Νίκος Ανδρουλάκης: Πρόταση χαρακίρι της ΝΔ για το προσφυγικό

nikdd

«Είναι προφανές ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν διαβάσει τι προβλέπει η δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, είτε δεν καταλαβαίνουν τις προβλέψεις της», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής

Κριτική στην Νέα Δημοκρατία, ασκεί ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχετικά με την πρόταση του αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να περιληφθεί και η περιοχή του Έβρου στη συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας.

«Είναι προφανές ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν διαβάσει τι προβλέπει η δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, είτε δεν καταλαβαίνουν τις προβλέψεις της», αναφέρει σε δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, «σύμφωνα με την δήλωση αυτή, όσοι πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πρέπει να παραμείνουν εγκλωβισμένοι εκεί μέχρι την εξέταση της αίτησης ασύλου τους, και αναλόγως είτε να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα είτε να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Με την υπογραφή δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιβάλαμε εσωτερικά σύνορα μέσα στη χώρα, με πολύ μεγάλο κόστος για τις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, χιλιάδες πρόσφυγες ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες και διεθνείς οργανισμοί καταγγέλλουν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, συμφωνεί η Νέα Δημοκρατία με την απόφαση αυτή και επιθυμεί τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης για άγνωστο χρονικό διάστημα;

Σαν χώρα έχουμε στη διάθεσή μας και άλλα μέσα, τόσο σε διμερές επίπεδο με το πρωτόκολλο επανεισδοχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όσο και στο Ευρωπαϊκό με την αντίστοιχη συμφωνία και αυτά θα πρέπει να πιέζουμε να αξιοποιηθούν».

Ο Νίκος Ανδουλάκης, τονίζει ότι «η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται λογικές προτάσεις και διεθνή συνεργασία. Αντί λοιπόν το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει ατυχείς και ανεύθυνες προτάσεις, θα έπρεπε να πιέσει τον σύμμαχό της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τον Αυστριακό Καγκελάριο κ. Κρουτς να σταματήσει να μπλοκάρει την αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, αφήνοντας για πάντα την βασική ευθύνη σε Ελλάδα και Ιταλία ως πρώτες χώρες εισδοχής. Είναι χαρακτηριστικό δυστυχώς ότι οι μόνες χώρες που αρνούνται να υπογράψουν το Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Μετανάστευση είναι η Αυστρία του κ. Κουρτς, η Ουγγαρία του κ. Όρμπαν, ακολουθώντας τις ΗΠΑ του κ. Τραμπ. Δεν συγχωρείται προχειρότητα και ατολμία σε θέματα που μπορεί να έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην πατρίδα μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Πόπη

Ένα σχόλιο παρακαλώ. Έτσι, για την τιμή του Πασόκ.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΌΠΗ ΜΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ. ΓΡΑΨΑΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ.

Είσαι

Αφιερωμένο στον μικρό που έχει το θράσος να κάνει και δηλώσεις του κ@λ@υ: "Είσαι νινί ακόμα, είσαι νινί ακόμα..." . Όταν ωριμάσεις μικρέ, θα αναθεωρήσεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

butarisnotopoulou0

«Πήρε δέκα μέρες στον δήμαρχο, από τη συνάντησή του με τον Νίκο Ταχιάο, για να καταλάβει πόσο θλιβερές είναι οι κομματικές υποψηφιότητες;» λέει η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, που πήρε από τον Αλέξη Τσίπρα το «χρίσμα» για τη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης - Χθες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε «φωτογραφίσει» την κυρία Νοτοπούλου, εκφράζοντας λύπη για τα κομματικά χρίσματα

36
paris_lafazanis

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου, στο Παρίσι, απευθύνοντας και χαιρετισμό στην Πλατεία Δημοκρατίας και την Κυριακή επέστρεψε στην Ελλάδα

7