Κικίλιας για κάπνισμα: Βάζουμε κανόνες με δικαιώματα και υποχρεώσεις

Κικίλιας για κάπνισμα: Βάζουμε κανόνες με δικαιώματα και υποχρεώσεις

«Σε μια παιδική χαρά θα απαγορεύεται να καπνίζεις και ναι σε ένα αυτοκίνητο δε θα μπορείς να φυσάς το καπνό, όταν έχεις ένα παιδάκι μέσα», τόνισε ο υπουργός Υγείας

4907717
«Βάζουμε κανόνες με δικαιώματα και υποχρεώσεις», είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για τις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου κατά την συζητηση του σχετικού νομοσχεδιου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλης. «Σε μια παιδική χαρά θα απαγορεύεται να καπνίζεις και ναι σε ένα αυτοκίνητο δε θα μπορείς να φυσάς το καπνό, όταν έχεις ένα παιδάκι μέσα», τόνισε ο υπουργός ενώ εξήγησε πως η εμπλοκή της Αστυνομίας για την επιβολή των αντικαπνιστικών κανόνων ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Μετατρέπουμε τον ΕΟΔΥ σε έναν οργανισμό ευέλικτο για να αντιμετωπίζει το έκτακτο γεγονός και να παρεμβαίνει σε κρίσεις όπως το μεταναστευτικό», σημείωσε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι ‘γίνεται ένα κέντρο που πραγματικά θα παρεμβαίνει εκεί που υπάρχει ανάγκη για τους συμπολίτες μας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, ως ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων, ενώ τόνισε πως θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.

Ο κ. Κικίλιας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις διατάξεις που αφορούν το επενδυτικό Clawback, που για πρώτη φορά εισάγεται στη φαρμακευτική πολιτική.

«Στηρίζουμε την έρευνα και την ανάπτυξη στη χώρα και παρέχουμε κινήτρων για παραγωγικές επενδύσεις και κλινικές δοκιμές ώστε τα ποσά αυτά να συμψηφίζονται με το clawback», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Παρουσίασα την πραγματικότητα που παραλάβαμε με στοιχεία που μας έδωσαν γραπτώς οι διοικήσεις και οι διοικητές των ΥΠΕ που είχε διορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση», είπε στο τέλος της τοποθέτησής του, τονίζοντας ότι “η αντιμετώπιση των θεμάτων δημόσιας υγείας είναι πέρα και πάνω από κόμματα”
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης