Μητσοτάκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών προσέβαλε τους Έλληνες, ο Τσίπρας την αντάλλαξε με τις συντάξεις

mhtsotakis_ar

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές ακόμα και αύριο - Στόχος της ΝΔ είναι όπως είπε μια «ευρεία νίκη» - Σκληρή γλώσσα  για τη Συμφωνία των Πρεσπών - «Εγώ δεν θέλω να τελειώσω κανέναν», είπε με νόημα  


Τα χαρτιά του για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open Tv, ενώ παράλληλα προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές ακόμα και αύριο.

«Αν θέλει να τις προκηρύξει και αύριο. Γιατί κάθε μέρα που περνάει, κάθε εβδομάδα που περνάει, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το χρόνο των εθνικών εκλογών, προκειμένου να πάψει επιτέλους η χώρα να ζει στη σημερινή της παρακμή.

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις και να θέσει τον πήχη των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στόχος της ΝΔ «είναι όχι μόνο να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, αλλά να κερδίσουμε με μία ευρεία νίκη και στις εθνικές εκλογές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο OPEN MIND


“Για μένα η κάθε δημοσκόπηση είναι η καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες” σημείωσε και προσέθεσε ότι “αυτό το οποίο μου λένε οι συμπολίτες μου, δεν είναι τόσο «τιμωρήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, κάντε πιο σκληρή αντιπολίτευση», αλλά δύο πράγματα. Πρώτον, «δεν αντέχουμε άλλο» διότι η κοινωνία είναι καταπιεσμένη και η μεσαία τάξη εξοντωμένη από τους φόρους. Και δεύτερον, «πες μας τι μπορείς να κάνεις εσύ, για να μας κάνεις τη ζωή μας καλύτερη». Οι ευρωεκλογές, λοιπόν, εφόσον δεν έχουμε ως τότε εθνικές εκλογές, θα είναι μία ευκαιρία, να μιλήσουμε και γι’ αυτό. Για το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα, πρωτίστως για την οικονομία, αλλά και για όλα τα θέματα που τους αφορούν”.

mit1


Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στα Σκόπια, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε όχι μόνο την υποκρισία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και το θράσος του να δηλώνει σήμερα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ενισχύσει τις ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια, τις οποίες η δική του πολιτική υπονόμευσε.

“Οταν ο κ. Τσίπρας μιλάει για οικονομική διπλωματία στα Βαλκάνια, ας αναλογιστεί τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες της δικής του πολιτικής” επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είναι ο υπαίτιος της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που οδήγησε στο ξεπούλημα των βαλκανικών θυγατρικών τους στους Αυστριακούς και τους Γερμανούς, που σήμερα τον υμνούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Με τα δικά του τερτίπια και του κ.Βαρουφάκη ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες. Η υποχρέωση στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση ήταν να πουλήσουν οι ελληνικές τράπεζες όλες τις βαλκανικές τους θυγατρικές. Σε ποιους τις πούλησαν; Στους Αυστριακούς και στους Γερμανούς, στους βασικούς μας ανταγωνιστές στα Βαλκάνια” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κ. Μητσοτάκης για τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές OPEN MIND

“Η συμφωνία αυτή προσέβαλε και περιφρόνησε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων” τόνισε σε άλλη αποστροφή του ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι βόλευε τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Αμερικανούς να μπουν τα Σκόπια σε αυτή τη συγκυρία, ενώ επέμεινε... μέχρι κεραίας ότι ο κ. Τσίπρας πήρε ανταλλάγματα για τη συγκεκριμένη του επιλογή. Σε ερώτηση της Ελλης Στάη για το αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας “αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις”, απάντησε: “Δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό” και προσέθεσε ότι “στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται”.

Σχολιάζοντας, δε, και γενικότερα την στάση του κ. Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναρωτήθηκε ρητορικά: “Σας δίνει την εντύπωση ο κ. Τσίπρας ότι αισθάνεται άνετα με την απόφασή του, κι ότι μπορεί εύκολα να εξηγήσει αυτά τα οποία λέει στους Έλληνες πολίτες; Γιατί άραγε δεν κάνει ανοιχτές συζητήσεις διαλόγου με τους συμπολίτες μας και να τους εξηγήσει την άποψή του, αντί να πηγαίνει περιτριγυρισμένος από ΜΑΤ, προστατευμένος σε κλειστά περιβάλλοντα; Ας πάει να το κάνει, λοιπόν, στην Μακεδονία, να πείσει και τους συμπολίτες μας εκεί, να πείσει και τους επιχειρηματίες ότι αυτή η συμφωνία είναι προς όφελός τους".

“Θα παρότρυνα τον κ. Τσίπρα, με όσο μεγάλη ένταση διαφημίζει τη μεγάλη «επιτυχία» της συμφωνίας, με την ίδια ένταση να προσκαλεί τους ξένους επισκέπτες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας, και να τους πηγαίνει στην Πέλλα. Για να αντιληφθούν επιτέλους όλοι ότι εδώ υπάρχει μία ιστορική παρακαταθήκη, η οποία είναι πολύ βαριά, είναι ταυτισμένη με την ιστορία αυτής της χώρας και δεν μπορεί να εκχωρηθεί με τόσο μεγάλη ευκολία” σημείωσε επίσης.

mit2


Με αυστηρό τρόπο απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και στην κυρία Γεννηματά για την φράση της περί του κινδύνου παλινόρθωσης της δεξιάς. “Η παλινόρθωση της δεξιάς, ειδικά όταν αναφέρεται σε ένα πρόσωπο σαν και εμένα, μού ακούγεται ένα σύνθημα ολίγον κούφιο, ολίγον παρωχημένο, ίσως βγαλμένο από μια ρετρό αντίληψη για την πολιτική” σχολίασε.

Σε ό,τι δε αφορά την έτερη διαχρονική θέση της κυρίας Γεννηματά ότι θα συγκυβερνούσε με τη ΝΔ μόνο αν συνέπραττε στην ίδια κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: “Η αντίληψή μας για το ήθος και το ύφος της εξουσίας είναι τόσο διαφορετική που με το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω κανένα περιθώριο συμπόρευσης, συνεργασίας σε κανένα απολύτως επίπεδο. Είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους Δεν το λέω γιατί έχουμε μια διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, αλλά γιατί έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο, τη συντήρηση, την άσκηση της εξουσίας. Και στο κάτω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο δοκιμάστηκε τέσσερα χρόνια στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μνημονιακότερος των μνημονιακών πρωθυπουργών και εκτιμώ ότι στην κάλπη θα υποστεί μια σφοδρή αποδοκιμασία”.

mit5


Ερωτηθείς για το αν θα ακουστεί και σε αυτές τις εκλογές η φράση “η μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε”, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ένα μήνυμα ενότητας σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως της κομματικής τους προτίμησης: “Εγώ δεν θέλω να τελειώσω κανέναν και μακριά από εμένα αυτές οι λογικές. Ήταν λογικές διχαστικές, ήταν λογικές που τροφοδότησαν με δηλητήριο την πολιτική ζωή. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε αυτή τη λογική του διχασμού με πολύ μεγάλη συνέπεια. Εγώ δεν θέλω να τελειώσω κανέναν. Θα σεβαστώ την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και την επόμενη μέρα. Εφόσον οι πολίτες με εμπιστευθούν θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Και των συμπολιτών μας που εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Ακόμη, σε ερώτηση για το «brain drain», ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε έναν στίχο του Νίκου Πορτοκάλογλου. “Εγραψε ένα τραγούδι, πριν από 25 χρόνια. «Τα καράβια μου καίω». Και μέσα στους στίχους λέει κάπου «από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα, ώσπου να βρω νερό γιατί ανήκω εδώ». Αυτός ο στίχος κάπου μας ακουμπάει όλους. Ακουμπάει και τη γενιά του brain drain. Απλά, ξέρετε ποια είναι η διαφορά; Δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στο πείσμα και στην τρέλα. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω. Δηλαδή, η αγάπη μας για την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απλά μια ρομαντική αναζήτηση ενός ένδοξου παρελθόντος, αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων για να μπορεί κάθε νέος να εργαστεί, να κάνει οικογένεια στη χώρα μας και να ζήσει τη ζωή του όσο καλύτερα μπορεί. Αυτό είναι το σχέδιο μου, αυτός είναι ο στόχος μου. Τα πιο πολλά λόγια που ακούω από ηλικιωμένους ανθρώπους, δεν είναι για τη σύνταξή τους. Με ρωτάνε, «τι θα κάνεις για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας, να μη φύγουν από την Ελλάδα». Αυτό, για μένα, είναι το μεγαλύτερό μου μέλημα. Η επόμενη γενιά από εμάς, από μένα, η γενιά των παιδιών μου, ενδεχομένως. Γι’ αυτούς δουλεύουμε. Και το σχέδιο της επόμενης μέρας σ’ αυτούς απευθύνεται, ώστε να μην είναι μόνο από πείσμα και τρέλα η παρουσία μας στην Ελλάδα”.

