίωμα, αρκεί να μην ενοχλεί όσους δεν καπνίζουν. Τι σημαίνει καπνίζω εκεί που δεν ενοχλώ; Σημαίνει καπνίζω σπίτι μου, σε λέσχη καπνιστών με το ανάλογο κόστος και φυσικά σε χώρους καπνιζόντων. Ναι χώροι καπνιζόντων που είναι όπως στο σπίτι σου. Όπως κανένας ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να σου πει μην καπνίζεις σπίτι σου, έτσι δεν μπορεί να στο πει και στην λέσχη καπνιζόντων και στον χώρο καπνιζόντων. Πρέπει λοιπόν να δοθεί η δυνατότητα στα καταστήματα να δημιουργούν ( εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα ), χώρο καπνιστών.

Μητσος

Σιγά μην κόψουνε το κάπνισμα.Απλα όταν διαμαρτηρεσε σε κάποιο μαγαζί επειδή καπνίζουν θα πέφτει ξύλο και μαζί με τον μαγαζατορα θα σε πετάνε έξω.Μου έτυχε σε ουζερί που από το πολύ ντουμάνι δεν μπορούσα να πάρω ανάσα,όταν κάτι πήγα να πω στην ιδιοκτήτρια μου είπε ότι εδώ καπνίζει ο κόσμος,μετά απ' αυτό και επειδή με κοίταζαν περίεργα τα μάζεψα και έφυγα.

ΠΑ

Φοβούνται μην τους χάσουν από πελάτες προφανώς. Πολλοί που καπνίζουν, πεισμώνουν κ φεύγουν κιόλας από το μαγαζί. Όλο κ κάποιο άλλο θα βρουν που το κάπνισμα θα επιτρέπεται. Κ έτσι θα σου τη βγουν, ότι κ καλά αυτοί είχαν το δίκιο. Το θέμα είναι ο αντικαπνιστικός νόμος να ισχύει παντού ανεξαιρέτως.

Όταν καπνίζει ο λουλάς όμως

όλοι κάνουν μόκο. Πας να πιεις έναν καφέ σε καφετέρια, να φας σε ένα εστιατόριο και απανταχού της Ελλάδας τα πάντα ντουμανιασμένα από ναργιλέδες, που διαφημίζονται και στις επιγραφές των καταστημάτων. Πνίγεσαι από τη μπόχα ακόμα και στον δρόμο. Κι αν διαμαρτυρηθείς κινδυνεύεις να λιντσαριστείς από μαγαζάτορες και πελάτες. Είναι παράνομο το τσιγαράκι αλλά είναι ο ναργιλές νόμιμος; Ή ο κ. Κικίλιας μετά του κ. Μητσοτάκη θεωρούν πολιτισμικά προστατευόμενο τον βαρύ κι ασήκωτο λουλά;

Χαχαχα

Ίσαμε 50 χρόνια πίσω από τα Ευρωπαϊκά κράτη.Ακομα οι χαχολοι ιθαγενείς αυτού του μικρού κρατηδιου συζητάμε για τον αντικαπνιστικο νόμο.Συζηταμε και ξαναψηφίζουμε νόμους για το αυτονόητο αυτό δηλαδή που ισχύει σ όλο το κόσμο πλην αυτού εδώ του μικρού κρατηδιου.Αλλα από πολιτικούς μαριονέτες λαμόγια για να μη πω και προδότες τι περιμένεις.

Το αντικαπνιστικο...

...ειναι σημαντικοτερο απο το ΕΚΑΒ και το προτασσει; παμε καλα;

Σκυλονόμος

Εδώ δεν μπορείτε να συμμαζέψετε τα σκυλιά, το κάπνισμα σας μάρανε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης