Ξεσαλώνει ο Κοντονής: Ψέμα ότι οι μεταγωγές Κουφοντίνα και Ξηρού συνδέονται με μείωση ποινής

kontonis_main01

Ο υπουργός επέμεινε ότι οι μεταγωγές των ισοβιτών τρομοκρατών έγιναν στο πλαίσιο της μετατροπής του Κορυδαλλού σε φυλακή υποδίκων και κατηγορεί για ... παραλογισμό τη Νέα Δημοκρατία

Νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις αντιδράσεις της στο θέμα των μεταγωγών του Χρ. Ξηρού και του Δημ. Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Χαλκίδας και Βόλου, αντιστοίχως, εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι οι μεταγωγές τον δυο καταδικασθέντων ως μελών της «17Ν» από τον Κορυδαλλό σε επαρχιακές φυλακές έγιναν στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου της κυβέρνησης για μετατροπή του Κορυδαλλού σε φυλακή υποδίκων. Σχέδιο που όπως είπε ο κ. Κοντονής υλοποιείται ήδη από τον περασμένο Μάιο, οπότε και άρχισαν οι πρώτες μεταγωγές. «Βρισκόμαστε σε έναν παραλογισμό και δεν ξέρω αν ο παραλογισμός είναι πλέον το ανώτατο στάδιο του ακροδεξιού λόγου. Πρόκειται για ακραία ψευδολογία και παραπλάνηση της κοινής γνώμης, στην οποία συνεχώς η ΝΔ παίρνει άριστα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης και προσέθεσε: «Στο βωμό μικροκομματικών συμφερόντων ψευδολογούν και παραπλανούν την κοινή γνώμη. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα συνδυάζουν τις μεταγωγές με τη μείωση έκτισης της ποινής, κάτι που είναι απαράδεκτο να λέγεται και απολύτως ψευδές». Σφοδρή εαντιπαράθεση για τις μεταγωγές


Σφοδρή αντιπαράθεση

Στις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση για την μετακόμιση του Χριστόδουλου Ξηρού απάντησε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι «η ΝΔ "αγωνιούσε" για τη μεταγωγή ενός κρατούμενου σε αγροτική φυλακή και τώρα για τη μεταγωγή ενός άλλου σε κλειστή. Μάλλον προσπαθεί να υποκαταστήσει το θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας για τις μεταγωγές. Η κατάντια της δεν έχει όριο. Προτείνουμε στον κ. Κ. Μητσοτάκη να θέσει υποψηφιότητα για φύλακας ώστε να ασχολείται με τα κελιά των κρατουμένων. Ως τότε, ας συνηθίσει στην ιδέα της ισορροπημένης αντεγκληματικής πολιτικής της Κυβέρνησης με όρους κράτους δικαίου, ασφάλειας και ανθρωπισμού».

Η ανακοίνωση της ΝΔ 

είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΝΔ η οποία καταλόγιζε στην κυβέρνηση συστηματική στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ για τη μεταγωγή Ξηρού έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους προκαλώντας τις οικογένειες των θυμάτων τους, αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα. Μια κυβέρνηση ανίκανη και κυνική, που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στους Έλληνες, φροντίζει ώστε οι τρομοκράτες να αποφυλακιστούν μια ώρα αρχύτερα».

O βρετανικός Guardian
Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα καταδικασθέντα στελέχη της 17Ν έχουν ήδη σοβαρό αντίκτυπο στην διεθνή εικόνα της χώρας.

Τον σάλο και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις υψηλής ασφαλείας φυλακές του Κορυδαλλού σε μια «πολυτελή ανοιχτή φυλακή» καταγράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα επισημαίνει τη δημόσια καταδίκη από την Ουάσινγκτον και την Άγκυρα για την μετακίνηση του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» από «τις φυλακές φρούριο του Κορυδαλλού, σε μια αγροτική φυλακή στην κεντρική Ελλάδα όπου στις εργασίες περιλαμβάνεται το μάζεμα φρούτων και ο καθαρισμός της υπαίθρου».

Στο ρεπορτάζ υπάρχει και η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν πρόκειται για ειδική μεταχείριση απέναντι στον Κουφοντίνα ούτε και θα μπορέσει να υποβάλει αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης όταν θα συμπληρώσει 19 χρόνια στη φυλακή. «Η εκτέλεση της ποινής θα συνεχιστεί κανονικά. Η μεταφορά δεν αποτελεί ειδική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή μερικώς ελεύθερη παραμονή» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Την ίδια ώρα οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τις συνθήκες στα ανοιχτά χωράφια του Αλμυρού Βόλου όπου βρίσκονται οι αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας.

Το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων (ΕΑΚΚΝ) Κασσαβέτειας, όπως είναι ο πλήρης τίτλος των Αγροτικών Φυλάκων, βρίσκεται σε οπτική επαφή από την Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), κοντά στο αεροδρόμιο Αγχίαλου στην πεδιάδα της Μαγνησίας.

koufontinas-agrotikes1__1_
Αποτελεί σχεδόν παραθεριστική φυλακή, σχετικά με τις συνθήκες φύλαξης του Κορυδαλλού όπου μέχρι σήμερα από το 2003 κρατείτο ο Νο 1 Έλληνας τρομοκράτης, ο εκτελεστής της 17Ν.