Ο Κ. Μητσοτάκης για την Συμφωνία των Πρεσπών και τις ευρωεκλογές

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην σύζυγό του, Μαρέβα, αλλά και στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. "Ήταν μια όμορφη διαδρομή με πολλές δυσκολίες. Είχα κόστος και στην προσωπική μου ζωή. Πέρασα αρκετά χρόνια σε διάσταση με τη σύζυγό μου και ένας από τους λόγους ήταν ότι δεν μπορέσαμε και οι δυο ενδεχομένως να διαχειριστούμε τις πιέσεις της πολιτικής, της οικογένειας" ανέφερε, μεταξύ άλλων.

"Όταν τώρα περπατώ στις γειτονιές και ο κόσμος με φωνάζει με το μικρό μου όνομα, αυτό για εμένα είναι μια επιβεβαίωση ότι ναι, ξεκίνησα από μια θέση πλεονεκτική, δεν το αμφισβήτησα ποτέ, αλλά νομίζω ότι έχουν πια γνωρίσει τον άνθρωπο Κυριάκο, γνωρίζουν τι θέλω να κάνω, είμαι υπερήφανος για την οικογένειά μου εξαιρετικά υπερήφανος για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για όλα όσα προσέφερε, για όλα όσα μου δίδαξε, αλλά πιστεύω ότι πια είμαι ένας συνειδητοποιημένος πολιτικός, ώριμος, με πολλή διάθεση να προσφέρω και οι πολίτες οι οποίοι θα προσέλθουν να ψηφίσουν, θα συνυπολογίσουν προφανώς και το επώνυμό μου, αλλά δεν αισθάνομαι σε καμία περίπτωση ότι αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας στην παρούσα συγκυρία» τόνισε ακόμη.


mit3
mit4


Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την συνέντευξη

ΣΧΟΛΙΑ (72)

περιτυλίγματα

μπουρδολόγος ολκής ο Κούλης. Όλα γύρω από τον Μητσοτάκη είναι ψεύτικα και θα απαοδειχτούν ΄μια χίμαιρα. Όλο το σύστημσα τη Δεξιάς έπεσε πάνω του με ιλουστρασιόν περιτυλίγματα και με άνευ πρηγουμένου ψευδολογίες και ψευτοδημοσκοπήσεις, μήπως και ξεγελάσουν το λαό και μπορέσουν να τον βγάλουν πρωθυπυργό..... Αλλά ο λαός , ο οποίος "πάνθ΄ορά και τα πάντα ακούει", αλλιώς βούλεται.

..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτά που λέει και κάνει είναι ντροπή για την χώρα. Προσβάλλει όλη την ΕΕ με το να λέει ότι ο Τσίπρας πήρε αντάλλαγμα την μη περικοπή των συντάξεων για την συμφωνία των Πρεσπών. Έγινε δηλ. συναλλαγή. Είναι ντροπή! Εμπλέκει και τους Ευρωπαίους! Όσο για τις θυγατρικές των Ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια ας κάνει τον κόπο να διαβάσει τι έλεγε η καθημερινή εφημερίδα στις 23/11/2014. Έλεγε λοιπόν: "Δραματική μείωση της παρουσίας των εγχώριων τραπεζών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη οδηγεί η υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης που βρίσκονται υπό την εποπτεία της Γεν. Δ/νσης Ανταγωνισμού της ΕΕ. Απολύτως δεσμευτική για τις διοικήσεις των τραπεζών η συμφωνία με την Κομισιόν για μείωση της παρουσίας τους στο εξωτερικό κατά 29%". Είχε δρομολογηθεί από πριν το ξεπούλημα λοιπόν και μη μας λέει μπούρδες ο Κυριάκος.

nikos

βγες και πες κυριακο τι περιμενει τον ελληνα απο εσενα οτι θα μειωσεις το δημοσιο τις συνταξεις θα διωξεις τους φοιτητες που περνουν τα 4 χρονια τα επιδοματα θα πανε περιπατο και θα σου πω οτι ουτε την ψηφο σου δεν θα παρεις

...

Αμήν και πότε δηλαδή...υγ: αυτά περνούσαν καποτε, η προπαγάνδα φινιτο πλέον..ξυδακι..

Εva

Μια αμηχανη κυρια Σταη ηθελε να την...βγει στον Μητσοτακη.

@

Το μεγάλο και αναπάντητο ερώτημα, και συνάμα απορία όλων των Ελλήνων, είναι τούτο: να έχουν άραγε λεφτά και πόσα στο εξωτερικό και καλά κρυμμένα χρήματα οι Μητσοτάκηδες; και το ερώτημα απορρέει από το γεγονός ότι ο πατήρ Μητσοτάκης ήταν σε όλη του τη ζωή πολιτικός, επί 70 σχεδόν χρόνια, και μάλιστα σε εποχές που δεν υπήρχαν τηλεοράσεις και ραδιόφωνα στην Ελλάδα, καθώς και ο τύπος ήταν σχεδόν 100% ελεγχόμενος από την ΕΡΕ και γενικότερα από την Δεξιά, και ο οικονομικός έλεγχος των κυβερνήσεων ήταν σχεδόν ανύπαρκτος , για το πόσα λεφτά διαχειρίζονταν, πού ξοδεύονταν και πόσα κλπ κλπ. Όλοι οι Έλληνες ζούσαν στο σκοτάδι για δεκαετίες και δεκαετίες, χωρίς έγκυρη πληροφόρηση. Και ο Κ.Μητσοτάκης πέρασε σχεδόν από όλα τα υπουργεία. Μπορεί βεβαίως το Μητσοτακέικο να μην έχει σεντ στο εξωτερικό κι όλα να είναι διάφανα. Το ερώτημα όμως παραμένει, όπως και για πολλούς άλλους μακρόβιους πολιτικούς. Και απάντηση θετική ή αρνητική ουδέποτε πρόκειται να δοθεί.

ChrisAK

Ο Μητσοτάκης έχει πρόγραμμα ολοκληρωμένο, και τα εργαλεία και τα άτομα έτοιμα, πχ μείωση εισφορών, φόρων κ.α. Παιδεία-Υγεία Το έχουμε ακούσει το έχουμε διαβάσει αλλά η "καραμέλα" πες μας τι θ κάνεις εσύ, τα πολλά έξυπνα είναι πλέον βαρετά. Όποιος ενδιαφέρεται ένα κλικ στο site ΝΔ. Ένας σχολιαστής δεν κατανοεί γιατί υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται όταν οι δομές κάθε κράτους πρέπει να προστατεύονται. Άντε ρώτα τον Τραμπ-Μέρκελ-Πούτιν-Ερτογάν, δεν είναι μόνο για όπλα κλπ το απόρρητο. Το θέμα είναι οι παραβάτες να τιμωρούνται, πολιτικοί και άλλοι. Για σκέψου πρωτοσέλιδα με δικαστικές, έρευνες και τις επιχειρήσεις της αστυνομίας. Έλα ρε φίλε, κουλάρισε, ολιγαρκή αφθονία έχουμε, μην παρασύρεσαι για την υπηρεσία.