Εντύπωση προκαλούν και οι περιφράξεις της φυλακής όπως φαίνονται στις φωτογραφίες από το View Street της Google. Απλό συρματόπλεγμα ύψους περίπου 1,60 μ. δίπλα στον δρόμο του χωριού με ένα απλό κυκλικό αγκαθωτό συρματόπλεγμα στο πάνω μέρος, τέτοιο βέβαια που ο επικίνδυνος Κουφοντίνας μπορεί να παραβιάσει πανεύκολα με την βοήθεια άλλων «έμπειρων» από έξω συνεργατών του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17Ν που έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών θυμάτων της οργάνωσης σε 11 φορές ισόβια, μετήχθη στις αγροτικές φυλακές του Βόλου όπου οι κρατούμενοι διαβιούν, όπως προβλέπει ο νόμος, σε συνθήκες ανοικτής φυλακής, δηλαδή εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε αγροτικές φυλακές έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου όπως ο Κορυδαλλός.
koufontinas-agrotikes4


koufontinas-agrotikes2

koufontinas-agrotikes5

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Φίλος

Φρούτα Κουφοντίνα!

Carl

Είναι προφανές ότι η 17Ν έχει στοιχεία για εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη δράση της. Αφού λήγει η θητεία της κυβέρνησης σύντομα, κοιτάνε να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες, ώστε οι τρομοκράτες να μπορούν να δραπετεύσουν.

Βαλεντίνη

Άσε τα σάπια Κοντονή , τα πουλάκια θα πετάξουν σε λίγο !!!!!!!!! Ήταν δίκαιο κσι θα γίνει πράξη .......!!!!!!!!!!!

ΛΕΩΝ

ΚΟΝΤΟΝΗ ΕΚΑΝΕΣ ΣΚΑΤΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,ΤΩΡΑ ΕΒΑΛΕΣ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΜΑ ΠΟΣΟ ...ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ...

Chris13

Σιγά μην σκάψει και τούνελ 500 χλμ να βγει στα Σκόπια,αμάν με αυτές τις υπερβολές σε πρόβατα απευθύνεστε?

Ένα μονάχα έχω να πω. ....

Ένα ψέμα είσαστε όλοι,ο Πινόκιο και τα παιδιά του ....

danaos

Πώς είπατε? Κοντονής? Δηλαδή,κοντός το δέμας,κοντός το νου. Και τι περιμένετε τότε? Είναι όπως λέμε, "εκ κόρακος κρα"!

Cris

Ο Γιωτόπουλος πότε θα πάρει σειρά κ. Υπουργέ; Δεν είναι καταδικασμένος σε ισόβια; Γιατί μας λέτε ότι ο Κορυδαλλός θα δέχεται μόνο υπόδικους.

Συριζάκιας

Ναι, αλήθεια αυτό δεν το σκεφτήκαμε. Τώρα θα πρέπει να τους στείλουμε όλους κάπου. Εμείς πάντως ξεκινήσαμε από τους πιό αγαπημένους μας και ...συνεχίζουμε..

ΝΙΚΟΣ

Απλά να πάρουν μια ανάσα τα παιδιά από την πολυκοσμία του Κορυδαλλού. Τα στείλαμε στην Μύκονο των φυλακών να ξεχάσουν τα βάσανα τους. Ξέρεις τι είναι να έχεις τρομοκρατική οργάνωση με 23 δολοφονίες, να είσαι αμετανόητος, να λες ότι είσαι πολιτικός κρατούμενος ( με 23 δολοφονίες ) και να μην έχεις ένα μέρος να πας να ξεσκάσεις ; Να σκαλίζεις μαρούλια και να αρμέγεις αγελάδες ; Δεν είναι "άνθρωποι" κι αυτοί ; Οχι πέστε μου, δεν είναι ;

Montazieros

Κοντονή μην αγχώνεσαι. Του χρόνου πρώτα ο Θεός θα είναι όλοι Δομοκό.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

8eodwrakhs-thumb-large

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι ύστερα από 25 χρόνια επιβάλλεται να κάνουμε επιλογές καθώς «η χώρα μας έχει ηττηθεί» από τη στιγμή που ολόκληρος ο κόσμος αναγνωρίζει την πΓΔΜ ως «Μακεδονία»

5
KOYROYBLHS

«Η κυβέρνηση απαραιτήτως πρέπει να συνεχίσει, γιατί έχει η χώρα ανάγκη για πολιτική σταθερότητα. Αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία», ανέφερε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ 

15
kotzias_arthro

Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το εμείς - Μόνο σε σταλινικό καθεστώς δεν μετράνε η αξιοπρέπεια και η τιμή - Κανείς δεν μπορεί να μου κλείσει το στόμα - Oύτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι - Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση σωτηρίας, καιρός για άλλες συμμαχίες

10
nd_neo_sima

Η Πειραιώς ανεβάζει τους τόνους και μετά τις δηλώσεις Τζανακόπουλου  ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει στη θέση της ακόμη και όταν αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος ζητεί να ονομαστούν οι «πρόθυμοι» βουλευτές που ξέρει το Μαξίμου ότι θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα στηρίξουν την κυβέρνηση

7