Αριστοκρατική Δημοκρατία

Κυρίως αναφέρομαι στις προεκλογικές υποσχέσεις με τις μετεκλογικές πράξεις ή απραξίες .Οι ηγέτες που ανέφερες (εκτός Μερκελ) δεν χαίρουν δημοκρατικών ευαισθησιών. Λητή αυτάρκεια είναι η σωστή Επικούρεια προσφώνηση,όσο για την υπηρεσία ψάξε αλλού, έχω ελεύθερη γνώμη.

5Zalis

@Τι λες;.... σεβαστη η αποψη σου. το πασοκ δυστυχως εβαλε τα σαθρα θεμελια πάνω στα οποία χτιστηκε αυτο που βιωνουμε σημερα. οσο για το σκοπιανο... η συμφωνια εγινε για λαθος λογους με καταστροφικό τροπο, εναντια στην πλειοψηφια της κοινης γνωμης.

@

Και το 92 η συμφωνία ..δεν έγινε, τάχα συμφωνώντας με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης και την απόφαση των πολιτικών αρχηγών, παρά το ότι υπήρχε κυβερνητική πλειοψηφία! Και πού οδήγησε αυτό;

takis

ο Κούλης όταν γινότανε το συλλαλητήριο ήταν για σκι στην ορεινή Κορινθία και είχε απαγορέψει στους βουλευτές της νδ να δώσουν το παρών.Όταν όμως τον κράξανε σε μη διαπλεκόμενα μμε δόθηκε το "ελεύθερο". "Β.Μακεδονία" έλεγε ο ίδιος, η Ντόρα και ο Δένδιας, το ξέχασε; γιατί δεν απάντησε στις δηλώσεις αλ6 και ζάεφ που λέγαν ότι: η αξιωματική αντ/ση σε Αθήνα και Σκόπια όταν έρθουν στην εξουσία δεν θα πειράξουν τη συμφωνία; ο ίδιος έχει δηλώσει στα ξένα μμε ότι "θα σεβαστεί τη συμφωνία ως πρωθυπουργός". Τέρμα το δούλεμα Κούλη! στη Βέροια έβγαλες σηκωτούς τους Έλληνες που διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση σου , ήταν ευγενικοί αποκαλώντας σε "κε.πρόεδρε" και δεν τους σεβάστηκες. Για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χύθηκε αίμα Ελλήνων και σήμερα η Ελλάς την παρέδωσε στους Γερμανούς, στους οποίους ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αντιταχθεί. Η Γερμανία έχει 2 πολέμους κατά της Ελλάδας και τώρα ένα 3ο οικονομικό και το σύνολο του "πολιτικού δημοκρατικού τόξου" τους υπηρετούν ξεδιάντροπα ξεπουλώντας τα πάντα! η Πατρίδα χρειάζεται έναν αληθινό ΈΛΛΗΝΑ για ηγέτη!

ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΝΔ

Ολα τα κομματα του τοξου ηταν και ειναι υπερ της συνθετης ονομασιας,δηλαδη δεχονται το Βορεια Μακεδονια χωρις κανενα προβλημα,το ξεχασατε; Ουτε μια ψηφο στα κομματα που δεχονται το προδοτικο ονομα και ξεπουλημα της μονης και Ελληνικης Μακεδονιας μας.

Προς ΠΠ 10:26

Ωραιαααααα ! Και τωρα αφου τριψαμε τα ματια μας μετα το ξυπνημα, πες μας τι προτινεις. Δεν αντιλεγω σ' αυτα που γραφεις αλλα ολα αυτα ειναι μια διαγνωση. Τωρα ας προχωρησουμε στη θεραπεία. Μας λειπει ο γιατρος και το φαρμακο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης